Trådløst Bredbånd Bedrift – Få svar på alt du lurer på

Trådløst Bredbånd Bedrift er et nytt og forbedret bredbåndsprodukt, raskt og stabilt, og levert over Norges beste mobilnett. Et godt alternativ til fiber og helt uten behov for graving. Spesialtilpasset bedriftsmarkedet ved å inkludere innendørs ruter, fast IP og SLA, samt støtte for sikkerhet og WAN i løsningen. Kan dette være noe for din bedrift? Her får du svaret!

Hva er Trådløst Bredbånd Bedrift?

Trådløst Bredbånd Bedrift er en lynkjapp og topp moderne bredbåndsleveranse. Nesten som fiber i luften. Tjeneste levert via mobilnettet og ett knallgodt alternativ til Fiber. Det har kort leveringstid og krever ingen graving. Du får et eget dataabonnement og en antenne som låses til bedriftens adresse. Ved hjelp av en Wi-Fi ruter er bedriften sikret stabilt lokalnett og trådløs dekning der det er behov. Så enkel kan du koble bedriften på nett uten fibertilgang – Trådløst Bredbånd Bedrift er løsningen.

Så enkel kan du koble bedriften på nett uten fibertilgang – Trådløst Bredbånd Bedrift er løsningen.

Må jeg ha antenne for å bruke Trådløst Bredbånd Bedrift?

Ja, Trådløst Bredbånd Bedrift krever utendørsantenne. Installasjon av antennen er inkludert i prisen. Med utendørs antenne får du betydelig bedre signalmottak, noe som gir deg høyere hastighet på nettet og økt stabilitet. Vi hjelper deg med monteringen av antennen.

Hva er trådløst bredbånd - ny antenne

Kan antennen brukes andre steder enn på kontoret?

Antennen har geolås, eller adresselås, og vil kun være åpen for bruk på installasjonsadressen. Ved forsøk på å bruke antennen på andre lokasjoner vil abonnementet automatisk sperres. Og først åpnes for bruk når antennen igjen befinner seg på installasjonsadressen.

Viktig! Tjenesten må aktiveres første gang på installasjonsadressen for å unngå sperring.

Hvordan er sikkerheten på nettet jeg får tilgang på?

Med Trådløst Bredbånd (fixed wireless access) får du tilgang til vårt unike mobilnett, all den data bedriften trenger, samt Nettvern og brannvern inkludert i tjenesten.

Nettvern er et sikkerhetsfilter i Telenor-nettet som stopper deg når du er i ferd med å gå inn på en side som inneholder virus, svindelforsøk eller annen skadelig programvare – slik at du surfer enda tryggere på internett.

Som bedriftskunde hos oss har du også tilgang til et bredt utvalg av sikkerhetsløsninger å velge mellom. Både enkle hyllevareløsninger som passer perfekt for småbedrifter som vil sikre informasjonen på mobiltelefoner, PC-er og annet utstyr, og avanserte løsninger. Vi har også løsninger som virus og spamfilter og e-postsikring.

Les mer

Hva er forskjellen på Fiber og Trådløst Bredbånd Bedrift?

Med Trådløst Bredbånd Bedrift får man fri bruk. Med Fiber vil man kunne få så godt som grenseløs hastighet avhengig av prisnivå og utstyr, men det krever fiberkabler for å gi deg nettilgang.

Hva er forskjellen på Mobilt Bredbånd og Trådløst Bredbånd Bedrift?

Den viktigste forskjellen mellom Trådløst Bredbånd Bedrift og Mobilt Bredbånd er at Trådløst Bredbånd Bedrift er geografisk sperret og er best egnet for kontoret. Mobilt Bredbånd er ypperlig for å få jobben gjort uansett hvor du befinner deg.

Trådløst Bredbånd Bedrift kobler deg til nettet via en utendørsantenne og en ruter. Mobilt Bredbånd gir deg raskt og enkelt sikker tilgang til internett der det er mobildekning. Via PC, nettbrett eller mobil ruter med SIM-kort.

Mobilt Bredbånd har mindre datamengde inkludert per måned enn Trådløst Bredbånd Bedrift.

Trenger man egen ruter for Trådløst Bredbånd Bedrift?

Med abonnementet følger en innendørs ruter som inkluderer fast IP med eller uten brannmur. Ruteren har ikke innebygd Wi-Fi. Dette betyr at man selv må sørge for å ha Wi-Fi på plass. Ruteren kan kombinere med våre nettverkstjenester WiFi Connect Lite, WiFi Connect, Meraki som tjeneste eller Nordic Connect.

Hvem kan få Trådløst Bredbånd Bedrift – sjekk dekningskartet

For å kunne få Trådløst Bredbånd Bedrift må du ha god 4G dekning og kapasitet i mobilnettet. Sjekk om du kan få Trådløst Bredbånd Bedrift der du har kontor.

Dekningskart

Hvilke hastigheter kan jeg forvente på mitt Trådløse Bredbånd Bedrift?

Det finnes ulike abonnementer med forskjellig hastighet. De varierer fra 20 Mbit/s for det rimeligste til 200 Mbit/s for det dyreste som også forutsetter 5G-dekning.

Er det god nok hastighet for min bedrift?

Her gjelder det å velge abonnement som møter bedriftens faktiske behov. F.eks. ved et større behov for opplastninger eller bruk av skytjenester og videokonferanser, vil man trenge 40 Mbit/s eller bedre. Er behovet litt opp og nedlastinger og normal e-postbruk, vil man klare seg med mindre Mbit og 20 Mbit/s vil holde. På 20 Mbit vil inntil 6 personer kunne kjøre samtidige videomøter.

Hvilke abonnement for Trådløst Bredbånd Bedrift tilbyr Telenor?

Vi tilbyr flere alternative abonnement for Trådløst Bredbånd Bedrift.

Les mer og bestill abonnement

Priser på Trådløst Bredbånd Bedrift

Vi har flere forskjellige abonnementspriser tilpasset ulike behov. I tillegg er det en etableringskostnad på utendørs antenne og Wi-Fi ruter.

  • 20 Mbit/s 849,- per måned

  • 40 Mbit/s 949,- per måned

  • 60 Mbit/s 999,- per måned

  • 100 Mbit/s 1049,- per måned

  • 200 Mbit/s 1199,- per måned

  • 400 Mbit/s 1499,- per måned

  • Utendørs antenne 1.990,-/etablering - kampanjepris

  • Ruter kr 0,-/alt inkludert

Ta kontakt for mer informasjon

Trådløst Bredbånd Bedrift ping

Ping eller responstid måler hvor lang tid enheten din bruker på å få et «svar» tilbake fra serveren den forsøker å nå. Ping er spesielt viktig for nettbruk som krever kjapp infoflyt frem og tilbake. Ping i 4G nettet ligger i snitt på 20 - 25 milisekund mot server i Oslo. Men vil også kunne være høyere basert på avstand til server og dekning. På første generasjon av 5G vil ping være ca. 20% lavere enn det man opplever på 4G.

Hvor mye inkludert data får man med Trådløst Bredbånd Bedrift?

Fri bruk.

Trådløst Bredbånd Bedrift via 5G

Trådløst Bredbånd Bedrift er klargjort for 5G og kan leveres der nettet er åpent for dette. 13. mars 2020 åpnet Telenor 5G-nettet, som første mobiloperatør i Norge, og nå er vi midt oppi uttrullingen av et landsdekkende nett i verdensklasse – til nytte og glede for våre kunder.

I 2023 bygger vi både helt ny 5G-dekning – og utvider eksisterende, slik at kundene våre, enten de bor i by eller bygd, skal få glede av Norges raskeste 5G-nett.

Se utbyggingsplanen

Har Trådløst Bredbånd Bedrift støtte for fast IP-adresse?

Ja, tjenesten har inkludert støtte for fast IP og man kan utvide med flere.

Hva skjer med mitt trådløse bredbånd når 5G kommer?

Våre antenner er klargjort for 5G og du vil automatisk få tilgang til høyere hastigheter når 5G kommer til din bedrift. Alt du trenger å gjøre for å få 5G-hastigheter er å kontakte Telenor for å oppgradere Trådløst Bredbånd Bedrift-abonnementet.

5G betyr høyere hastigheter og at abonnementene har ulike hastigheter i seg: Dette betyr at du eventuelt må bytte abonnement for å få tilgang til 5G-hastighet.