Digitalisering

Stålkontroll med Min Bedrift-appen

– For oss som start-up er det ekstremt viktig med kostnadskontroll, sier Tormod Eek, CEO i Ironstone.
Min Bedrift

Selskapet leverer og drifter skybaserte løsninger fra Microsoft, og mobilen er et viktig arbeidsverktøy.

– Jeg har brukt Min Bedrift siden oppstarten, og det er en lett tilgjengelig løsning for meg, hvor jeg kan raskt kan sjekke forbruk og endre innstillinger for de ansatte. 

– Det er jo egentlig ikke noe jeg selv ønsker å håndtere, men som ung gründerbedrift kan vi ikke ha en egen stilling til denne type oppgaver, og da fungerer løsningen veldig bra.

Alt må fungere smidig

Ironstone drifter og overvåker alt fra treningsappen til SATS med sine sluttbrukere, til skybaserte løsninger som leverer personlige videoer til deltakere i Holmenkollmarsjen og andre idrettsarrangementer, og infrastruktur til noen av Norges største merkevarer. Da er det ekstremt viktig at alt fungerer.

–  Vi hjelper for eksempel Bergans Fritid AS med å flytte datasenteret sitt over i skyen, og digitalisere og optimalisere dialogen mellom produksjon i Kina, lager i Tyskland, hovedkontor i Hokksund og butikker rundt omkring i Norge. Flere og flere bedrifter ser en større sikkerhetstrussel, og vi overvåker sikkerheten døgnet rundt. 

–  Når våre kunder opplever større forsøk på datainnbrudd, eller 10 000 brukere skal ha sin video 3 minutter etter å ha passert mål, kan behovet for mobildata hos våre ansatte øke. Da er det veldig greit å raskt kunne gjøre endringer i Min Bedrift. 

–  Vi har et stort ansvar for våre kunder, og tilgang til deres administratormiljøer via mobilen, så sikkerhet og mobiler er svært viktig for oss.

Det er også de ansatte.

Tormod Eek og Pernille Brown, Marketing Manager i Ironstone. Foto: Jan Petter Lynau
Tormod Eek og Pernille Brown, Marketing Manager i Ironstone. Foto: Jan Petter Lynau

Flyt for de ansatte

– I vår verden er de ansatte ekstremt dynamiske, og vi endrer veldig fort på arbeidsoppgaver avhengig av prosjekter. Vi er derfor svært fleksible med hjemmekontor. Så lenge de ansatte følger prosjektplanen sin og leverer i tide, så spiller det ingen rolle hvor de sitter hen, eller når de jobber, sier Eek.

Alle ansatte har 10 GB Flyt mobilabonnement, med ekstra datapakker på nye 10 GB som automatisk aktiveres ved behov.

– Kostnaden for datapakkene er såpass liten (99 kroner) og mengden såpass stor, at vi ikke har satt et skille mellom jobb og privat. Det skal litt til for å gå over, og mobildata er en del av den friheten vi gir dem til å jobbe hvor som helst.

Med mindre det er sommerferie og du sitter med to barn på hytta som begynner å streame, legger han til, og sikter først og fremst til seg selv. – Men med Min Bedrift-appen er det enkelt å sjekke forbruket for alle ansatte og ha full kontroll.

Tilleggstjenester og nye ansatte

Ironstone teller i dag 15 ansatte, og regner med å øke til 20 personer i løpet av seks måneder.

– Vi har folk som kommer rett fra skolen etter fem år på NTNU, og verken de eller vi har tid til å vente flere dager på at noen skal ordne PC og mobil. I Min Bedrift kan jeg enkelt ordne eierskifte, opprette abonnement og bestille SIM-kort.

Skal de ansatte ha ny mobil, f.eks. en iPhone, er det bare å åpne pakken, taste inn Apple-ID-en og så lastes alle innstillinger, abonnement og programmer ned fra skyen.

– Dette er en skytjeneste vi selv leverer til mange kunder. Vi drifter og overvåker hver enkelt PC og mobil, og sørger for at alle ansatte automatisk får samme oppsett, programmer   og sikkerhetsinnstillinger som bedriften krever. 

Sikkerhet er ekstremt viktig for oss, legger han til. De bruker alltid to-trinns verifisering for pålogginger (i likhet med Min Bedrift), samt roboter og maskinlæring for skytjenester.

– I Min Bedrift kan jeg også enkelt legge til tilleggstjenester. Noen ansatte jobber mye mot Sverige, og bruker da eSIM så de kan ringe med svensk nummer og slippe å ha to mobiler. Andre ansatte jobber mot utlandet på prosjektbasis, og da kan jeg enkelt legge til kostnadsreduserende tjenester som Fri tale Skandinavia eller Fri tale EU.

Tormod Eek og Elin Røsholt Bakken fra Telenor. Foto: Jan Petter Lynau
Tormod Eek og Elin Røsholt Bakken fra Telenor. Foto: Jan Petter Lynau

Epicenter for tech-bedrifter

– Det å raskt kunne endre, og raskt få oversikt, er det jeg trenger, og det jeg krever fra alle leverandørene våre, sier Eek. – Alt skal skje digitalt. Jeg vil ikke ha papir i det hele tatt. Da blir jeg sittende med ansvaret selv, og må oppbevare det trygt, og vi har ingen safe på kontoret. Så fleksibiliteten vi får med skyløsninger som Min Bedrift er ekstremt viktig. 

Ironstone sitter i kontorfellesskapet Epicenter Oslo, sammen med 20-30 andre innovasjonsbedrifter og tech-selskaper. I tillegg til start-ups, sitter blant annet digitaliseringsavdelingen til Rema 1000 her, og en avdeling fra Bertel O. Steen som jobber med å digitalisere kjøpsreisen. 

– Min Bedrift ble opprinnelig laget for større bedrifter, sier Elin Røsholt Bakken, Digital Business Development Manager hos Telenor. – Men start-ups og mindre bedrifter har minst like stor nytte av tjenesten. De har ofte ingen egne ansatte for administrative oppgaver, og sterkt fokus på kostnadskontroll. Ting må skje raskt og enkelt. 

– Vi jobber nå med å gjøre Min Bedrift enda mer brukervennlig og legge til nye funksjoner, spesielt med tanke på små bedrifter, sier Bakken. 

Tormod Eek er invitert med som pilotkunde. – Det vil jeg gjerne. Jeg er fornøyd med appen, det er lett å navigere, lett å sjekke forbruk og lett å gjøre endringer, men er alltid interessert i å redusere antall klikk hvis mulig.

God dekning

– Vi er ellers veldig happy med Telenor, også med tanke på dekningen. 4G-nettet er godt utbygget, og vi har kunder som sitter i forskjellige strøk rundt i Norge. Vi er helt avhengige av å være online hele tiden. Det er der kommunikasjonen foregår, all dialog med kunder og alt med skytjenester. 

– Jeg hadde en annen operatør der jeg jobbet før, og ble alltid brutt på Asker-broen, mellom Asker og Drammen. Det er litt som strøm i veggen. Når du har det, tenker du ikke på det, men når strømmen går, eller du mister dekningen, da tenker du på det, avslutter gründeren.

Min Bedrift