Fremtidens mobilnett

En jente og en gutt sitter på fjellet ved havet og ser på en mobil
Telenor bygger stadig ut mobilnettet for å gi deg best mulig dekning der du er.

Hva betyr et raskt nett for deg som kunde?

Hvis du har en smarttelefon, betyr det rett og slett at du får en bedre brukeropplevelse når du surfer på et raskt mobilnett. Du kan for eksempel se en YouTube-video uten at det hakker eller stopper opp.

Hva skjer når Telenor bygger ut mobilnettet?

Å bygge ut kapasiteten kan sammenlignes med å lage flere felt på en motorvei. Tenk deg at du kjører på motorveien og vil holde en fart på 100 km/t. Det går ikke hvis det er veldig mange biler, da har du behov for flere felt for at det ikke skal bli kø.

Du kommer langt med vanlig 4G. Men aller best hastighet får du med 4G+ og 4G++

Etter hvert som 4G-nettet bygges ut videre, er det ikke bare dekningen som blir bedre, men også «toppfarten» nettet tilbyr. Derfor snakker vi også nå om 4G+ og 4G++. En mobil som støtter 4G+ lager 'mye mindre kø', og da klarer vi å levere data fortere.

Hvis du er opptatt av å størst mulig toppfart når du skal handle ny mobil, kan du undersøke om den støtter de seneste nettverksstandardene, for eksempel ved å spørre hos din forhandler eller filtrere på 4G+ i nettbutikken for deg som er privatkunde eller bedriftskunde.

Vi har flest basestajoner i Norge = bedre dekning der du er!

  • Våre mange basestasjoner gir et mobilnett med stor kapasitet, som tåler mange brukere.
  • God kapasitet gir en høyere gjennomsnittshastighet når du surfer på mobilen.
  • Ved stor pågang vil basestasjonene avlaste hverandre og sikre bedre mobilopplevelser.
  • Flest basestasjoner gir også et mobilnett som takler en enorm datavekst per bruker.

Ledende på 5G

Snart kommer 5G, neste generasjonsløft for mobilnettet. Her er Telenor helt ledende i verden. Som første operatør i Norge og en av de 2-3 første i verden demonstrerte vi 5G allerede i februar 2017 med hastigheter helt opp på 72 Gbit/s! Dette er nesten 1000 ganger raskere enn dagens mobilnett.

5G vil sannsynligvis ikke være et kommersielt produkt før etter 2020. Men Telenor lover å sette seg i førersetet for utviklingen nok en gang her i Norge. Vi skal alltid gi deg de beste mobilopplevelsene.