Raskest med 4G+

Best dekning med 4G+

Mobildekning fra Telenor gir deg hele verden i lommen. Se de nyeste seriene, ta backup av bilder og hold deg oppdatert uansett hvor du er. Og med 4G+ gir vi deg en raskere og mer stabil opplevelse enn noen gang før.

Nettet blir raskere fordi data sendes på flere 4G-frekvenser. Nedlastingshastighetene er opptil 450 megabit per sekund (Mbit/s) – flere ganger raskere enn dagens 4G-nett. De ulike frekvensene har ulike egenskaper. Lavere frekvenser har lenger rekkevidde og slipper lettere inn gjennom vegger i hus, mens høyere frekvensbånd har høyere kapasitet og kan dermed levere mer data. Dette er også noe vanlig 4G drar nytte av, men 4G+ kan utnytte det enda bedre.

4G+ er basert på en videreutvikling som kalles LTE Advanced, og inkludert i denne nye standarden er en funksjon som kalles Carrier Aggregation. Carrier Aggregation innebærer at flere frekvensbånd kan kombineres og brukes samtidig, og på den måten oppnår man langt høyere hastigheter. I Telenors nett er det flere ulike kombinasjoner som er tilgjengelige, og de gir ulik maksimal hastighet. 1800 MHz- og 2600 MHz-båndene kan kombineres i flere båndbredder og gi en teoretisk hastighet på 450 Mbit/s. En kombinasjon mellom 800 MHz og 1800 MHz eller 800 MHz og 2600 MHz gir en teoretisk hastighet på 225 Mbit/s.

Ved å utnytte alle ressursene i alle frekvensbånd fordeler trafikken seg dit det til enhver tid er tilgjengelig kapasitet. Det kan sammenlignes med det å kjøre på en flerfelts motorvei fremfor en smal landevei.

Fordeler med dekning fra Telenor

  • Bedre stabilitet og hastighet når vi bygger med flere frekvenser på samme sted
  • Flere basestasjoner gir dekning flere steder
  • Vi bygger ut hele tiden, både ny dekning og bedre kapasitet

Andre frekvenser

!

4G­

4G også kalt LTE (Long Term Evolution), et rent datanett og gir deg mulighet til å surfe med teoretisk hastighet opptil 150 Mbit/s. Det betyr at du kan se nett-tv i HD-kvalitet og kan streame musikk og surfe som om du var hjemme på WiFi. 4G er ti ganger raskere enn dagens 'turbo-3G'.
!

3G­

Universal Mobile Telecommunications System (UMTS), kalles gjerne tredje generasjons mobilnett. På samme måte som 2G, bygger også 3G på dataoverføring over mobil på én av to typer kanalaksess. Dataene (informasjonspakkene) blir enten overført og skilt fra hverandre med koder (CDMA) eller tidsluker (TDMA). 3G-dekning gir deg mulighet til å surfe på Internett over mobilnettet, med mobiltelefonen eller nettbrett med hastighet opptil 40 Mbit/s.
!

Edge

Edge – (Enhanced Data rates for GSM Evolution) er en oppgradering av 2G-nettet (GSM-nettet), som gjør at overføringshastigheten av data øker sammenlignet med 2G. Forskjellen mellom EDGE og 2G er at i EDGE overføres flere data i hver tidsluke. EDGE-dekning er en oppgradering av 2G-nettet. Har du EDGE kan du ringe og sende SMS, i tillegg til å motta og sende små mengder med data, f.eks. å chatte i Messenger eller spille Wordfeud.
!

2G­

Også kalt andre generasjons mobilnett eller GSM, er en betegnelse for andre generasjons mobiltelefoni, det vil si den første digitale mobile taletelefonien som etterfulgte analoge systemer. 2G er et rent talenett og gir deg mulighet til ringe og sende SMS eller MMS.