Raskest med 4G+

Best dekning med 4G+

Mobildekning fra Telenor gir deg hele verden i lommen. Se de nyeste seriene, ta backup av bilder og hold deg oppdatert uansett hvor du er. Og med 4G+ gir vi deg en raskere og mer stabil opplevelse enn noen gang før.

Nettet blir raskere fordi data sendes på flere 4G-frekvenser. Nedlastingshastighetene er opptil 450 megabit per sekund (Mbit/s) – flere ganger raskere enn dagens 4G-nett. De ulike frekvensene har ulike egenskaper. Lavere frekvenser har lenger rekkevidde og slipper lettere inn gjennom vegger i hus, mens høyere frekvensbånd har høyere kapasitet og kan dermed levere mer data. Dette er også noe vanlig 4G drar nytte av, men 4G+ kan utnytte det enda bedre.

4G+ er basert på en videreutvikling som kalles LTE Advanced, og inkludert i denne nye standarden er en funksjon som kalles Carrier Aggregation. Carrier Aggregation innebærer at flere frekvensbånd kan kombineres og brukes samtidig, og på den måten oppnår man langt høyere hastigheter. I Telenors nett er det flere ulike kombinasjoner som er tilgjengelige, og de gir ulik maksimal hastighet. 1800 MHz- og 2600 MHz-båndene kan kombineres i flere båndbredder og gi en teoretisk hastighet på 450 Mbit/s. En kombinasjon mellom 800 MHz og 1800 MHz eller 800 MHz og 2600 MHz gir en teoretisk hastighet på 225 Mbit/s.

Ved å utnytte alle ressursene i alle frekvensbånd fordeler trafikken seg dit det til enhver tid er tilgjengelig kapasitet. Det kan sammenlignes med det å kjøre på en flerfelts motorvei fremfor en smal landevei.

Fordeler med dekning fra Telenor

  • Bedre stabilitet og hastighet når vi bygger med flere frekvenser på samme sted
  • Flere basestasjoner gir dekning flere steder
  • Vi bygger ut hele tiden, både ny dekning og bedre kapasitet

Andre frekvenser