Sesong to av «Innebandykrigerne» byr på vold, griseprat og deilige doser fjolleri

Telenor T-We

Innebandy-outsiderne i Sveiva Wild Boys – anført av Erik Follestads hårfagre tvillingbror Jens – er tilbake med høye køller, enda høyere ambisjoner og nye lavmål.

Fra komiklassikere som «Curb Your Enthusiasm» og «The Office» til hjemlige serier som «Helt perfekt» og «Føkkings Fladseth» (og alskens ufrivillig morsomme realityserier):

Den aller største humoren utspiller seg gjerne med en eller annen form for rot i det virkelige liv. 

En av de morsomste norske seriene akkurat nå utgir seg da også for å være en realityserie. «Innebandykrigerne» (TV 2 Play) parodierer først og fremst den populære ishockey-realityserien «Iskrigerne», men du trenger ikke ha noen interesse for verken sport eller psykologiske spill for å få utbytte av denne serien.   

Nå er andresesongen klar, kun et drøyt halvår etter den første, og det er gledelig nok enda mer å hente i runde to – både når det gjelder humor, sjarm og herlige karakterer.      

Innebandykrigerne (TV 2 Play)

  • Parodikomedie

  • Med Nicolai Cleve Broch, Eirik Follestad, og flere.

  • 7.5 IMDB-score

  • To sesonger på TV 2 Play

Se TV 2 Play med T-We

Trøbbel i garderoben

«Innebandykrigerne» følger den mer eller mindre sammensveisede gjengen med underdogs i bandylaget Sveiva Wild Boys fra Stovner i Oslo, som mot alle odds har klart å klore seg fast i elitedivisjonen. 

Når vi treffer laget igjen i den nye sesongen, ligger alt til rette for en sportslig opptur. Klubben har fått med seg dekkongen Tommy Sharif på investorsiden, Erik Follestad har tatt over som hovedtrener etter hissigproppen Tor Rognstad (Nicolai Cleve Broch) og supertalentet Hasse Grasholm (André Sørum) har meldt overgang til Sveiva. 

Lykken skal imidlertid bli kortvarig: Økokrim setter en effektiv stopper for Sharifs bidrag til klubbkassa, Tor hentes inn igjen når Follestad terminerer kontrakten og Grasholms appetitt på rølpete humor og køddete påfunn forsurer miljøet i garderoben, noe som gjør at selv milde og tålmodige Jens (Erik Follestad) til slutt eksploderer på banen.

Vil du ha flere serietips fra TV 2 Play? Her er de beste nye seriene på strømmetjenesten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bilde fra Innebandykrigerne på TV 2 Play

Kjærligheten blomstrer

Det er imidlertid ikke bare på parketten og i garderoben at forviklingene hoper seg opp. 

Når den unge og freshe fysikktreneren Elisabeth «Lizzy» Haugen (Mathilde Storm) melder sin ankomst på treningsfeltet, får den ambisiøse og skruppelløse daglige lederen Frida Bråthen (Iben Akerlie) noe å tenke på. 

Når følelsene mellom Lizzy og Tor begynner å utvikle seg, tross den betydelige aldersforskjellen mellom de to, går Frida langt for å sabotere den gryende romansen – med svært pinlige resultater.

Fabelaktig F(j)ollestad

En av de store styrkene til «Innebandykrigerne» er persongalleriet, som er fylt til randen med typete, men gjenkjennelige karakterer. Nicolai Cleve Broch koser seg åpenbart maksimalt i rollen som den grovkjeftede sinnataggen Tor, mens Bjørn Myrene er flott som den godhjertede og naive andrekeeperen Kevin Evensen. 

Aller best er nok likevel Erik Follestad, som både spiller en enda mer breial utgave av seg selv og sin mer sårbare tvillingbror Jens, som har fått kjæreste (som virkelig ikke er opptatt av kjendisstatusen hans) og skal bli far i denne sesongen av «Innebandykrigerne».  

Bilde fra Innebandykrigerne på TV 2 Play.

I sin positive anmeldelse av første sesong kalte VGs anmelder Tor Martin Bøe Follestads innsats «vårens virkelige skuespilleroverraskelse», og den tidligere ishockeyspilleren og «Spårtsklubben»-panelisten gjør en strålende innsats også i den nye sesongen.

Bilde fra Innebandykrigerne på TV 2 Play.

Sjarm og varme

«Innebandykrigerne» er skapt og skrevet av Espen PA Lervaag, som både har skrevet manus for en rekke TV-produksjoner, fra «Torsdag kveld fra Nydalen» til «Maniac» (som han også har skapt og spiller hovedrollen i) og vært deltager i ymse realityserier. 

Lervaags stødige manushånd – og blikk for sjangerens absurditeter – merkes godt, men noe av det som gir «Innebandykrigerne» et ekstra løft, er de små øyeblikkene av genuin varme og inderlighet som skinner gjennom når karakterene med jevne mellomrom senker guarden og «glemmer» at de blir filmet. 

Det er bare å håpe på at TV 2 Play lager mange flere sesonger fra dette skakke og sjarmerende universet. 

I mellomtiden: Go Sveiva Wild Boys! 

Bilde fra Innebandykrigerne på TV 2 Play.

Flere serietips