Det beste på TV 2 Play akkurat nå

Bilde av utvalget på TV 2 Play.

Saftige realityserier og mesterlige dramaserier. Velkommen til TV 2 Plays rike underholdningssortiment. 

Med TV 2 Play Basis i T-We får du tilgang til et helt univers av glimrende underholdning.

Fra konkurransebasert reality til internasjonale dramasuksesser og gripende dokumentarer: Her finnes det noe for enhver smak. 

Her kommer noe av det ferskeste og beste på TV 2 Play akkurat nå.

Slik kommer du i gang med TV 2 Play i T-We

Sommerdahl-mordene

Bilde fra Sommerdahl-mordene på TV 2 Play.

Sjanger: Krim IMDB-score: 6.2 Sesonger: 4

Danske «Sommerdahl-mordene» er en ofte oversett tittel blant nordiske krimserier, og det er litt ufortjent. 

I denne serien, som nå går inn i en fjerde sesong, følger vi Peter Mygdin i rollen som sjefsetterforsker Dan Sommerdahl. 

Sommerdahl løser drapsgåter i solfylte, og ellers idylliske Helsingør. Denne sesongen blir blant annet en lokal vindronning funnet død på sin egen vingård, og det viser seg at flere av familiens biler er savnet. Hva kan det tyde på? 

Om du er i humør til litt sommerlig dansk krim for å varme opp til ferien, så er «Sommerdahl-mordene» definitivt verdt en titt! 

FROM

Sjanger: Mystikk / Thriller IMDB-score: 7.7 Sesonger:

Om du ikke fikk med deg spenningsserien «FROM» da den nylig hadde premiere på TV 2 Play, så er det bare å kaste seg i det: En ny sesong står nemlig for døren.

«FROM» er laget av noen av navnene bak «Lost», og kan beskrives som en slags grøsserserie hvor Stephen King møter «The Walking Dead». 

Her følger vi en familie som, under en biltur på tvers av USA, stanser i en liten småby et stykke av hovedveien. 

Men, her finnes det ugler i mosen og mystiske krefter på spill. Familien klarer ikke forlate byen uten å havne tilbake på samme sted, og når mørket senker seg kommer mystiske vesener frem fra skogen…

«From» er en glimrende historie med et ganske så skummelt bakteppe som gjør den til en uimotståelig serie for de av oss med sansen for gripende spenningsserier.

Top Dog

Sjanger: Krim IMDB-score: 7.3 Sesonger:

Mot slutten av 2020 fikk den svenske krimserien «Top Dog», basert på romantrilogien til den populære forfatteren Jens Lapidus («Snabba Cash»), en varm respons fra publikum. 

I sentrum for sesongen stod rikmannssønnen Philip, som har forsvunnet. Mange har mye å tjene på at han forsvinner, da han arvtageren for familiedynastiet. 

De første avsnittene fulgte forretningsadvokaten Emily, som er desperat etter å stige i gradene i firmaet sitt. Hun slår seg sammen med eks-kriminelle Teddy, som ønsker å forlate den serbiske mafiaen, noe som får uante konsekvenser for dem begge.  

Nå står en ny sesong av serien for døren, og Lapidus’ Stockholm er fortsatt dystert som fy. 

I den nye avsnittene skrus tempoet dog opp et par hakk. 

Teddy er tilbake i den kriminelle underverdenen, og Emily har fått et nytt og lovende oppdrag i hendene.

Fling

Sjanger: Drama / Komedie Sesonger:

Når et forhold har kommet til det punktet hvor partene har søkt om boliglån sammen, da er det innafor å tenke at det skal være dere to for alltid. Eller? 

For Ada, en Oslo-jente i 20-årene, og hovedpersonen i den nye TV 2 Play-komedien «Fling», ble det ikke slik. 

Når hun plutselig blir dumpet av kjæresten Jostein, står hun på bar bakke og intime familiebursdager til tantebarn erstattes med fyllefester i det gamle jentekollektivet hennes. 

«Fling» tar for seg Ada og vennegjengen hennes i sine elleville, men definitivt relaterbare, datingeventyr. Du kan vente deg dårlig planlagte one-night-stands, kondomkrangler og følelsesmessige utfordringer som byr på glimrende TV-underholdning.

Seriens sterkeste kvalitet finner vi i Natalie Bjerke Roland, som virkelig skinner som Ada. Hun alene er nok til å gjøre serien til en av vårens store må-se-komedier.

Innebandykrigerne

Sjanger: Humor / Parodi Sesonger: 1

Det begynner å bli en stund siden  «Iskrigerne» gikk på skjermen, men det hindret heldigvis ikke TV 2 Play i å satse på en parodi av suksesserien. 

I «Innebandykrigerne» følger vi spillerne i «Sveiva Wild Boys», et eliteserielag som desperat ønsker å forbli et eliteserielag i Norges 15. mest populære idrettsgren. 

Med kun 2000 aktive spillere på tvers av landet, er det ikke så mye respekt eller oppmerksomhet å få innenfor innebandy-sporten. 

Det vil den intense treneren Tor «Torpedo» Rognstad (Nicolai Cleve Broch) og den ambisiøse daglige lederen Frida Bråthen (Iben Akerlie) gjøre noe med. Det er duket for svindyre stjernesigneringer og heite strippestraffer!

Beck - Quid Pro Quo

Sjanger: Krim 

Få nordiske krimserier er elsket like høyt som svenske «Beck», og for deg med en forkjærlighet for serien står avsnitt nummer 48 nå for døren.

I «Beck - Quid Pro Quo» blir Beck-gruppen oppmerksomme på et dødsfall på et loppemarked. 

Til å begynne med virker det hele kun som et ran som har gått virkelig galt, men når säpo, den svenske sikkerhetstjenesten, markerer saken som interessant, tyder det på at det er noe mye større på ferde. 

Det som er ekstra spennende med denne filmen er selvsagt at vår egne Kristofer Hivju er med som etterforskeren Steinar, som er tilbake i Stockholm. Han bidrar i etterforskningen, og blir kjapt involvert i konflikten med säpo.

Kompani Lauritzen

Sjanger: Realitykonkurranse Sesonger: 4

TV 2s store seersuksess vender tilbake, og på nytt skal et utvalg av kjente nordmenn utfordres for å bli den beste utgaven av seg selv. 

I den fjerde sesongen av «Kompani Lauritzen» er det blant andre Didrik Solli-Tangen og Vendela Kirsebom som skal innta rekruttilværelsen under fenrikens kommando. 

Med god hjelp fra programledere Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård utfordres kjendisene til å gå utenfor komfortsonen og til å presse kroppen til bristepunktet for å kunne nå nye høyder. 

Hver uke må den av kjendisene som presterer dårligst dimmitere, og til slutt står kun en person igjen i konkurransen som den store vinneren.

Ghosts

Sjanger: Komedie IMDB-score: 7.8 Sesonger: 2

I denne komedien følger vi kjæresteparet Jay og Samantha som overtar et herskapshus på landet, og finner ut at stedet er hjemsøkt av en gjeng med eksentriske spøkelser. Åndene er bundet til huset etter å ha dødd på tomten, men sliter med å komme inn i etterlivet. 

Samantha finner ut at hun kan se spøkelsene, ettersom hun har hatt en nær-døden-opplevelse. Jay kan dog ikke ense dem, som kompliserer den komiske situasjonen ytterligere. 

«Ghosts», som er basert på den britiske serien ved samme navn, har fort blitt en av de mest populære nye komediene i USA. Du ser de to første sesongene på TV 2 Play nå - men en tredje sesong er på vei!

Krypto Kings

Sjanger: Komedie Sesonger:

1.6 milliarder er en latterlig stor mengde penger. Spesielt når det kommer i hendene på en guttegjeng i starten av 20-årene, som tilfeldigvis bare skulle sjekke hvordan det hadde gått med kryptovalutaen de investerte konfirmasjonspengene i flere år tilbake. 

Dette er premisset i TV 2 Plays ferske humorsatsning, «Krypto kings».

Her blir vi kjent med en guttegjeng fra Kolbotn som lever livets glade dager med fri pengeflyt. Men, etter å ha investert i en luksusvilla, yacht , biler og dyre fester, blir det tydelig at penger ikke er alt. Hvem er egentlig gutta bak den svindyre fasaden? Hva står igjen etter formuen er borte?

Love Island UK

Sjanger: Reality / Dating Sesonger: 9

Kjærlighet og dating er stadig glimrende grunnlag for bra reality-TV, noe den nye sesongen av «Love Island UK» er et godt bevis på. 

I den nye sesongen tar en ny håndfull med deltakere turen til en villa i Sør-Afrika hvor de skal prøve seg på kjærligheten. 

Det er duket for romantikk, drama og ikke minst konflikter når de fremmede skal bo sammen og lære hverandre å kjenne. 

Med nye episoder og nye intriger hver eneste dag, er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor «Love Island»-konseptet har blitt så populært som det har blitt.

Russebussen

Sjanger: Komedie Sesonger:

Russetiden er for mange en enormt viktig del av tenåringstiden. Tiden man bruker i busser og vans på vårparten i det siste året på VGS markerer for mange slutten på mange år med skolegang, og er en del av overgangen til voksenlivet.

Dette vet Eigil og Vip veldig godt. Dette er tiden de skal bli kule og bli lagt merke til av de kuleste på skolen, og ikke minst medlemmer av det motsatte kjønn. Men, når russebilen deres på klumsete vis havner på havbunnen må de legge en annen plan for hvordan de skal få være med og rulle. Og det må skje brennkvikt. 

Dette er starten på en strabasiøs ferd mot toppen av det sosiale hierarkiet på skolen deres, noe som byr på en rekke komiske situasjoner. 

Blodsbrødre

Sjanger: Krim / Drama IMDB-score: 6.4 Sesonger: 1

Med «Flus» ferskt i minnet, virker det som om vi er inne i en slags gullepoke for norske gangsterserier. 

Nå er nemlig «Blodsbrødre» her; en ny krimserie fra TV 2 Play satt til Oslos kriminelle underverden. 

Her følger vi politimannen Moaz, som blir overført fra byens vestkant til østkanten hvor han selv vokste opp. Oppdraget hans er å stoppe den kriminelle gjengen Enemiez. 

Moaz skjuler en hemmelighet. Han har nemlig selv vært et viktig medlem av denne gjengen, og han har attpåtil vært bestevenn med gjengens beryktede leder Rami. 

Reddet

Sjanger: Dokumentarserie Sesonger:

Blant de mest spennende norske seriene som kom på tampen av fjoråret var «Reddet». 

I denne dokumentarserien følger vi den norske redningshelikoptertjenesten, og vi blir med på noen av de mest farefulle og intense redningsaksjonene som finner sted i Norge. 

Her blir vi kjent med 330 Skvadronen til Forsvaret og det private helikopterselskapet CHC. Dette er mennesker som utgjør en massiv forskjell i samfunnet vårt, og som hver dag støter på situasjoner hvor det står om liv og død. 

Det er nærmest umulig å ikke bli revet med. Dette er sannsynligvis grunnen til at serien etter kort tid har blitt en av de mest populære programmene på TV 2 Play.

Se serien her

Jonis Josef - Woke

Woke med Jonis Josef

Standup-filmer er en utrolig populær sjanger hos Netflix og HBO, men har ikke vært fullt så vanlig her til lands.

Men hvem kan gjøre noe med dette, om ikke selveste Jonis Josef?

Våren 2022 sto han på scenen på Cosmopolite Scene i Oslo og slo vitser om woke-generasjonen, terror og hvor lei han er av åpenheten rundt psykisk helse. 

Hvis du ikke var blant publikum, har du nå sjansen til å se showet på TV 2 Play. Josef er kjent fra radioprogrammet Karakter og TV-serien Kongen av Gulset, og med dette håper vi på en strøm av standup-spesialer fra han og hans norske kollegaer.

Dark Winds

Sjanger: Spenningsserie IMDB-score: 7.6 Sesonger: 1  

Sommerens heteste krimserie har endelig funnet sin vei til norske TV-skjermer. 

«Dark Winds» tar for seg to politibetjenter fra Navaho-stammen som etterforsker kriminelle hendelser på utkanten av Navaho-området. 

Duoen, som består av den erfarne konstabelen Leaphorn og ferskingen Chee, etterforsker et grusomt dobbeltdrap i området når de oppdager at hendelsen tilsynelatende er knyttet til en rekke andre kriminalsaker i området. 

Serien er produsert av «Game of Thrones»-skaperen George R. R. Martin og Hollywood-legenden Robert Redford, og er basert på bøkene til Tony Hillerman – som har hatt stor suksess på det amerikanske bokmarkedet i over 40 år. 

Med et sterkt psykologisk element, og en dæsj av det overnaturlige knyttet til Navaho-kulturen, skiller «Dark Winds» seg fra vanlige spenningsserier – noe også anmelderne har lagt merke til. 

– [Serien] virker kanskje lik andre detektivserier, men den er så mye mer enn bare det. Med velskrevne og skarpe karakterer, samt en gripende og tettpakket historie, blir det utrolig vanskelig å vente en uke mellom episodene, skriver IndieWire i deres terningkast 6-anmeldelse. 

Ammo

Sjanger: Spenning / Action Sesonger: 1

Denne høsten har TV 2 Play en gavepakke til deg med en forkjærlighet for thrillere om spionasje, våpensalg og konspirasjoner. 

I den ferske serien «Ammo» følger vi Nicolai Cleve Broch i hovedrollen. Broch har jobbet på denne serien i flere år, og han har bidratt til manuset. 

Broch spiller Bjørn, en sylskarp fyr som har solgt kunnskapen sin om kunstig intelligens til den norske våpenindustrien. 

Sammen med selskapet AGR har han utviklet en smart drone som evner å ta egne valg, en kvalitet som gjør den nyttig i Bjørns hender – og potensielt svært farlig i gale hender. 

Om man skal tippe, så finnes det nok mange som er villig til å gå over lik for å få tak i en slik teknologi.

Abu og Mayoos Norge

Sjanger: Reality Sesonger:

Om det er noe vi er glad i å se på TV, så er det duoer med kjente mennesker som gjør ting de ikke har gjort før. Neste par ut i denne sjangeren er den karismatiske «Sofa»-duoen Abu og Mayoo. 

Selv om de begge har vokst opp i Norge, har de begge vært åpne om at de tidligere ikke har gjort så mye som klassifiseres som «typisk norsk». Dette skal de nå endre på. 

I «Abu og Mayoos Norge» skal de to kompisene søke opplevelser som de ikke har vært gjennom før, som å dra på hyttetur, gå fjelltur og dra på rånefest. 

Grey's Anatomy

Sjanger: Medisinsk drama IMDB-score: 7.6 Sesonger: 19 

Tilbake i 2005 var det sannsynligvis ingen som så for seg at da ukjente Shonda Rhimes’ pitch om å lage en 13 episoder lang serie om leger i Seattle skulle bli det den er i dag: Et prisvinnende TV-konsept som har underholdt publikum over hele kloden i over 400 episoder. 

Nå er Meredith Grey og kollegaene hennes tilbake med en 19. sesong, og medisindramaet – det når fortsatt nye høyder. 

Etter at sykehusets praktikantprogram ble lagt ned i forrige sesong, har mye skjedd og nye praktikanter står klare til å gripe skalpellen fatt. 

Med friskt blod i operasjonsstuene, er det fortsatt mange, spennende historier å hente fra Seattle Grace-sykehuset. 

Nye episoder av serien ser du hver fredag klokken 19 på TV 2 Play.

The Good Doctor

Sjanger: Medisinsk drama IMDB-score: 8.1 Sesonger: 5

Freddie Highmore beviser på nytt at han er en de mest spennende skuespillerne blant sin generasjon. 

Etter en fremragende hovedrolle i «Bates Motel», spiller den 28 år gamle briten for tiden i «The Good Doctor» som Shaun Murphy - en ung kirurg med autisme som møter utfordringer ved sin nye arbeidsplass. 

Serien er basert på et koreansk drama ved samme tittel, og har blitt en av de største suksessene ABC-nettverket («Grey’s Anatomy», «The Goldbergs») har hatt det siste tiåret.

Om du er glad i eksepsjonelt godt skuespill, tårevåte øyeblikk og ikke har noe imot litt innvoller til tider, så er denne her verdt tiden din!

Nye episoder av serien ser du hver uke i TV 2 Play. 

Lunch

Sjanger: Humor IMDB-score: 7.4 Sesonger:

En populær tegneserie har tatt steget over fra papiret til TV-skjermen, og resultatet er 

«Lunch» er en satirisk og skarp titt på det norske arbeidslivet, nærmere bestemt et kontorlandskap i Oslo. 

På lik linje med tegneserien lager Børge Lund her humor av situasjoner som enhver kontorarbeider kan kjenne seg igjen i, enten det er ugunstige møter på tampen av fredagen eller den oppgaven som alltid «må vente til mandag»

TV-kritikerne er fornøyde med den nye serien, blant dem Aftenpostens Asbjørn Slettemark, som skriver at serien har gjort en «ganske vellykket utvikling fra stripe til skjerm». 

Hodejegerne - Den første løgnen

Sjanger: Drama / Spenning IMDB-score: 6.7 Sesonger:

«Heimebane»-stjernen Axel Bøyum står i spissen av nye «Hodejegerne - Den første løgnen». 

Den kritikerroste spenningsserien utspiller seg før hendelsene som i suksessfilmen, og følger en ung versjon av Aksel Hennies karakter Roger Brown. Nå befinner vi oss i 2002, og den imponerende unge mannen er i ferd med å bli en sylskarp hodejeger. 

– Å lage en forløper til «Hodejegerne» er en mye bedre idé enn man skulle tro. Veldig mye bedre, skriver VG i deres terningkast 5-anmeldelse. 

Konspirasjoner, Oslo-eliten og et forsøk på å jobbe med et massivt oljeselskap preger denne heftige TV-serien. Og mersmaken – den er der umiddelbart. 

Relaterte artikler

Se flere artikler