Film og serier

Det beste på TV 2 Play akkurat nå

Saftige realityserier og mesterlige dramaserier. Velkommen til TV 2 Plays rike underholdningssortiment. 

Bilde av utvalget på TV 2 Play.

Med TV 2 Play Basis i T-We får du tilgang til et helt univers av glimrende underholdning.

Fra konkurransebasert reality til internasjonale dramasuksesser og gripende dokumentarer: Her finnes det noe for enhver smak. 

Her kommer noe av det ferskeste og beste på TV 2 Play akkurat nå.

Slik kommer du i gang med TV 2 Play i T-We

Ghosts

Sjanger: Komedie IMDB-score: 7.9  Sesong: 3

Endelig er det tid for nye episoder av komiperlen «Ghosts»! 

I denne komedien følger vi kjæresteparet Jay og Samantha som overtar et herskapshus på landet, og finner ut at stedet er hjemsøkt av en gjeng med eksentriske spøkelser. Åndene er bundet til huset etter å ha dødd på tomten, men sliter med å komme inn i etterlivet. 

Samantha finner ut at hun kan se spøkelsene, ettersom hun har hatt en nær-døden-opplevelse. Jay kan dog ikke ense dem, som kompliserer den komiske situasjonen ytterligere. 

«Ghosts», som er basert på den britiske serien ved samme navn, har fort blitt en av de mest populære nye komediene i USA. 

Serien har blitt godt mottatt av både seere og kritikere i USA, deriblant av nettstedet TVLine som omtaler den som «en komisk mesterstrek».

Fire Country

Sjanger: Drama IMDB-score: 7.1 Sesong: 2

Brannserier selger godt. Bare se på dramaseriene «Chicago Fire» og «Station 19». Har du en forsmak for disse, bør du også sjekke ut «Fire Country» som nå er aktuell med en andre sesong.

I denne actionfylte dramaserien møter i Bode Donovan (spilt av Max Thieriot fra «Bates Motel»); en ung mann med en komplisert fortid. 

Etter å ha tilbrakt tid i fengsel, takker han ja til å bli med på et frivillig brannprogram som skal beskytte skogene i California. Med dette håper han å gjøre opp for sine handlinger, og samtidig å få kutte tiden han må sone. 

Uheldigvis for ham blir han plassert nært hjembyen sin i Nord-California, og han må tilbringe mye tid sammen med tidligere venner, som alle må jobbe sammen for å takle de voldsomme brannene som rammer området. 

Det er ikke til å legge skjul på at denne ikke er en kritikerfavoritt (50% positive tilbakemeldinger på Rotten Tomatoes), men serien har likevel hentet masse seere blant fans av arbeidsdramaserier.

Evig singel

Sjanger: Komedie Sesong: 1

«Evig singel» er en ny komedie fra TV 2 Play, hvor vi følger seks enslige mennesker gjennom en kaotisk hverdag mens de prøver å finne en form for kjærlighet. 

Disse karakterene, som er spilt av noen av landets morsomste (Lene Kongsvik, Kevin Vågenes, Trond Fausa Aurvåg deriblant), har lenge prøvd å finne romantiske partnere. Ingen av dem har hatt nevneverdig suksess. 

Her får vi humor i stor doser via komiske hverdagssituasjoner, som både er pinlige, såre og gjenkjennelige. Dating og kjærlighet er nemlig langt fra ukomplisert, noe som selvsagt byr på mye moro.

Serien har høstet god kritikk, deriblant fra VG som applauderer at serien er lett å sluke.

Sommerhytta

Sjanger: Oppussing / Konkurranse Sesong: 8

En av landets triveligste og mest populære oppussingskonkurranser er tilbake! 

I snart et tiår har «Sommerhytta» underholdt og inspirert oppussingsglade nordmenn, og en rekke par med ambisjoner om den perfekte fritidsboligen har tatt turen innom showet.

Nå er serien tilbake med sin åttende sesong. Fire nye deltagerpar står klare for å konkurrere om å vinne en sommerhytte i vakre Kungsvik i Sverige.  

Det venter krevende konkurranser og omfattende oppussing på parene, og til slutt står bare ett par igjen.

Purk

Sjanger: Krim / Action / Komedie  Sesong: 1

Ine Jansen, kjent fra «Helt perfekt», står i front av TV 2 sin nye krimsatsing, «Purk». 

Her spiller Jansen Lisa; en tøff og hardbarka kvinne som har et stort hjerte for menneskene hun bryr seg om. 

«Purk» starter idet Lisas liv faller sammen. Ektemannen og kollegaen Jostein er sporløst forsvunnet etter et spaningsoppdrag, og det hele omtales som en slags ulykke. Dette er dog ikke godt nok for Lisa, som er sikker i sin sak om at det er ugler i mosen. 

«Purk» tar for seg Lisas kamp om å finne ut hva det er som har skjedd med ektemannen. Kan hun få ham hjem i live? 

Dette er en historie med mye action og humor, med et sterkt mysterium i bunn.

Grey's Anatomy

Sjanger: Medisinsk drama IMDB-score: 7.6 Sesonger: 20

Tilbake i 2005 var det sannsynligvis ingen som så for seg at da ukjente Shonda Rhimes’ pitch om å lage en 13 episoder lang serie om leger i Seattle skulle bli det den er i dag: Et prisvinnende TV-konsept som har underholdt publikum over hele kloden i langt over 400 episoder. 

Nå er Meredith Grey og kollegaene hennes tilbake med en 20, sesong, og medisindramaet – det når fortsatt nye høyder. Det blir romanser, dramatikk og følelsesladde møter mellom leger og pasienter.

Med en håndfull nye praktikanter i staben, blir det friskt blod i operasjonsstuene og nye historier å hente fra Seattle Grace-sykehuset. Årets sesong byr også på gjensyn med flere av Merediths tidligere kollegaer.

Nye episoder av serien ser du hver fredag klokken 19 på TV 2 Play.

Station 19

Sjanger: Drama IMDB-score: 7.0 Sesonger: 7

Brennheite «Station 19» er en spinoff-serie fra «Grey’s Anatomy» som, i stedet for å fokusere på sykehusdrama, tar for seg det intense og farlige livet til Seattles brannkonstabler. 

Med «Grey’s»-forfatteren Stacy McKee bak rattet, har «Station 19» blitt en av de ledende branndrama som finnes på TV. 

Her rettes fokus mot arbeiderne ved stasjon nummer 19, derav tittelen, som ligger få steinkast unna sykehuset i «Grey’s». 

Mange av historiene her overlapper dermed, noe som har gjort den til en må-se-serie for mange «Grey’s fans». Samtidig har serien fått mye skryt for at den har klart å stå på egne bein og for at den har skapt sitt eget univers som seerne har forelsket seg i. 

Den syvende og siste sesongen av serien følger unge Andy Herrera (Jaina Lee Ortiz) og hennes kollegaer gjennom dramatiske og farefulle arbeidsdager. 

Hvordan kommer det til å ende for våre venner ved «Station 19» når serien runder av til sommeren?

Love Island Norge

Sjanger: Reality / Dating Sesonger: 2

Kjærlighet og dating er stadig glimrende grunnlag for bra reality-TV, noe den nye sesongen av «Love Island Norge» er et godt bevis på. 

I den nye sesongen tar en ny håndfull med deltakere turen til en villapå Gran Canaria hvor de skal prøve seg på kjærligheten. 

Det er duket for romantikk, drama og ikke minst konflikter når de fremmede skal bo sammen og lære hverandre å kjenne. 

Med nye episoder og nye intriger hver eneste dag, er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor «Love Island»-konseptet har blitt så populært som det har blitt.

Kompani Lauritzen

Sjanger: Realitykonkurranse Sesonger: 5

TV 2s store seersuksess vender tilbake, og på nytt skal et utvalg av kjente nordmenn utfordres for å bli den beste utgaven av seg selv. 

I den femte sesongen av «Kompani Lauritzen» tar vi turen til Bømoen på Voss, hvor blant andre Vår Staude («God morgen Norge»), danseren Mona Berntsen og Stinius Maurstad («Love IRL») som skal innta rekruttilværelsen under fenrikens kommando. 

Med god hjelp fra programledere Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård utfordres kjendisene til å gå utenfor komfortsonen og til å presse kroppen til bristepunktet for å kunne nå nye høyder. 

Hver uke må den av kjendisene som presterer dårligst dimmitere, og til slutt står kun en person igjen i konkurransen som den store vinneren.

Sesong 5 har premiere på TV 2 Play 2. mars.

Alt for Årdal

Sjanger: Dokumentar / Sport Sesong: 1

Likte du «Iskrigerne»? Da bør du sjekke ut denne! 

«Alt for Årdal» tar oss med til en liten industribygd i Vestland. Årdal sliter med fraflytting, og innbyggerne prøver iherdig å skape entusiasme rundt livet i bygda der.

Sentralt i denne serien står Årdals fotballag, som drømmer om å rykke opp til 3. divisjon. Her kommer vi tett på spillerne på vei mot målet sitt, hvor vi får være med på alt fra treninger til fotoshoots til nakenkalender.

Vil lagets harde innsats bære frukter? Hvordan går det når sesongens første kamp går av stabelen, og laget vender tilbake til arenaen der de rykket ned?

Har du sansen for originale karakterer, lagånd og tonnevis av distriktsjarm, så er «Alt for Årdal» noe for deg.

Spillet

Sjanger: Realitykonkurranse Sesonger: 1

TV 2 byr på et nytt og spennende konkurransekonsept som originalt kommer fra Sør-Korea.

I «Spillet» møtes en rekke kjente mennesker, deriblant Anette Hoff («Hotel Cæsar»), Ida Elise Broch («Hjem til jul»), Henrik Fladseth («Føkkings Fladseth») og Vidar Magnussen («Side om side»), til utfordringer du ikke har sett maken til.

De totalt 12 deltakerne blir fraktet til en topphemmelig plass, uten å egentlig bli fortalt hva det er som skal skje der. Her skal de bo sammen i 12 dager hvor kameraene aldri slås av.

Her skal de prøve å vinne en pengesum ved å være siste person som står igjen i «Spillet». 

TV 2 lover skittent spill, urettferdige løsninger og drama når deltakerne prøver å skvise hverandre ut av konkurransen.

Beck: Deadlock

Sjanger: Krim IMDB-score: 7.4 Avsnitt: 50

Den elskede krimserien «Beck» er tilbake! Den nyeste episoden, som heter «Deadlock», er avsnitt nummer 50 og er en storslått finale for denne «sesongen» av «Beck»-filmer. 

I dette avsnittet får vi se at Josef (Martin Wallströms karakter) vender tilbake til Beck-gruppen, etter å ha vært suspendert i en periode. 

Etterforskerne blir tilkalt når en mann blir funnet brutalt drept i sitt eget hjem. Det viser seg kjapt at offeret har et rulleblad, som putter dem på sporet av gjerningspersonen.

Denne episoden har premiere på 9. februar.

Vanderpump Rules

Sjanger: Reality IMDB-score: 6.1 Sesonger: 11

Reality-giganten Lisa Vanderpump er tilbake med en ny sesong av suksesserien «Vanderpump Rules».

I denne serien, som i utgangspunktet ble skapt som en sideserie til «The Real Housewives of Beverly Hills» (hvor Vanderpump deltok i ni sesonger), får vi et innblikk i den hektiske og dramatiske hverdagen ved en av Vanderpumps Los Angeles-baserte restauranter.

Vi følger de ansatte gjennom saftige kjærlighetsproblemer, drøye krangler og mye mer.

Etter fjorårets eksplosive skandale, hvor det viste seg at den ene ansatte (Sandoval) hadde vært utro mot Madix rett foran nesa på alle, har vi hatt store forventninger til hvordan denne historien utvikler seg videre.

Ylvis mot Ylvis

Sjanger: Realitykonkurranse Sesong: 1

Du vet at når Ylvis-brødrene stiller med et nytt TV-program, så er det nærmest umulig å forvente hva det er som skal skje. 

Nå er «Ylvis mot Ylvis» her, og det er vel få som kunne se for seg at Bård og Vegard skulle slå til med en ellevill bandkrig?

Over 10 episoder skal hver bror ta med seg en kjendisgjest for å konkurrere i helsprø og improviserte musikkoppgaver. Om man har et musikalsk talent eller ikke spiller egentlig ingen rolle.

Resultatet er fjasete og utrolig underholdende.

Alle elsker David

Bilde fra Alle elsker David på TV 2 Play.

Sjanger: Dokumentarserie Sesong: 5

Supermanager og generell godgutt David Eriksen er tilbake i en ny sesong av den populære dokumentarserien «Alle elsker David».

Her får vi et intimt innblikk i den travle hverdagen til en av musikknorges fremste profiler. Det blir stas, luksus og mye, mye David. 

Med på kjøpet kommer innslag fra familien til David, samt kjendiser som Tone Damli, fersk fra «Stjernekamp», og influenser Iselin Guttormsen, kjent fra podkasten «G-punktet».

Krypto Kings

Sjanger: Komedie Sesonger:

1.6 milliarder er en latterlig stor mengde penger. 

Spesielt når det kommer i hendene på en guttegjeng i starten av 20-årene, som tilfeldigvis bare skulle sjekke hvordan det hadde gått med kryptovalutaen de investerte konfirmasjonspengene i flere år tilbake. 

I TV 2 Plays humorsatsning, «Krypto Kings» blir vi kjent med en guttegjeng fra Kolbotn som lever livets glade dager med fri pengeflyt. 

Men, etter å ha investert i en luksusvilla, yacht , biler og dyre fester, blir det tydelig at penger ikke er alt. Hvem er egentlig gutta bak den svindyre fasaden? Hva står igjen etter formuen er borte? 

Når gutta vender tilbake med en oppfølgersesong, møter vi dem etter en jorden-rundt-reise. Det store spørsmålet er: Skal gutta ta det nye selskapet på USA-børsen, slik Asim foreslår? 

Innebandykrigerne

Sjanger: Humor / Parodi Sesonger: 2

I «Iskrigerne»-parodien «Innebandykrigerne» følger vi spillerne i «Sveiva Wild Boys», et eliteserielag som desperat ønsker å forbli et eliteserielag i Norges 15. mest populære idrettsgren. 

Med kun 2000 aktive spillere på tvers av landet, er det ikke så mye respekt eller oppmerksomhet å få innenfor innebandy-sporten. 

Det vil den intense treneren Tor «Torpedo» Rognstad (Nicolai Cleve Broch) og den ambisiøse daglige lederen Frida Bråthen (Iben Akerlie) gjøre noe med. 

Det er duket for svindyre stjernesigneringer og heite strippestraffer! 

I den nye sesongen av serien dukker det opp nye ansikter blant godgjengen, blant annet Lizzy som skal hjelpe gutta med fysisk fostring. Det kommer selvsagt med utfordringer.

Oxen

Sjanger: Krim / Thriller Sesonger:

Danskene leverer en solid thriller i ferske «Oxen».

Serien er basert på Jens Henrik Jensens bestselgende bøker om jegersoldaten Niels Oxen, som får en falsk anklage om besittelse av narkotika mot seg. 

Han mister sin jobb i spesialstyrkene, og trekker seg tilbake til et isolert liv i skogen. Så begynner det å skje en rekke uhyggelige ting som tvinger ham ut av isolasjon. 

Det er tydeligvis flere som vil ha ham ut av spill – men hvem er de?

Føkkings Fladseth

Sjanger: Komedie Sesonger: 1

Henrik Fladseth begynner å bli et stort navn innen humornorge, og nå har han fått sin egen komiserie på TV 2 Play!

I «Føkkings Fladseth» spiller komikeren en slags fiktiv versjon av seg selv. Livet smiler til denne utgaven av Henrik, helt til han havner på druen en kveld og går på en massiv smell sosialt. 

Nøkkelord: «Blackface» og «skandale». Det er mildt sagt ille. 

Med på laget har Henrik en rekke av Norges fremste humorfjes: Maria Stavang, Magnus Devold, Jonis Josef, Martha Leivestad og flere. 

Sammen sørger dette stjernelaget for at lattermusklene dine får seg en skikkelig trim.

Ondskapen

Sjanger: Drama IMDB-score: 7.9 Sesonger: 1

Vår egen Thea Sofie Loch Næss spiller en av hovedrollene i dette nye pretisjedramaet fra Sverige. 

«Ondskapen» er basert på boken til Jan Guillou, som senere ble gjort om til en svært populær film. Handlingen finner sted på en brutal kostskole, hvor Loch Næss spiller Marja; en kjøkkenpike som innleder et skjult og skandaløst forhold til 16-åringen Erik Ponti.  

Erik har på sin side blitt utvist fra skolen i Stockholm grunnet voldelig atferd. Internatskolen Stjärnberg blir på sett og vis en siste mulighet for ham til å kunne fullføre skolegangen. 

Men, innenfor skolens fire vegger finnes det ondskap i form av kameratslig oppførsel hvor de yngre elevene undertrykkes. 

Serien har fått svært gode tilbakemeldinger, blant annet fra P3 som trillet fem på terningen:

– Har du sansen for lidenskap og store følelser, så serverer «Ondskapen» varene i både brutal og fløyelsesmyk blanding.

The Real Housewives of Beverly Hills

Sjanger: Reality IMDB-score: 5.4 Sesonger: 13

De styrtrike fruene fra Beverly Hills er tilbake med en ny sesong, på tampen av en meget dramatisk periode for flere av dem.

Realityfavoritten «The Real Housewives of Beverly Hills», en bauta innen den meget populære «Housewives»-sjangeren, fortsetter uten en av sine mest kontroversielle stjerner, Lisa Rinna.

Samtidig er popstjernen Erika Jayne langt fra ferdig med sine problemer med loven, etter at ektemannen hennes Tom ble anklaget for å ha svindlet brannofre for store summer penger.

I den nye sesongen er også seriens originale stjerne, Kyle Richards i trøbbel. Ryktene spres i Hollywood om at Kyle og ektemannen Mauricio har problemer i ekteskapet. Har Kyle fått seg en ny elsker?

Det står med andre ord mye saftig drama på menyen, og underholdende krangling er omtrent garantert.

«The Real Housewives of Beverly Hills» er perfekt for deg som trenger en dose hektende reality i hverdagen din.

Kompani Lauritzen: Tropp 2

Sjanger: Realitykonkurranse Sesonger: 2

Dag Otto og Fenrik er tilbake med en ny runde av det populære «Kompani Lauritzen»-formatet, denne gangen med vanlige, ikke-berømte mennesker som trenger et sted å vokse.

I «Tropp 2» blir vi kjent med en gruppe unge mennesker som sliter med overgangen til voksenlivet, og som kan dra nytte av en streng hånd og litt veiledning.

Serien, som kun går på TV 2 Play, fant stor suksess da den gikk på skjerme første gang.  Seerne likte godt å bli kjent med ordinære mennesker med relaterbare problemstillinger, som trengte litt hjelp.

Det er en glimrende oppskrift på bra og hjertevarmende reality-TV.

Tina: Jakten på en drapsmann

Sjanger: True crime Sesonger:

En av de store, uløste drapssakene som fortsatt ligger og kverner i hjernene på mange av oss er mysteriet om Tina Jørgensen.

I den nye true crime-dokumentaren fra TV 2 Play blir vi med en av vår nasjons dyktigste gravejournalister, Hans Petter Aas, som fortsetter jakten på Tinas drapsmann.


Aas har vært tilknyttet saken siden han først begynte å jobbe som journalist i VG, og i etterkant har han ikke klart å slippe tak i mysteriet.

Hva skjedde egentlig med Tina den kvelden hun forsvant etter en bytur i Stavanger i år 2000? Hvordan endte hun opp død i en kum ved siden av en kirke?

House of Villains

Sjanger: Reality / Konkurranse Sesonger:

Kranglete reality-TV er en guilty pleasure for mange av oss. Om den kategorien inkluderer deg også, har vi en gladnyhet til deg: 

Nå er den rykende ferske «House of Villains» tilgjengelig på TV 2 Play. 

I dette nye realitykonseptet samles noen av de verste (eventuelt beste) kranglefantene som har satt sin fot innenfor amerikanske realityserier under et og samme tak. 

Målet? Å stikke av med hovedpremien på $200.000 (ca. 2.1 millioner norske kroner). For å sikre denne pengepotten må deltakerne lure og bedra, samt skape allianser. 

Blant sinnataggene som inntar huset er Jax («Vanderpump Rules»), Shake («Love is Blind 2») og Tiffany «New York» Pollard fra «Celebrity Big Brother» og «Flavor of Love 1». 

«House of Villains» er en kort sagt en våt drøm for mangt en realityfan.

Solsidan

Sjanger: Komedie IMDB-score: 8.1 Sesonger: 8

«Solsidan» har vært en bauta innen svensk TV siden premieren i januar 2010. 

13 år senere er serien aktuell med sin 8. sesong og det humoristiske nivået er fortsatt skyhøyt i Saltsjöbaden. 

Her følger vi tannlegen Alex som flytter tilbake til sitt barndomshjem på Solsidan. 

Det å bo på Solsidan er ikke ukomplisert, da Alex og familien må hanskes med fisefine og snobbete naboer og barndomskamerater som han til en viss grad hadde lagt bak seg. 

En forskjell som seere sannsynligvis vil legge merke til i den nye sesongen er tomrommet etter Rebeka «Lussan» Teper, som dessverre gikk bort før innspillingen av de nye episodene.

Kjendis AS

Sjanger: Komedie Sesonger: 1

Thomas og Harald… og Truls?!  En duo har blitt til et trekløver i det nye humordramet «Kjendis AS». 

I denne nye satsingen fra TV 2 Play får du se denne underholdningstrioen på en uforventet måte. Her spiller de tre nemlig dramatiserte versjoner av seg selv, hvor de blir kjendismanagere i et forsøk på å gjøre et comeback i den norske kjendissfæren.

Selv om håpet deres er at det nye selskapet «Kjendis AS» skal være den store løsningen for dem alle, så viser det seg fort at å holde styr på karrierene til noen av Norges største kjendiser ikke er så lett som man skulle trodd at det var…

Her venter kinkige situasjoner som fort avslører at Thomas, Harald og truls, for det første, ikke vet hva de holder på med, og for det andre, ikke helt henger med i tiden.

Blant kjendisene som dukker opp i rollene som seg selv er Jan Thomas, Tone Damli, Leah Isadora Behn og Morten Ramm.

Dette helsprøe konseptet er kanskje det siste du ventet deg av seriehøsten, men «Kjendis AS» er helt ekte. Og det leverer varene, skal vi tro Nettavisens svært gode anmeldelse:

– Så morsomt som TV kan være!

Farmen

Sjanger: Reality / Konkurranse Sesonger: 19 

I mange år nå har «Farmen» vært en av TV 2s aller største seersuksesser. Nå er serien tilbake med en ny sesong, men høstens utgave blir litt annerledes enn det man kanskje forventer. 

Årets runde, som fortsatt ledes av Niklas Baarli, markerer nemlig første gang den populære konkurransen startes uten kjønnsindeling på tvekampene. 

Det betyr at alle alltid kan utfordres til tvekamp av den som utvelges som førstekjempe. Det er rett og slett alle mot alle.

Du ser sesong 19 av Farmen ukentlig på TV 2 og TV 2 Play. 

Dark Winds

Sjanger: Spenningsserie IMDB-score: 7.6 Sesonger:

En av fjorårets mest spennende krimserier er endelig tilbake!

«Dark Winds» tar for seg to politibetjenter fra Navaho-stammen som etterforsker kriminelle hendelser på utkanten av Navaho-området. 

Duoen, som består av den erfarne konstabelen Leaphorn og ferskingen Chee, etterforsker denne sesongen to forskjellige mysterier, som viser seg å være koblet til hverandre på uventede måter.

Serien er produsert av «Game of Thrones»-skaperen George R. R. Martin og Hollywood-legenden Robert Redford, og er basert på bøkene til Tony Hillerman – som har hatt stor suksess på det amerikanske bokmarkedet i over 40 år. 

Med et sterkt psykologisk element, og en dæsj av det overnaturlige knyttet til Navaho-kulturen, skiller «Dark Winds» seg fra vanlige spenningsserier – noe også anmelderne har lagt merke til. 

– [Serien] virker kanskje lik andre detektivserier, men den er så mye mer enn bare det. Med velskrevne og skarpe karakterer, samt en gripende og tettpakket historie, blir det utrolig vanskelig å vente en uke mellom episodene, skriver IndieWire i deres terningkast 6-anmeldelse. 

Politi

Sjanger: Dokumentar Sesonger: 1

TV 2 Play har laget en spennende, ny norsk dokumentarserie som fokuserer på det norske politiet.

«Politi» følger norske konstabler og politistudenter i en tid hvor samfunnet er i drastiske endringer, en tid hvor politiet også kjenner behov for å endre strukturene sine. 

Den nye serien har fulgt politihøgskole-studenter, innsatsledere og Politiets Utlendingsenhet over et år, og skal gi oss et helt unikt innblikk i en arbeidshverdag som de færreste av oss kjenner til. 

Du ser nye episoder av denne fra mandag 19. juni.

FROM

Sjanger: Mystikk / Thriller IMDB-score: 7.7 Sesonger:

Om du ikke fikk med deg spenningsserien «FROM» da den nylig hadde premiere på TV 2 Play, så er det bare å kaste seg i det: En ny sesong står nemlig for døren.

«FROM» er laget av noen av navnene bak «Lost», og kan beskrives som en slags grøsserserie hvor Stephen King møter «The Walking Dead». 

Her følger vi en familie som, under en biltur på tvers av USA, stanser i en liten småby et stykke av hovedveien. 

Men, her finnes det ugler i mosen og mystiske krefter på spill. Familien klarer ikke forlate byen uten å havne tilbake på samme sted, og når mørket senker seg kommer mystiske vesener frem fra skogen…

«From» er en glimrende historie med et ganske så skummelt bakteppe som gjør den til en uimotståelig serie for de av oss med sansen for gripende spenningsserier.

Top Dog

Sjanger: Krim IMDB-score: 7.3 Sesonger:

Mot slutten av 2020 fikk den svenske krimserien «Top Dog», basert på romantrilogien til den populære forfatteren Jens Lapidus («Snabba Cash»), en varm respons fra publikum. 

I sentrum for sesongen stod rikmannssønnen Philip, som har forsvunnet. Mange har mye å tjene på at han forsvinner, da han arvtageren for familiedynastiet. 

De første avsnittene fulgte forretningsadvokaten Emily, som er desperat etter å stige i gradene i firmaet sitt. Hun slår seg sammen med eks-kriminelle Teddy, som ønsker å forlate den serbiske mafiaen, noe som får uante konsekvenser for dem begge.  

Nå står en ny sesong av serien for døren, og Lapidus’ Stockholm er fortsatt dystert som fy. 

I den nye avsnittene skrus tempoet dog opp et par hakk. 

Teddy er tilbake i den kriminelle underverdenen, og Emily har fått et nytt og lovende oppdrag i hendene.

Fling

Sjanger: Drama / Komedie Sesonger:

Når et forhold har kommet til det punktet hvor partene har søkt om boliglån sammen, da er det innafor å tenke at det skal være dere to for alltid. Eller? 

For Ada, en Oslo-jente i 20-årene, og hovedpersonen i den nye TV 2 Play-komedien «Fling», ble det ikke slik. 

Når hun plutselig blir dumpet av kjæresten Jostein, står hun på bar bakke og intime familiebursdager til tantebarn erstattes med fyllefester i det gamle jentekollektivet hennes. 

«Fling» tar for seg Ada og vennegjengen hennes i sine elleville, men definitivt relaterbare, datingeventyr. Du kan vente deg dårlig planlagte one-night-stands, kondomkrangler og følelsesmessige utfordringer som byr på glimrende TV-underholdning.

Seriens sterkeste kvalitet finner vi i Natalie Bjerke Roland, som virkelig skinner som Ada. Hun alene er nok til å gjøre serien til en av vårens store må-se-komedier.

Russebussen

Sjanger: Komedie Sesonger:

Russetiden er for mange en enormt viktig del av tenåringstiden. Tiden man bruker i busser og vans på vårparten i det siste året på VGS markerer for mange slutten på mange år med skolegang, og er en del av overgangen til voksenlivet.

Dette vet Eigil og Vip veldig godt. Dette er tiden de skal bli kule og bli lagt merke til av de kuleste på skolen, og ikke minst medlemmer av det motsatte kjønn. Men, når russebilen deres på klumsete vis havner på havbunnen må de legge en annen plan for hvordan de skal få være med og rulle. Og det må skje brennkvikt. 

Dette er starten på en strabasiøs ferd mot toppen av det sosiale hierarkiet på skolen deres, noe som byr på en rekke komiske situasjoner. 

Blodsbrødre

Sjanger: Krim / Drama IMDB-score: 6.4 Sesonger: 1

Med «Flus» ferskt i minnet, virker det som om vi er inne i en slags gullepoke for norske gangsterserier. 

Nå er nemlig «Blodsbrødre» her; en ny krimserie fra TV 2 Play satt til Oslos kriminelle underverden. 

Her følger vi politimannen Moaz, som blir overført fra byens vestkant til østkanten hvor han selv vokste opp. Oppdraget hans er å stoppe den kriminelle gjengen Enemiez. 

Moaz skjuler en hemmelighet. Han har nemlig selv vært et viktig medlem av denne gjengen, og han har attpåtil vært bestevenn med gjengens beryktede leder Rami. 

Reddet

Sjanger: Dokumentarserie Sesonger:

Blant de mest spennende norske seriene som kom på tampen av fjoråret var «Reddet». 

I denne dokumentarserien følger vi den norske redningshelikoptertjenesten, og vi blir med på noen av de mest farefulle og intense redningsaksjonene som finner sted i Norge. 

Her blir vi kjent med 330 Skvadronen til Forsvaret og det private helikopterselskapet CHC. Dette er mennesker som utgjør en massiv forskjell i samfunnet vårt, og som hver dag støter på situasjoner hvor det står om liv og død. 

Det er nærmest umulig å ikke bli revet med. Dette er sannsynligvis grunnen til at serien etter kort tid har blitt en av de mest populære programmene på TV 2 Play.

Se serien her

Jonis Josef - Woke

Woke med Jonis Josef

Standup-filmer er en utrolig populær sjanger hos Netflix og HBO, men har ikke vært fullt så vanlig her til lands.

Men hvem kan gjøre noe med dette, om ikke selveste Jonis Josef?

Våren 2022 sto han på scenen på Cosmopolite Scene i Oslo og slo vitser om woke-generasjonen, terror og hvor lei han er av åpenheten rundt psykisk helse. 

Hvis du ikke var blant publikum, har du nå sjansen til å se showet på TV 2 Play. Josef er kjent fra radioprogrammet Karakter og TV-serien Kongen av Gulset, og med dette håper vi på en strøm av standup-spesialer fra han og hans norske kollegaer.

Ammo

Sjanger: Spenning / Action Sesonger: 1

Denne høsten har TV 2 Play en gavepakke til deg med en forkjærlighet for thrillere om spionasje, våpensalg og konspirasjoner. 

I den ferske serien «Ammo» følger vi Nicolai Cleve Broch i hovedrollen. Broch har jobbet på denne serien i flere år, og han har bidratt til manuset. 

Broch spiller Bjørn, en sylskarp fyr som har solgt kunnskapen sin om kunstig intelligens til den norske våpenindustrien. 

Sammen med selskapet AGR har han utviklet en smart drone som evner å ta egne valg, en kvalitet som gjør den nyttig i Bjørns hender – og potensielt svært farlig i gale hender. 

Om man skal tippe, så finnes det nok mange som er villig til å gå over lik for å få tak i en slik teknologi.

Abu og Mayoos Norge

Sjanger: Reality Sesonger:

Om det er noe vi er glad i å se på TV, så er det duoer med kjente mennesker som gjør ting de ikke har gjort før. Neste par ut i denne sjangeren er den karismatiske «Sofa»-duoen Abu og Mayoo. 

Selv om de begge har vokst opp i Norge, har de begge vært åpne om at de tidligere ikke har gjort så mye som klassifiseres som «typisk norsk». Dette skal de nå endre på. 

I «Abu og Mayoos Norge» skal de to kompisene søke opplevelser som de ikke har vært gjennom før, som å dra på hyttetur, gå fjelltur og dra på rånefest. 

Lunch

Sjanger: Humor IMDB-score: 7.4 Sesonger:

En populær tegneserie har tatt steget over fra papiret til TV-skjermen, og resultatet er 

«Lunch» er en satirisk og skarp titt på det norske arbeidslivet, nærmere bestemt et kontorlandskap i Oslo. 

På lik linje med tegneserien lager Børge Lund her humor av situasjoner som enhver kontorarbeider kan kjenne seg igjen i, enten det er ugunstige møter på tampen av fredagen eller den oppgaven som alltid «må vente til mandag»

TV-kritikerne er fornøyde med den nye serien, blant dem Aftenpostens Asbjørn Slettemark, som skriver at serien har gjort en «ganske vellykket utvikling fra stripe til skjerm».