Dekning

Slik strømmer du sportsommeren 2024

Årets sommer er stappfull med fantastiske sportsarrangementer. Her er en oversikt over høydepunktene, og alt du må vite for å ikke gå glipp av moroa – uansett hvor du er.

Sportsommeren 2024: Familie på strand med mobil

I sommer kommer sportshøydepunktene på rekke og rad – med hele 6 store arrangementer fra juni til august. Er du glad i fotball kan du for eksempel benke deg foran skjermen (nesten) døgnet rundt siste halvdel av juni.

TIPS! Som TV-kunde hos Telenor blir det enkelt å følge med på alle mesterskap du vil se. Du finner alle TV-sendingene på et eget sport-område i T-We og T-We-appen.

Dette er TV- og strømmetjenesten T-We ›

Følg med på spenningen – der du er

Takket være dekning i verdensklasse og Norges beste mobilnett, kan Telenors kunder følge med på alle konkurransene akkurat der de er – uten å gå tom for data eller irritere seg over at det hakker og stopper opp når det er som mest spennende. Dette gjelder både våre mobil- og Trådløst Bredbånd-kunder. Perfekt både på hytta og stranden.

Strøm sommerens 6 store sportsarrangementer:

1. EM i friidrett

Hvor:  NRK

Når: 7. juni – 12. juni

Allerede første uken i juni flyr den første EM-diskosen av gårde i Roma. EM i friidrett starter 7. juni og det tettpakkede programmet avsluttes fem dager senere.

For to år siden (i München) tok Norge seks medaljer:

  • Gull: Karsten Warholm (400 meter hekk) og Jakob Ingebrigtsen (både 5000 m og 1500 m).

  • Sølv: Zerei Kbrom Mezngi (10 000 m)

  • Bronse: Eivind Henriksen (slegge) og Pål Haugen Lillefosse (stavsprang)

Blir det nye fremganger i år? Her er tre høyinteressante finaler:

  • Søndag 8. juni kl. 22.28: 5000 m for menn

  • Tirsdag 11. juni kl. 21.05: 400 m hekk for menn

  • Onsdag 12. juni kl. 22.26: 1500 m for menn

Alt om EM i friidrett ›

2. Fotball-EM

Hvor: TV2 og NRK

Når: 14. juni – 14. juli

Husker du hvordan det gikk sist – for bare tre år siden? EM 2020 ble jo spilt i 2021 på grunn av koronapandemien, og Italia vant finalen mot England på Wembley etter straffekonkurranse.

Årets EM går i Tyskland og i åpningskampen i München fredag 14. juni kl. 21.00, møter vertsnasjonen Skottland. Deretter blir det to til fire gruppespillkamper per dag til og med 26. juni. Du kan blant annet se frem til disse godbitene:

Torsdag 20. juni kl. 18.00: Danmark – England

Torsdag 20. juni kl. 21.00: Spania – Italia

Fredag 21. juni kl. 21.00: Nederland – Frankrike

Sluttspillet starter lørdag 29. januar, og 9. og 10. juli går semifinalene i München og Dortmund. Finalen spilles i Berlin søndag 14. juli kl. 21.00.

Alt om fotball-EM ›

Sømløs strømming på hytta

Norges beste mobilnett sikrer en optimal strømmesommer på hytta. Men hvilken løsning passer best for deg og familien din?

Trådløst Bredbånd: Raskt og stabilt bredbånd og så mye data dere ønsker. Ingen graving – alt dere trenger er en diskret antenne på fasaden. Les mer om Trådløst Bredbånd på hytta ›

Mobilabonnement: Nå kan du få abonnement med flere SIM-kort og ubegrenset data med maks fart første 200 GB. Da blir det enkelt å bruke dataen din på flere enheter. Les mer om Ubegrenset Multi >

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q1-Q2 2023. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.

3. Copa América

Hvor: Viaplay

Når: 20. juni – 14. juli

I tillegg til EM, byr sommeren også på det sør-amerikanske fotballmesterskapet – som i år faktisk arrangeres i USA. Argentina er tittelforsvarer, og møter Canada i åpningskampen i Atlanta 20. juni kl. 20.00 lokal tid.

Med tanke på tidsforskjellen, er det altså mulig for superivrige fotballentusiaster å kunne følge med på dette mesterskapet parallelt med EM.

Sluttspillet starter 4. juli og finalen spilles i Miami 14. juli kl. 21.00 lokal tid.

Alt om Copa América ›

4. Tour de France

Hvor: TV2

Når: 29. juni – 21. juli

Årets utgave av Tour de France er historisk på flere måter. For aller første gang går starten i Italia (Firenze) – og på grunn av OL-forberedelser avsluttes rittet ikke i (eller i nærheten av) Paris. Årets avslutningsetappe blir en individuell tempoetappe i Nice, så her kan det bli spenning helt til siste sykkel har passert målstreken.

Kan 2023 års vinner, Jonas Vingegaard fra Danmark, gjenta suksessen i år? Og hva med vår egen Tobias Halland Johannessen, som utmerket seg med 7. plass i klatrekonkurransen og 6. plass i ungdomskonkurransen i fjorårets tour?

Vi krysser fingrene litt ekstra for det norske Uno-X -laget som gjorde det såpass bra i 2023, at de har fått et wild-card også i år.

Alt om Tour de France ›

5. Wimbledon

Hvor: Eurosport

Når: 1. juli – 14. juli

I fjor vant Carlos Alcaraz herrefinalen etter fem tøffe sett mot Novak Djokovic, mens Markéta Vondroušová fikk det litt lettere i kvinnefinalen og vant i strake sett mot Ons Jabeur.

Det er fullt mulig at det blir et gjensyn med en eller flere av fjorårets finalister i årets finaler. Men det er også lov å håpe på norske (og skandinaviske) fremganger. I 2023 tapte fjerdeseedede Casper Ruud allerede i runde 2, så han er garantert ute etter revansje, og danske Holger Rune vil nok også ha et ord med i laget. I tillegg er det, som vanlig, store muligheter for at Ulrikke Eikeri kommer langt i mixed og dobbel.

Gresstennisfesten starter 1. juli. Vi gleder oss!

Alt om Wimbledon ›

6. Sommer-OL

Hvor: Discovery

Når: 24. juli – 11. august

Årets sommer-OL tjuvstarter allerede onsdag 24. juli, men selve åpningsseremonien er fredag 26. juli. Deretter er det bare å følge med på alle norske medaljehåp som skal i OL-ilden.

Sandvolleyball-stjernene Christian Sørum og Anders Mol starter turneringen søndag 28. juli, og tirsdag 30. juli blir det spennende å se om Kristian Blummenfelt kan plukke hjem et nytt OL-hull i triatlon. Andre nordmenn på medaljejakt er blant annet Casper Ruud (tennis) og Viktor Hovland (golf).

Fredag 2. august starter friidretten med flere norske medaljehåp, blant annet Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og Narve Gilje Nordås. Tirsdag 6. august er det 1500 m-finale for menn, fredag 9. august er 400 m hekk-finale for menn og lørdag 10. august er det 5000 m-finale for menn.

Samme dag spilles også håndballfinalen for kvinner. I Tokyo ble det bronse for håndballjentene. Blir det gull i år?

Alt om OL ›

Ha en riktig god sportstrømmesommer!