Internett

Nå får du Trådløst Bredbånd med 5G i stadig flere hytteområder

Surfing, TV-titting, gaming og videosamtaler: Med Trådløst Bredbånd og 5G fra Telenor, kan alle i familien ta med seg vanene sine til hytteturen. Her kan du se hvor du får 5G.

5G hytte ved sjøen på en sommerdag

For mange av oss er langhelger i mai og sommerferien synonymt med hyttetur med familien. Utflukter i grønne landskap, solfylte dager på svaberg og lune kvelder på verandaen venter. Idyllen er i boks. Nesten.

For, hva med datteren i huset som endelig skulle få tid til å game med vennene sine, eller sønnen som har fått en kjæreste han gjerne vil Facetime med minst én gang i timen. Og selv om man har ordnet fri fra jobben for å kunne tilbringe tid med familien, er det stadig noen prosjekter som må sjekkes innom.

Slik får du raskt og stabilt internett på hytta ›

– De fleste av oss er like avhengig av godt nett på hytta som hjemme, sier Ole Andreas Ræstad, markedssjef for dekning i Telenor.

– Vanene hjemmefra har du også med deg på hytta.

Da er det godt at også hytta nå kan bli utstyrt med et fullverdig bredbånd som hele familien kan benytte seg av – helt uten graving eller andre store installasjonsgrep.

Dekning som hjemme – uten graving

Trådløst Bredbånd fra Telenor er en like stabil og rask bredbåndsløsning som du er vant med hjemmefra. Der nettet hjemme gjerne kommer gjennom en kabel i bakken eller lufta, får du Trådløst Bredbånd ved hjelp av en diskret antenne som monteres på hytteveggen og kobler seg på mobilnettet.

– Profesjonelle installatører sikrer at dekningen er optimal, sier Ræstad.

– De fører så en kabel fra antennen inn i hytta til en trådløs ruter, og den sikrer stabilt internett i hele hytta.

Hyttedekning

God 5G-dekning i hyttefelt og ferieområder har vært et satsingsområde for Telenor, så alle de mest populære ferie-, hytte- og fritidsstedene har nå fått godt utbygget 5G-dekning. Det gjelder over hele landet, blant annet nedover sørlandskysten og på Østlandet:

 • Arendal

 • Kragerø

 • Færder (Nøtterøy/Tjøme)

 • Larvik

 • Moss

 • Sandefjord

 • Tønsberg

 • Frogn

 • Hvaler

 • Råde

 • Osv.

Foretrekker du fjellet, får du 5G blant annet her:

 • Hemsedal

 • Trysil

 • Hafjell

 • Geilo

 • Beitostølen

 • Norefjell

 • Kvitfjell

Sjekk dekningskartet for å se dekningen eksakt der du har hytte. 

– Når vi planlegger utrullinger av mobilnett er hyttefeltene ekstremt viktige, sier Ræstad.

– Som forbrukere blir vi nordmenn mer og mer kravstore, vi ønsker å bruke stadig mer data der vi er.

Med Trådløst Bredbånd fra Telenor har du 5G levert over Norges beste 5G-nett* og det er mulig for alle i familien å være på nett samtidig og bruke det akkurat som hjemme.

Det er heller ingen datapakker eller kapasitetsbegrensninger å tenke på.

Bestill Trådløst Bredbånd til hytta ›

5g hytte en varm sommerdag

Klargjort for 5G

Står hytta i et dekningsområde med 4G, har du en solid nettkobling frem til 5G blir tilgjengelig. Det vil ikke være nødvendig å bytte antenne, siden utstyret allerede er klargjort for 5G-nettet.

– Veldig mange steder har vi bedre 4G-dekning enn konkurrentene, og det rulles ut et vanvittig høyt antall basestasjoner hver uke for å klare å dekke landet så fort som mulig.

Per i dag gir Telenor 5G-dekning til 80 % av befolkningen, men basert på areal er det ennå steder som mangler på kartet. Der man kanskje tar god mobildekning for gitt, i byer og tettbygde strøk, er det noe man plutselig tenker over når man beveger seg lenger ut. Ikke minst i bilen på vei til hytta.

Alt du vil vite om 5G ›

Kapasitet på hytta

Når mange surfer, snapper og streamer samtidig – f.eks. i ett hyttefelt i vinter- og påskeferien – kan belastningen bli stor på nettet, og du kan oppleve at det går tregt.

Telenor bygger derfor med mer kapasitet per basestasjon enn andre mobiloperatør i Norge – opptil 6 frekvenser per basestasjon fordelt mellom hhv. 4G og 5G.

Det gir rett og slett mer «plass» i mobilnettet til at flere kan bruke det samtidig, og til ting som krever mer kapasitet, som for eksempel gaming og streaming.

– At barna i baksetet ønsker å strømme filmer og serier er vi veldig klare over, sier Ræstad.

– Vi har så mange daler, veier og fjell i dette landet, og langt ifra alle har mobilkapasitet som takler 100 biler i kø, men vi bygger kapasitet hele tiden og tetter flere og flere hull.

Han anbefaler alle som skal på hytta i vinter å sjekke Telenors dekningskart.

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q3-Q4 2023. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.

Dame som sitter foran peisen på hytta og spiller kabal på nettbrett med Trådløst bredbånd fra Telenor.

TIPS: Kos deg med TV og streaming på hytta

Har du TV- og strømmetjenesten T-We hjemme og Trådløst Bredbånd på hytta, kan du bruke T-We-abonnementet ditt der også – helt kostnadsfritt. Med T-We-appen kan du ta med deg T-We overalt. Bare koble til en Apple TV eller bruk Chromecast om du vil se på på en TV-skjerm.

Har du ikke T-We fra før, kan du få et eget abonnement på hytta. Sjekk om det gjelder din hytte.

Les mer om T-We ›