Internett

Slik strømmer du sommersporten på hytta

Årets sommer er stappfull med fantastiske sportsarrangementer – ikke minst EM i fotball og sommer-OL. Her er alt du trenger å vite for å kunne følge med på mesterskapene når du er på hytta.

Gutt med T-We tog rådløst bredbånd på hytta

I sommer kommer sportshøydepunktene på rekke og rad. Er du glad i fotball kan du benke deg foran skjermen (nesten) døgnet rundt siste halvdel av juni – og nyte både EM og Copa América. Og senere blir det Casper Ruud i Wimbledon, Tour de France og sommer-OL med Warholm, Ingebrigtsen, håndball og mye mer.

Sportsommeren 2024 blir garantert en spennende tid for alle som er glad i idrett og konkurranser.

Følg med på spenningen – på hytta

Med Trådløst Bredbånd og T-We fra Telenor, kan du strømme og se TV på hytta – uten at du trenger parabol eller noe ekstra TV-abonnement. 

Trådløst Bredbånd er et stabilt og raskt bredbånd levert over Telenors mobilnett. Ingen graving, altså. Alt du trenger er en liten, diskret antenne på fasaden. Og fordi Trådløst Bredbånd kommer med ubegrenset data, kan hele familien strømme så mye dere vil.

Selve TV-sendingene finner du på et eget sport-område i T-We og T-We-appen.

Bestill Trådløst Bredbånd til hytta

Her er vår TV- og strømmeguide for sportsommeren 2024:

1. Fotball-EM

Hvor: TV2 og NRK

Når: 14. juni – 14. juli

For mange er dette sportsommerens høydepunkt. Husker du hvordan det gikk sist – for bare tre år siden? EM 2020 ble jo spilt i 2021 på grunn av koronapandemien, og Italia vant finalen mot England på Wembley etter straffekonkurranse.

Årets EM går i Tyskland og i åpningskampen i München fredag 14. juni kl. 21.00, møter vertsnasjonen Skottland. Deretter blir det to til fire gruppespillkamper per dag til og med 26. juni. Du kan blant annet se frem til disse godbitene:

Torsdag 20. juni kl. 18.00: Danmark – England

Torsdag 20. juni kl. 21.00: Spania – Italia

Fredag 21. juni kl. 21.00: Nederland – Frankrike

Sluttspillet starter lørdag 29. januar, og 9. og 10. juli går semifinalene i München og Dortmund. Finalen spilles i Berlin søndag 14. juli kl. 21.00.

Alt om fotball-EM ›

2. Copa América

Hvor: Viaplay

Når: 20. juni – 14. juli

I tillegg til EM, byr sommeren også på det sør-amerikanske fotballmesterskapet – som i år faktisk arrangeres i USA. Argentina er tittelforsvarer, og møter Canada i åpningskampen i Atlanta 20. juni kl. 20.00 lokal tid.

Med tanke på tidsforskjellen, er det altså mulig for superivrige fotballentusiaster å kunne følge med på dette mesterskapet parallelt med EM.

Sluttspillet starter 4. juli og finalen spilles i Miami 14. juli kl. 21.00 lokal tid.

Alt om Copa América ›

3. Tour de France

Hvor: TV2

Når: 29. juni – 21. juli

Ingen sportsommer uten sykling! Årets utgave av Tour de France er historisk på flere måter. For aller første gang går starten i Italia (Firenze) – og på grunn av OL-forberedelser avsluttes rittet ikke i (eller i nærheten av) Paris. Årets avslutningsetappe blir en individuell tempoetappe i Nice, så her kan det bli spenning helt til siste sykkel har passert målstreken.

Kan 2023 års vinner, Jonas Vingegaard fra Danmark, gjenta suksessen i år? Og hva med vår egen Tobias Halland Johannessen, som utmerket seg med 7. plass i klatrekonkurransen og 6. plass i ungdomskonkurransen i fjorårets tour?

Vi krysser fingrene litt ekstra for det norske Uno-X -laget som gjorde det såpass bra i 2023, at de har fått et wild-card også i år.

Alt om Tour de France ›

4. Wimbledon

Hvor: Eurosport

Når: 1. juli – 14. juli

I fjor vant Carlos Alcaraz herrefinalen etter fem tøffe sett mot Novak Djokovic, mens Markéta Vondroušová fikk det litt lettere i kvinnefinalen og vant i strake sett mot Ons Jabeur.

Det er fullt mulig at det blir et gjensyn med en eller flere av fjorårets finalister i årets finaler. Men det er også lov å håpe på norske (og skandinaviske) fremganger. I 2023 tapte fjerdeseedede Casper Ruud allerede i runde 2, så han er garantert ute etter revansje, og danske Holger Rune vil nok også ha et ord med i laget. I tillegg er det, som vanlig, store muligheter for at Ulrikke Eikeri kommer langt i mixed og dobbel.

Gresstennisfesten starter 1. juli. Vi gleder oss!

Alt om Wimbledon ›

5. Sommer-OL

Hvor: MAX

Når: 24. juli – 11. august

Årets sommer-OL tjuvstarter allerede onsdag 24. juli, men selve åpningsseremonien er fredag 26. juli. Deretter er det bare å følge med på alle norske medaljehåp som skal i OL-ilden.

Sandvolleyball-stjernene Christian Sørum og Anders Mol starter turneringen søndag 28. juli, og tirsdag 30. juli blir det spennende å se om Kristian Blummenfelt kan plukke hjem et nytt OL-hull i triatlon. Andre nordmenn på medaljejakt er blant annet Casper Ruud (tennis) og Viktor Hovland (golf).

Fredag 2. august starter friidretten med flere norske medaljehåp, blant annet Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og Narve Gilje Nordås. Tirsdag 6. august er det 1500 m-finale for menn, fredag 9. august er 400 m hekk-finale for menn og lørdag 10. august er det 5000 m-finale for menn.

Samme dag spilles også håndballfinalen for kvinner. I Tokyo ble det bronse for håndballjentene. Blir det gull i år?

Alt om OL ›

Nyt sommersporten på hytta!