Internett

Dette må du huske på når du flytter

Visste du at å sikre nettet ditt kan være vel så viktig som å låse døren? Eller at et trådløst nett bør tilpasses boligen? Her får du fem nyttige tips å huske på når du skal flytte.

Flytte med bredbåndet

Det er etter hvert mye i hjemmet som er avhengig av rask og stabil trådløs nettforbindelse - varmepumper, lysstyring, smarthøytalere og andre dingser. Det vil med andre ord gjøre hverdagen din enklere å ha internett koblet opp når du flytter inn.

"Det er smart å bruke litt tid på å finne den beste WiFi-løsningen til din nye bolig, og å være ute i god tid før du flytter. Det er nemlig en forutsetning for at veldig mye annet skal virke", sier Sara Vu.

eCommerce Manager i Telenor

Sara Vu fra Telenor

1. Bestill bredbånd på forhånd

Har du flyttet før, kjenner du følelsen: Flytteeskene og møblene har kommet inn, flyttefolkene har dratt – og alt er det totale kaos. Da kan det være fint å ha bredbånd på plass, slik at man kan fikse alt det praktiske som gjenstår eller koble av med TV-serier mellom slagene.

Her kan du bestille bredbånd

Så snart du har din nye adresse klar, kan du enkelt sjekke på Telenor.no hvilke hastigheter du kan få. Det er lurt å bestille bredbånd på forhånd i god tid, slik at du har fått tilsendt det nye utstyret og det er klart til å kobles opp når du flytter inn.

- Sara Vu

Quote
Husk bredbånd når du er på flyttefot
FØRE VAR: Bestill bredbånd før du flytter inn, så har du en ting mindre å tenke på.

2. Sjekk hvilken teknologi som kan leveres hos deg

Telenor leverer både fiberbredbånd, hybridfiber og Trådløst Bredbånd. Selv om fiber er den teknologien som kan levere de høyeste hastighetene rent teoretisk, er det ikke sikkert dette har så mye å si for din nettopplevelse.

Sjekk hva du kan få

Mange er usikre på hvilken hastighet de trenger. Har du mange enheter på nett som strømmer innhold samtidig, vil du ha behov for høyere hastighet. Det er verdt å merke seg at i mange tilfeller vil faktisk selve WiFi-løsningen din ha mer å si enn hastigheten for den totale nettopplevelsen.

- Sara Vu

Quotes
Alltid Wifi Utstyr, ruter og forsterker
DESIGNET AV SNØHETTA: Den nye ruteren bør ikke gjemmes i et skap - for å gi best mulig dekning.

3. Tenk stabilitet, ikke bare hastighet

Med bredbånd fra Telenor får du moderne utstyr, designet av Snøhetta og utviklet for å gi optimal dekning i hele hjemmet ditt. Det gir det beste utgangspunktet for en stabil brukeropplevelse. I tillegg tilbyr Telenor alle sine kunder Alltid På Nett-garanti:

Les mer om Alltid på Nett-garanti

"Ved eventuelle problemer, ringer du bare oss. Klarer vi ikke å løse problemet i løpet av telefonsamtalen, vil vi tilby husstander med mobilabonnement fra oss datapakker for inntil fem personer. Vi refunderer også halve månedsavgiften på neste bredbånds-faktura", sier Arne Madsen.

Senior Advisor i Telenor Kundeservice

Arne Madsen Kundeservice

4. Tenk sikkerhet

Alle hjem har en dørlås. Kanskje er det kikkhull i døra der du flytter inn, kanskje også porttelefon – klassiske sikkerhetssystemer som ikke har gått ut på dato. I en mer digitalisert verden er det enda viktigere enn noen gang å ta nettsikkerhet på alvor.

For når nær sagt alt gjøres på nett, er sikkerheten på internett kanskje det viktigste å tenke på i din nye bolig. Spesielt i husstander med barn og ungdom.

Godt å vite

Nettkriminalitet og hacking øker stadig, derfor får alle kunder som surfer på Telenors nett ekstra sikkerhetsbeskyttelse med Nettvern. Surfer du utenfor vårt nett får du ikke denne ekstra sikkerhetsbeskyttelsen, det er derfor viktig at du sikrer din bærbare datamaskin i tillegg.

Barn på nett
NETTVERN INKLUDERT: Alle Telenor-kunder får et kostnadsfritt filter som beskytter mot nettsider som er infiserte eller falske.

5. Wi-Fi tilpasset din bolig

Dårlig WiFi-forbindelse er svært ofte kilden til problemer med nettforbindelsen, ikke hastigheten i selve bredbåndet, forklarer Arne videre.

Quotes

Derfor har Telenor utviklet Alltid WiFi. Det gir deg vår nyeste ruter, designet av Snøhetta – som gir deg best dekning. I tillegg kan Telenor levere WiFi-forsterkere i samme serie, for optimal dekning i hele hjemmet.

Alltid WiFi inkluderer eksperthjelp til å sette opp den beste WiFi-løsningen for din bolig, uten ekstra kostnader.

Les mer om Alltid WiFi her