Internett

Sånn fikser du dårlig WiFi

Opplever du dårlig WiFi-dekning hjemme? Da har vi likevel én god nyhet: I de fleste tilfeller er det nemlig veldig enkelt å fikse.

ruter fra telenor som hindrer dårlig wifi dekning

Hvis internett hakker, er ustabilt eller ikke fungerer like bra i hele huset, er det fort gjort å gi opp. 

For hvordan begynner man egentlig med feilsøking av sånt?

– Noen tenker sikkert at det ikke er verdt å prøve engang. Men ikke gi opp, du skal ikke slå deg til ro med dårlig WiFi som du ikke er 100 prosent fornøyd med. Ofte er det faktisk bare enkle grep som skal til for å få mye bedre nett hjemme, og er du kunde hos Telenor gjør vi alt vi kan for å hjelpe deg om du trenger det, sier Kristian Kilde, produktsjef for hjemmenett i Telenor.

Få stabilt nett i alle rom

Garanterer deg hjelp

Når nettet oppleves ustabilt, skyldes det ofte én enkelt ting: At WiFi-ruteren ikke er plassert på en optimal måte. 

– Hakkete nett eller manglende dekning skyldes sjelden feil i selve nettet. Som oftest kan svaret være så enkelt som hvor du har plassert ruteren din. Dersom signalene fra ruteren ikke når frem til datamaskinen, robotstøvsugeren eller PlayStation-konsollen på en optimal måte, vil WiFi-dekningen kunne oppleves ustabil. Det er her selv små justeringer kan utgjøre en stor forskjell, sier Kristian Kilde, produktsjef for hjemmenett i Telenor.

Kristian Kilde

Dessuten kan du få hjelp - enten i form av veiledningsvideoer eller gjennom samtaler med oss på telefon. Med ny ruter fra Telenor får du nemlig også unik tilgang til dedikerte WiFi-eksperter som ikke gir seg før du er fornøyd med dekningen hjemme. Som eneste leverandør vil vi faktisk garantere at du blir fornøyd. 

Her er de vanligste årsakene til at du opplever dårlig WiFi-dekning hjemme:

1. Hindringer i huset hindrer signalet

Ruteren fortjener en hedersplass i hjemmet ditt. 

Den er nødt til å stå sentralt for å kunne spre signalene til så mange rom som mulig. For veldig mange er det mest naturlig å ha ruteren stående i stua, og da er det også viktig at den får stå fritt og noenlunde høyt - for eksempel oppe på en TV-benk. 

Tenk på ruteren din som en høyttaler. For at den skal kunne spre signalene på en god måte, bør den ikke stå inne i et skap eller i et hjørne på gulvet. Få den opp, og sørg gjerne for at den er vendt mot rom eller områder av huset der nettet er hyppig brukt. 

Det kan også være lurt å bruke nettverkskabel for å koble til enheter i nærheten, som spillkonsoller eller strømmebokser. Da frigjøres mer kapasitet til andre enheter over WiFi.

Les mer om plassering av ruteren her.

jente surfer på soverommet uten Dårlig WiFi dekning

2. Gammelt utstyr gir dårlig wifi-dekning

Har du plassert ruteren riktig, men opplever fremdeles ustabilt nett? 

Da bør du ta en titt på utstyret ditt. 

Først og fremst er det stor forskjell på rekkevidden til rutere, og har du mange rom, og/eller hindringer som murvegger, fliser og speil, kan det være at de trådløse signalene ikke kommer fram overalt. 

Da kan det hjelpe å skifte ruter, særlig hvis din er noen år gammel. Telenors nyeste WiFi Ruter er blant de beste modellene på markedet med tanke på rekkevidde, kapasitet og stabilitet. I tillegg har den et nøytralt og fint design, uten plagsomme blinkende lys, som gjør at den fint kan stå fremme. 

Når det er sagt, i veldig store hjem eller i utfordrende omgivelser er det ikke sikkert det holder med kun en ruter. Heldigvis tilbyr vi også våre egne forsterkere som snakker sammen i et mesh-nettverk med ruteren vår for å dekke hver minste krik og krok i hjemmet ditt.

Vi sier det igjen: Hos Telenor garanterer vi at du blir fornøyd!

Bestill ny ruter og eventuelt forsterkere her.

3. Krøll på linjen

Det er veldig sjelden at det oppstår problemer med selve nettet til Telenor, altså med kablene i bakken. Men det kan jo oppstå brudd i forbindelse med veiarbeid eller liknende. 

Skulle du være så uheldig at du opplever dette vil du kunne benytte deg av Alltid på nett-garantien vår. 

Hvis du har mobilabonnement fra Telenor, vil du få tilbud om store datapakker til hele familien frem til nettet er oppe og fungerer som normalt igjen. 

- Et tips her kan være å dele internett fra en av mobiltelefonene som en midlertidig ruter for resten av hjemmenettet ditt, sier Kristian Kilde i Telenor.

Les mer om Alltid på nett-garantien her.

Få stabilt nett i alle rom

Slik sjekker du nettet hjemme

  1. Gjør en fartsmåling på denne nettsiden. Men gjør den med en bærbar PC, og sørg for at denne er tilkoblet ruteren med en nettverkskabel. Sørg også for at du ikke strømmer serier eller spiller på nett mens testen pågår. 

  2. Notér resultatet, og gå til et annet rom litt unna der ruteren står plassert. Gjør en ny test, men denne gangen uten å være tilkoblet kabel. Noe forskjell vil det være mellom kablet og trådløs test, dette er helt vanlig.

  3. Er det veldig stor forskjell på resultatene? Da kan det hende at du trenger en WiFi Forsterker, eller at ruteren bør plasseres annerledes. 

Har du nyeste ruter fra Telenor, garanterer vi at du skal bli fornøyd med dekningen i alle rom. 

Hvis du er i tvil gjør vi alt vi kan for å hjelpe deg. Ta kontakt med oss på 915 00 900.