AirPods eller AirPods Pro – hva skal du velge?

AirPods og AirPods Pro

For iPhone-brukere er Apples øreplugger et nærmest selvfølgelig valg for trådløs lyd. Men hvilken AirPods-variant bør du velge?

Da de første AirPodsene kom, ble de lagt godt merke til i ørene til folk. Men nå er de blitt så vanlige at man knapt tenker over det – og det er det en god grunn til.

Apples AirPods er et utmerket alternativ for alle som vil høre på musikk og podkaster trådløst – særlig iPhone-brukere som kan nyte pluggenes fulle funksjonalitet.

Men hvilken variant bør du velge? De mer avanserte AirPods Pro, nyheten AirPods (3gen) eller de rimeligere AirPods? Eller kanskje frister de større AirPods Max mest?

Her får du oversikten – så du kan ta det rette valget for hvilke AirPods som passer best for deg.

Sjekk lydutvalget fra Apple i nettbutikken

AirPods Pro: For deg som vil ha flott lyd og støydemping

Apple AirPods Pro

AirPods Pro er blant de beste trådløse ørepluggene på markedet. De har simpelthen alt du kan forvente i 2021 med glimrende lyd- og samtalekvalitet, vannavstøting og aktiv støydemping.

Det første du legger merke til med Pro-versjonen er designet. Proppene kommer med tre sett med utskiftbare silikontupper som er spesielt utviklet for å sitte ordentlig godt øregangen, uten at de oppleves ubehagelige å ha på. Proppene har nemlig en egen luftkanal som skal avlaste trykket som kan bygge seg opp i øret når man bruker øreplugger med silikontupper. 

Ikke bare er det viktig at AirPods Pro sitter godt i øret, det bidrar også til å redusere støy utenfra. Det er dette som kalles passiv støydemping, altså øreproppenes fysiske dimensjoner. AirPods Pro har også teknologi for aktiv støydemping som kontinuerlig analyserer lydene rundt deg – og aktivt jobber for å dempe den. For øreplugger å være, er støydempingen på AirPods Pro svært imponerende.

AirPods Pro sitter godt i øret.

Har du behov for å høre hva som foregår rundt deg, for eksempel når du beveger deg i et trafikkert område, kan du skru på «Lydfremheving». Da vil proppene slippe gjennom lyden utenfra samtidig som du hører det du spiller av fra mobilen eller smartklokken.

Den gode passformen gjør også at bassen kommer svært godt frem når du lytter til musikk. Proppene utnytter mikrofoner som vender innover mot øret, og som hører de samme lydene som det du gjør, til å automatisk justere lydbildet for dine ører. Dermed får du en skreddersydd lytteropplevelse – uansett hva slags musikk du foretrekker.  

AirPods Pro gjør det også mye enklere å kontrollere musikken, ta imot anrop og bytte mellom støydemping og Lydfremheving. Det gjøres ved at du klemmer på stammen som strekker seg ut fra pluggene. Stemmestyring funker også – du kan enkelt be Siri heve eller senke volumet, lese opp tekstmeldingene dine og be om veibeskrivelser.

Øreproppene støtter såkalt romtilpasset lyd (spatial audio på engelsk), som gjør at lyden plasseres rundt deg i rommet fra støttede kilder. Dette er noe du for eksempel vil merke om du ser film på en iPhone – snur du på hodet, vil lyden fortsatt oppleves å komme fra iPhonen. Og hører du på støttet musikk fra for eksempel Apple Music, vil du oppleve at lyden kommer fra alle kanter, også ovenifra.

Det skal også godt la seg gjøre at du går tom for strøm. Fulladede propper holder koken i fire og en halv time, men med noen runder i ladeetuiet kan du forlenge det til mer enn 24 timer med lytting.

Kjøp Apple AirPods Pro

AirPods (3gen): For deg som vil ha god lyd til treningen

Apple AirPods (3. gen)

I mellomskiktet mellom AirPods Pro og de «tradisjonelle» AirPods nedenfor, har Apple nå lansert 3. generasjons AirPods, som har fått endel forbedringer som mange vil ta godt imot.

Det første du vil se med disse, er at de er blitt kortere – og dermed til forveksling kan ligne på AirPods Pro. Dette påvirker også ladeetuiet, som er blitt mindre enn tidligere – og nå kan lades trådløst med MagSafe-tilbehør.

Selv om disse ikke har aktiv støydemping, tilbyr de ellers mye av samme funksjonalitet som AirPods Pro: Lang batteritid på opptil 30 timer (med noen kjappe turer innom ladeboksen – fem minutter lading gir en time til med lytting), romtilpasset lyd og motstand mot regn og svette. Kombinert med god passform, gjør det disse perfekt til treningsøktene.

I bruk vil du kjapt merke at lyden imponerer, med en fyldig bass og klare toner. Men også i telefonsamtaler er lyden overbevisende – også for den du snakker med, ettersom mikrofonen er godt beskyttet mot sjenerende vindstøy, samtidig som den godt plukker opp stemmen din.

Kjøp Apple AirPods (3. gen)

AirPods: For deg som vil ha god lyd til en rimeligere pris

Apple AirPods

Sammenlignet med Pro-varianten virker de «vanlige» AirPods kanskje noe enkle. Men ikke la deg lure, de rimeligere AirPods-pluggene – som fortsatt selges til en rimeligere pris – er utrolig gode. 

Du får opptil fem timer lytting på en lading, og med etuiet klokker den totale spilletiden inn på imponerende 24 timer. Går proppene tom for strøm, trenger de bare et kvarter i etuiet for å få strøm nok til å lytte i ytterligere tre timer. 2019-modellen av AirPods støtter også trådløs lading.

AirPods har et lite lateetui.

AirPods fungerer (naturligvis) fantastisk godt med andre Apple-produkter. De kan gjenkjenne hvilken enhet du bruker, slik at hvis du er ferdig med å lytte til en podkast på din iPhone og skal strømme en TV-serie på iPad-en, bytter pluggene automatisk lydkilde.

Også med disse proppene kan du be om hjelp fra Siri og du kan styre avspilling ved å trykke på pluggene. 

AirPods er fantastiske propper som gjør mobilhverdagen litt enklere. De fungerer like godt til avspilling og telefonsamtaler, og passer sømløst inn med de andre Apple-enhetene dine.

Kjøp Apple AirPods

AirPods Max og EarPods: For deg som vil ha bøyle eller kabel

Om trådløse øreplugger ikke er helt din greie, har Apple et par andre alternativer du kan velge mellom. 

De som ønsker den ypperste lyden og de mest avanserte funksjonene, kan se til AirPods Max. Apples første hodetelefoner er simpelthen fantastiske med fyldig og krystallklar lyd, glimrende aktiv støydemping og 20 timer med lyttetid.

Apple AirPods Max

I andre enden av prisskalaen finner du de tradisjonelle EarPods. Kanskje har du opptil flere sett liggende hjemme – det er nemlig disse som tidligere fulgte med på kjøpet av en iPhone, og nå selges separat. De ser til forveksling ut som den vanlige AirPods-modellen, men kobles til mobilen med en Lightning-kabel som passer til nye iPhone-mobiler.

EarPods gir utrolig mye for pengene: dyp og fyldig bass, og innebygd fjernkontroll for samtale- og musikkstyring. Har du en iPhone og trenger ikke trådløs tilkobling? Da er det ikke nødvendig å gjøre det komplisert. EarPods er en god kombinasjon av funksjonalitet og lydkvalitet – til en svært rimelig penge.

Sjekk lydutvalget fra Apple i nettbutikken