AirPods eller AirPods Pro – hva skal du velge?

For iPhone-brukere er Apples øreplugger et nærmest selvfølgelig valg for trådløs lyd. Men hvilken AirPods-variant bør du velge?

AirPods og AirPods Pro

Da de første AirPodsene kom, ble de lagt godt merke til i ørene til folk. Men nå er de blitt så vanlige at man knapt tenker over det – og det er det en god grunn til.

Apples AirPods er et utmerket alternativ for alle som vil høre på musikk og podkaster trådløst – særlig iPhone-brukere som kan nyte pluggenes fulle funksjonalitet.

Men hvilken variant bør du velge? Den helt nye og mer avanserte AirPods Pro-generasjonen  eller de rimeligere AirPods?

Sjekk lydutvalget fra Apple i nettbutikken

AirPods Pro: For deg som vil ha flott lyd og støydemping

Nye AirPods Pro (nå i andre generasjon) er blant de beste trådløse ørepluggene på markedet. De har simpelthen alt du kan forvente i 2023 med glimrende lyd- og samtalekvalitet, samt aktiv støydemping. Apples splitter nye H2-chip gjør en fenomenal jobb med alle disse aspektene; ja, lyddempingen skal til og med være dobbelt så god som i forgjengeren!

Nye AirPods Pro har også fått Touch-kontroll direkte på proppene. Dermed kan du nå styre lydnivået uten å måtte dra frem mobilen eller snakke med Siri. Praktisk!

I tillegg har proppene fått 30 prosent bedre batteritid, og varer nå hele 30 timer utenfor etuiet. Apropos etuiet: dette har nå fått en høyttaler, så du kan ringe det om du skulle miste det. Alt sammen via Finn Min-appen, selvsagt.

Apple AirPods Pro

Det første du legger merke til med Pro-versjonen er designet. Proppene kommer med fire sett med utskiftbare silikontupper som er spesielt utviklet for å sitte ordentlig godt øregangen, uten at de oppleves ubehagelige å ha på. Proppene har nemlig en egen luftkanal som skal avlaste trykket som kan bygge seg opp i øret når man bruker øreplugger med silikontupper. 

Ikke bare er det viktig for at nye AirPods Pro sitter godt i øret, det bidrar også til å redusere støy utenfra. Det er dette som kalles passiv støydemping, altså øreproppenes fysiske dimensjoner. AirPods Pro har som nevnt ny teknologi for aktiv støydemping som kontinuerlig analyserer lydene rundt deg – og aktivt jobber for å dempe den. For øreplugger å være, er støydempingen på AirPods Pro svært imponerende – og den nye generasjonen løfter dette til nye høyder. Med TrueDepth-kameraet på en nyere iPhone kan du nå også  ta et bilde av øret ditt for å gi et mer personlig tilpasset lydbilde. Snedig!

AirPods Pro sitter godt i øret.

Har du behov for å høre hva som foregår rundt deg, for eksempel når du beveger deg i et trafikkert område, kan du skru på «Tilpasset Lydfremheving». Da vil proppene slippe gjennom lyden utenfra samtidig som du hører det du spiller av fra mobilen eller smartklokken.

Den gode passformen gjør også at bassen kommer svært godt frem når du lytter til musikk. Proppene utnytter mikrofoner som vender innover mot øret, og som hører de samme lydene som det du gjør, til å automatisk justere lydbildet for dine ører. Dermed får du en skreddersydd lytteropplevelse – uansett hva slags musikk du foretrekker.  

Det skal også godt la seg gjøre at du går tom for strøm. Fulladede propper holder koken i fire og en halv time, men med noen runder i ladeetuiet kan du forlenge det til mer enn 24 timer med lytting.

Kjøp Apple AirPods Pro (2nd gen.)

AirPods (3gen): For deg som vil ha god lyd til treningen

Apple AirPods (3. gen)

I mellomskiktet mellom AirPods Pro og de «tradisjonelle» AirPods nedenfor, har Apple nå lansert 3. generasjons AirPods, som har fått endel forbedringer som mange vil ta godt imot.

Det første du vil se med disse, er at de er blitt kortere – og dermed til forveksling kan ligne på AirPods Pro. Dette påvirker også ladeetuiet, som er blitt mindre enn tidligere – og nå kan lades trådløst med MagSafe-tilbehør.

Selv om disse ikke har aktiv støydemping, tilbyr de ellers mye av samme funksjonalitet som AirPods Pro: Lang batteritid på opptil 30 timer (med noen kjappe turer innom ladeboksen – fem minutter lading gir en time til med lytting), romtilpasset lyd og motstand mot regn og svette. Kombinert med god passform, gjør det disse perfekt til treningsøktene.

I bruk vil du kjapt merke at lyden imponerer, med en fyldig bass og klare toner. Men også i telefonsamtaler er lyden overbevisende – også for den du snakker med, ettersom mikrofonen er godt beskyttet mot sjenerende vindstøy, samtidig som den godt plukker opp stemmen din.

Kjøp Apple AirPods (3. gen)

AirPods: For deg som vil ha god lyd til en rimeligere pris

Apple AirPods

Sammenlignet med Pro-varianten virker de «vanlige» AirPods kanskje noe enkle. Men ikke la deg lure, de rimeligere AirPods-pluggene – som fortsatt selges til en rimeligere pris – er utrolig gode. 

Du får opptil fem timer lytting på en lading, og med etuiet klokker den totale spilletiden inn på imponerende 24 timer. Går proppene tom for strøm, trenger de bare et kvarter i etuiet for å få strøm nok til å lytte i ytterligere tre timer. 2019-modellen av AirPods støtter også trådløs lading.

AirPods har et lite lateetui.

AirPods fungerer (naturligvis) fantastisk godt med andre Apple-produkter. De kan gjenkjenne hvilken enhet du bruker, slik at hvis du er ferdig med å lytte til en podkast på din iPhone og skal strømme en TV-serie på iPad-en, bytter pluggene automatisk lydkilde.

Også med disse proppene kan du be om hjelp fra Siri og du kan styre avspilling ved å trykke på pluggene. 

AirPods er fantastiske propper som gjør mobilhverdagen litt enklere. De fungerer like godt til avspilling og telefonsamtaler, og passer sømløst inn med de andre Apple-enhetene dine.

Kjøp Apple AirPods

EarPods: For deg som vil ha det enkelt og tradisjonelt

Om trådløse øreplugger ikke er helt din greie, har Apple også kablede produkter. Og først i rekken er de tradisjonelle EarPods, som de fleste kjenner godt.

Kanskje har du opptil flere sett liggende hjemme – det er nemlig disse som tidligere fulgte med på kjøpet av en iPhone, og som nå selges separat. De ser til forveksling ut som den vanlige AirPods-modellen, men kobles til mobilen med en Lightning-kabel som passer til nye iPhone-mobiler.

EarPods gir utrolig mye for pengene: dyp og fyldig bass, og innebygd fjernkontroll for samtale- og musikkstyring. Har du en iPhone og trenger ikke trådløs tilkobling? Da er det ikke nødvendig å gjøre det komplisert. EarPods er en god kombinasjon av funksjonalitet og lydkvalitet – til en svært rimelig penge.

Sjekk lydutvalget fra Apple i nettbutikken