Vi har testet nye AirPods Pro: Her er nyhetene

AirPods Pro er oppgradert til 2. generasjon – og vi har undersøkt alle nyhetene.

Nye AirPods Pro: slik er de

Spol tilbake noen år, og det vakte oppsikt da noen gikk rundt med Apples kritthvite ørepropper offentlig. Det er litt rart å tenke på i dag, for man rekker knapt å snu seg på bussen eller t-banen uten å se en iPhone-eier med AirPods i ørene.

De lett gjenkjennelige øreproppene er rett og slett blitt et essensielt tilbehør for alle som har en iPhone og som liker å lytte til ting i farta. Mye takket være at de bare funker, uten unødvendig styr – og at de lyder godt, uansett hvilken modell du har valgt å skaffe deg.

For det er etterhvert blitt en rekke forskjellige AirPods-modeller på markedet, i forskjellige prisklasser og størrelser. Mest vanlig er nok de typene du kjenner igjen som hvite «ørepropper», men du har også det større AirPods Max-headsettet som går over ørene.  

I «ørepropp»-segmentet er det AirPods Pro som er kongen, først og fremst på grunn av den aktive (og gode!) støydempingen de kan by på. Fra før av elsker vi disse proppene – og vi har vært svært spente på forbedringene i den oppgraderte 2. generasjonen.

Her er våre erfaringer etter å ha brukt de nye AirPods Pro-proppene nær daglig gjennom gjennom flere uker – oppsummert med de største høydepunktene:

Kjøp Apple AirPods Pro (2.gen)

Enda bedre lyd

Når du først bruker noen tusenlapper på et par ørepropper, må du kunne forvente at de også leverer god lyd. Og det gjør heldigvis de nye versjonene av AirPods Pro, som til og med kan slå seg på brystet med svært god lydkvalitet.

Det skulle da også bare mangle, når de tross alt slekter på forrige generasjon – som allerede kunne skilte med et imponerende presist og luftig lydbilde.

Etter å ha lyttet til timesvis med musikk i alle mulige sjangre, samt fylt dødtid med podcaster og lydbøker, er vi langt på vei overbevist (og litt til): Her har de tekniske oppgraderingene med nye drivere og forsterkere samt den kraftigere H2-chipen faktisk hatt noe for seg.

Lyden har tyngde og kraft der det gjelder, men samtidig en imponerende grad av klarhet, detaljer og luftighet – helt på høyde med det man ellers forventer å finne i langt større headsett.

Nye AirPods Pro er en perfekt følgesvenn til iPhone
ALLTID MED: Nye AirPods Pro er en perfekt følgesvenn til iPhone.

Forbedret støydemping

Også når det kommer til støydemping var vi strengt tatt godt fornøyd fra før: Den første generasjonen AirPods Pro har gitt oss mange, mange fine timer avkoblet fra kjas, mas og støy fra omgivelsene, enten det er på kontoret, på bussen eller på vandring gatelangs.

Men mye vil ha mer – etter rettere sagt, det er alltid mulig å ønske seg enda mindre støy. Så når Apple påstår at den nye generasjonen AirPods Pro kan blokkere ut dobbelt så mye bakgrunnsstøy, tar vi gladelig imot. Dette er mulig takket være den nevnte H2-chipen, samt nye plasseringer av høyttalerkanalene.

Hvordan funker så dette i praksis? Jo, helt strålende: På kontoret har vi flere ganger sittet og jobbet, uten å høre noen som står rett ved siden av og prater. Og å sitte helt bakerst i bråkete busser med lavmælt musikk på ørene er ikke noe problem – uansett hvor mye motorstøyen forsøker å overdøve det hele.

… stille også når du er ute og går

Det er imidlertid ikke alltid at du kan kjøre full støydemping – for eksempel om du er ute og går eller sykler i trafikken, der det er en fordel å være obs på omgivelsene.

Her har det også tidligere vært mulig å bruke en egen modus for lydfremheving, men i praksis var denne tidvis litt vrien i bruk, spesielt i støyende omgivelser. Med kraften i H2-chipen har denne modusen imidlertid fått seg et kraftig løft, ved at høye, brå lyder – for eksempel fra en byggeplass – blir aktivt dempet til et mer holdbart nivå.

Endelig høyttaler i etuiet

Det å ha med seg AirPods-etuiet overalt, er med tiden blitt så selvfølgelig at vi nær føler oss nakne uten – og stor er derfor fortvilelsen når etuiet ikke ligger der vi forventer. Glemt de igjen i bilen? Falt de ut av bukselomma på badet?

Med de nye funksjonene for å finne forlagte AirPods er ikke dette lenger et problem. Bare i «Hvor er»-appen har du nå mulighet til å spore opp bortkomne AirPods med en smart pil - og lengdeanvisning. Og om de ligger langt unna, kan du også spore dem opp i kartmoduset.

Dessuten kommer selve AirPods Pro-etuiet med en svært kjærkommen nyhet: Takket være en ny høyttaler kan du spille av en fiffig plingelyd om du ikke klarer å finne dem, via «Hvor er»-appen. Vi kan med glede fortelle at lyden er høy nok til at den kan høres godt gjennom sofaputer …

På etuiet finner du også et smart lite snorfeste, som er perfekt om du for eksempel ønsker å ha det hengende rundt halsen, i sekken eller på veska.

Nye AirPods Pro har nå fått en liten høyttaler i etuiet
PIP-PIP: Nye AirPods Pro har nå fått en liten høyttaler i etuiet. Det kommer godt med når du ikke husker hvor du har lagt dem.

Volumstyring rett på proppene

Her er en annen velkommen funksjon i de nye proppene, som det faktisk kan være lett å overse om du ikke er klar over den:

Nå kan du nemlig styre volum opp og ned uten å måtte fiske frem mobilen (eller prate til Siri). Det gjør du ved å «gni» på den nye styreflaten du finner på selve øreproppene.

Det tar litt tid å få ordentlig dreisen på teknikken (og nøyaktig hvor mye eller lite du skal trykke og sveipe), men straks det sitter er det ingen vei tilbake.

Passer til flere ører

Noen synes kanskje ikke at forrige generasjons AirPods Pro satt så godt som de skulle. For dem er det potensielt gode nyheter nå som Apple legger ved en ny størrelse på de inkluderte silikonproppene – som lett kan tas av og på (kjekt når du også skal rense dem).

For de med ekstra smale øreganger vil derfor de nye XS-proppene være redningen?

Nye AirPods Pro passer til flere
FLERE VALG: Kanskje den nye XS-størrelsen i silikonproppene passer bedre for deg?

Trådløs lading med MagSafe

Forrige versjon av AirPods Pro hadde riktignok trådløs lading i etuiet – men dette er tatt ett hakk videre med full MagSafe-støtte i det nye etuiet. Det betyr at den sitter bedre fast på ladeplaten – samtidig som den gir fra seg et tilfredsstillende «pling» idet den setter igang ladingen.

For å oppsummere: Her har pluggene tatt med seg det som funket fra forrige generasjon, gjort dette enda litt bedre – og skrudd til et par nye funksjonaliteter som scorer høyt på brukervennlighet, komfort, lyd og funksjonalitet.

Kjøp Apple AirPods Pro (2. gen)