En stor mulighet

I august 2007 skulle et møte forandre livet til Knut Robert Vik. Han møtte Ingrid Ihme, Direktøren for Telenor Open Mind.

(Redaktørens anmerkninger: Vi gjør leseren oppmerksom på følgende. Artikkelen er publisert tidligere, og er noe utdatert på grunn av endringer i Telenor Open Mind, som trådte i kraft i 2017.)

Fra ei lita bygd

Knut Robert er født og oppvokst i ei lita bygd mellom Voss og Bergen, nærmere bestemt Stamnes. Han fikk hjerneblødning i 8 års alderen, og lammelser i venstre side. Han satt i rullestol i et års tid, men trente seg opp igjen. Han har fremdeles lammelser i venstre side, men dette er ingen hindring for han.

Sommeren 2007 var Knut Robert på Beitostølen helsesportsenter. Der kom han i prat med Ingrid Ihme, som fortalte om Telenor Open Mind. Knut Robert sendte en søknad så fort han kom hjem.

- Jeg fikk høre om de gode resultatene Open Mind har. Jeg har tidligere hatt arbeidstrening i bank, faktisk i hele 7 år, men pga nedbemanninger ble det ikke mulighet til noe fast arbeid for meg der. I tillegg har jeg lenge hatt et ønske om å flytte på meg. Jeg fikk rett og slett en mulighet jeg ikke kunne si nei til!

En stor overgang

Knut Robert forlot vestlandet, og startet i programmet i januar 2008.

- ”UNIK som jeg er” –kurset har jeg lært masse av! Mulighetene mine er plutselig blitt så uendelig mye større, og jeg føler selv at den personlige utviklingen er stor. Det å flytte fra et lite sted til storbyen har gitt meg mer frihet til å være meg selv! Jeg har også møtt utrolig mange flotte mennesker gjennom programmet, det å lære og ikke gi opp, men se fremover og mulighetene som er der!

- Ikke minst var hjemkommunen min lite tilrettelagt for funksjonshemmede, så det var en stor overgang å flytte til Asker kommune. Her har jeg fått utrolig mye bra hjelp! Ny type fysikalsk behandling fra fysioterapeut som går direkte på min skade. I tillegg har jeg fått bistand fra ergoterapeut, bassengtrening, og hjelp til å legge opp trening på Sats slik at den er tilpasset meg. Jeg trener ca 10 timer per uke. Jeg må ikke trene, men jeg syns det er gøy, og gir meg ekstra energi til å takle hverdagen.

På Fornebu

Knut Robert har arbeidstrening på Fornebu, i Telenor ServiceDesk, IS, - med kundebehandling internt. Han trives godt på avdelingen, og syns det er en kontinuerlig utviklingsprogresjon i jobb og oppgaver.

- Jeg jobber i 50 % stilling, og trives utmerket godt på avdelingen. Jeg er blitt kjempegodt mottatt! Ønsker meg så klart fast stilling etter arbeidspraksisen er ferdig, likevel søker jeg jobber eksternt. Jeg trives godt med kundebehandling, og har jo god erfaring med det etter 7 år i bank. Det å prate med folk er utrolig givende.

30 åringen er sikker i sin sak, det å møte Ingrid Ihme har forandret livet hans.

- Open Mind har gitt meg en stor mulighet. Det har åpnet mange dører både personlig og ikke minst faglig. Jeg er sikker på at jeg hadde havnet på uføretrygd dersom jeg ikke hadde møtt Ingrid og fått vite om Open Mind. Selv om jeg har en funksjonshindring, og bare kan jobbe 50 % vil jeg jo heller det! Jeg vil jo bidra i samfunnet!