Inntak, introduksjon og arbeidstrening

I løpet av det ettårige programmet vil deltaker opparbeide seg verdifull kunnskap og reell arbeidserfaring, og øke sine muligheter til å skaffe seg relevant arbeid.

Selv om flere av våre deltakere, ca 70 %, har fått ansettelse både internt og eksternt, er ingen av våre deltakere garantert jobb ved å delta i programmet! Det er viktig at man søker jobb kontinuerlig, og jobcoach støtter deltaker i denne prosessen.

Begge målgruppene deltar på onboarding programmet i fellesskap. Programmet er todelt:

Del 1 består av to måneders onboarding med relevant kompetanseheving, tilgang til Telenor Academy, og UNIK coaching som retter seg konkret mot arbeidslivet. Jobbcoach har jevnlig samtaler med deltaker, og kartlegger med tanke på videre løp.

Programmet legger vekt på personlig utvikling, og deltakerne får mulighet til å sette seg individuelle mål som de jobber mot sammen med sin jobbcoach. Dette inkluderer både faglige og personlige mål, og det er fokus på å styrke deltakerens selvtillit og evne til å håndtere utfordringer i arbeidslivet.

Deltakerne får også opplæring i hvordan de kan presentere seg selv på en profesjonell måte, samt tips og råd om jobbsøking og intervjuteknikker. Programmet er designet for å gi deltakerne en helhetlig og praktisk tilnærming til arbeidslivet, slik at de er godt forberedt når de søker jobb.

Etter avsluttet onboarding er deltakerne klare for å starte i arbeidstrening, hvor de får muligheten til å anvende sin kunnskap i praksis.

Del 2 består av ti måneder med arbeidstrening hvor deltaker får opplæring av mentor på en avdeling i Telenor, samt oppfølging av våre jobbcoacher.

Arbeidstreningen gir deltakerne verdifull erfaring, samtidig som de får løpende støtte og veiledning fra jobbcoach. Formålet med arbeidstreningen er å styrke deltakerens kompetanse og motivasjon, samt å øke sjansene for en videre varig tilknytning til arbeidslivet. Ved å delta i programmet får deltakerne mulighet til å utvikle relevante ferdigheter i reelle arbeidssituasjoner. Programmet har også fokus på å bygge nettverk og relasjoner som kan være nyttige i arbeidslivet.

Det er jevnlig oppfølging med jobbcoach, og hver 3 måned blir det sendt rapport til NAV basert på samtaler med deltaker, mentor og leder.

Denne rapporten gir en oversikt over deltakerens utvikling og fremgang, samt identifiserer områder hvor ytterligere støtte kan være nødvendig. Denne prosessen sikrer at deltakerne får kontinuerlig oppfølging og nødvendig støtte, samtidig som den gir NAV en oversikt over deltakerens utvikling og eventuelle behov for ytterligere tiltak. Dette bidrar til å sikre at deltakerne får den støtten de trenger for å nå sine mål og øke sine sjanser på arbeidsmarkedet.