iPhone 12 og 5G fra Telenor gir deg den beste mobilopplevelsen

Alle de nye iPhone 12-modellene fra Apple støtter 5G: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max er spesialutviklet for å gi den aller beste 5G-opplevelsen – ifølge Apple «helt uten kompromisser».

Selskapet omtaler selv dette som et av de største innovasjonsstegene for iPhone til dags dato!

Lyst på iPhone 12 med 5G?
Kjøp nå

Designet for 5G

Apple har utviklet spesialantenner og radiokomponenter som kombinerer høy sensitivitet og effektivitet – i tillegg til at iPhone 12 støtter flere 5G-bånd enn noen andre smarttelefoner. I praksis betyr dette at du vil få tilgang på 5G på flere steder, etterhvert som Telenor bygger ut sitt 5G-nett over større områder i landet.

Det nye iPhone 12-designet, med en metall-innramming som bringer tankene tilbake til iPhone 4 og 5, er faktisk en avansert 5G-antenne som skal gi de beste dekningsopplevelsene på det nye mobilnettet.

iphone 12 og iphone 12 mini

Får drahjelp av programvaren

Utover det rent fysiske, har Apple lagt til rette for de beste 5G-opplevelsene i utviklingen av all programvare som skal kjøre på de nye iPhone 12-modellene. Både iOS-operativsystemet og appene som kjører på den optimaliseres for å dra full nytte av 5G – for eksempel ved at utnytter farten i 5G-nettet uten at det krever ekstra kraft fra mobilen.

Samtidig er det en kjensgjerning at man ikke alltid trenger de ekstreme hastighetene 5G kan tilby, for eksempel når mobilen laster ned oppdateringer eller innhold i bakgrunnen. I slike tilfeller vil iPhone 12 automatisk hoppe over på 4G-nettet for å spare strøm – men straks du gjør noe som trenger 5G-farten, er du umiddelbart tilbake på 5G-nettet.

Slik får du 5G

Er du i et område der Telenor har bygget ut 5G-nettet, vil du automatisk kobles opp mot 5G-nettet hvis du har en iPhone 12. Om SIM-kortet begynner å trekke på årene kan det hende du må oppgradere dette, men du trenger ikke noe eget abonnement eller lignende utover det du har i dag.

Husk også at du fortsatt kan dra full nytte av Telenors 4G-nett med en iPhone 12. 4G-nettet vil mange år fremover gi mobilfart i verdensklasse – side om side med 5G-nettet.

i

Slik klargjør du iPhone til optimal bruk av 5G

Steder med 5G i dag
  • Kongsberg
  • Trondheim
  • Elverum
  • Bodø
  • Fornebu
  • Kvitfjell
  • Svalbard/Longyearbyen
  • Spikersuppa i Oslo
  • Askvoll/Flokeneset

Ubegrensede mobilopplevelser

next

Med vårt nye abonnementet Next får du ubegrenset data – og du velger selv hvilken hastighet du vil ha. Det gir deg full frihet til å bruke mobilen akkurat slik du vil – der du er.

Dette er Next ›

Hvilken mobil passer deg best?

Har du lyst på å se på andre 5G-mobiler? I vår nettbutikk og i Telenorbutikken finner du de mest populære 5G-mobilene som er klare for bruk i vårt nett.

Aktuelt om dekning

ForsidenDekningskart5G4G3G