Last ned siden som PDF

Trådløst Bredbånd – Få svar på alt du lurer på

Har bedriften din behov for stabil og sikker internettilgang, men er utilgjengelig for fiber? Ja, da kan Trådløst Bredbånd være den ideelle løsningen. Da kan dere kjapt og greit være oppe på internett levert via Norges beste mobilnett.

Kan dette være noe for din bedrift? Her får du svaret!

Hva er Trådløst Bredbånd?

Trådløst Bredbånd er en lynkjapp og topp moderne bredbåndsleveranse. Nesten som fiber i luften. Tjeneste levert via mobilnettet og ett knallgodt alternativ til Fiber. Det har kort leveringstid og krever ingen graving. Du får et eget dataabonnement og en antenne som låses til bedriftens adresse. Ved hjelp av en Wi-Fi ruter er bedriften sikret stabilt lokalnett og trådløs dekning der det er behov.

Så enkel kan du koble bedriften på nett uten fibertilgang – Trådløst Bredbånd er løsningen.

Må jeg ha antenne for å bruke Trådløst Bredbånd?

Ja, Trådløst Bredbånd krever utendørsantenne. Installasjon av antennen er inkludert i prisen. Med utendørs antenne får du betydelig bedre signalmottak, noe som gir deg høyere hastighet på nettet og økt stabilitet. Vi hjelper deg med monteringen av antennen.

Trådløst Bredbånd antenne

Kan antennen brukes andre steder enn på kontoret?

Antennen har geolås, eller adresselås, og vil kun være åpen for bruk på installasjonsadressen. Ved forsøk på å bruke antennen på andre lokasjoner vil abonnementet automatisk sperres. Og først åpnes for bruk når antennen igjen befinner seg på installasjonsadressen.

Viktig! Tjenesten må aktiveres første gang på installasjonsadressen for å unngå sperring.

Hvordan er sikkerheten på nettet jeg får tilgang på?

Med Trådløst Bredbånd (fixed wireless access) får du tilgang til vårt unike mobilnett, all den data bedriften trenger og Nettvern.

Nettvern er et sikkerhetsfilter i Telenor-nettet som stopper deg når du er i ferd med å gå inn på en side som inneholder virus, svindelforsøk eller annen skadelig programvare – slik at du surfer enda tryggere på internett.

Som bedriftskunde hos oss har du også tilgang til et bredt utvalg av sikkerhetsløsninger å velge mellom. Både enkle hyllevareløsninger som passer perfekt for småbedrifter som vil sikre informasjonen på mobiltelefoner, PC-er og annet utstyr, og avanserte løsninger. Vi har også løsninger som virus og spamfilter og e-postsikring.

Les mer

Hva er forskjellen på Fiber og Trådløst Bredbånd?

Med Trådløst Bredbånd får man en datakvote på 3TB per måned, noe som tilsvarer nærmest ubegrenset mengde data. Trådløst Bredbånd er avhengig av hvilket abonnement/hastighet du velger. Med Fiber vil man kunne få så godt som grenseløs hastighet avhengig av prisnivå og utstyr, men det krever fiberkabler for å gi deg nettilgang.

Hva er forskjellen på Mobilt Bredbånd og Trådløst Bredbånd?

Den viktigste forskjellen mellom Trådløst Bredbånd og Mobilt Bredbånd er at Trådløst Bredbånd er geografisk sperret og er best egnet for kontoret. Mobilt Bredbånd er ypperlig for å få jobben gjort uansett hvor du befinner deg.

Trådløst Bredbånd kobler deg til nettet via en utendørsantenne og en ruter. Mobilt Bredbånd gir deg raskt og enkelt sikker tilgang til internett der det er mobildekning. Via PC, nettbrett eller mobil ruter med SIM-kort.

Mobilt Bredbånd har mindre datamengde inkludert per måned enn Trådløst Bredbånd.

Trenger man egen ruter for Trådløst Bredbånd?

Har du en ruter av typen Zyxel P8702, P2812, P2602 kan du benytte eksisterende ruter. Med vår nye WiFi-ruter sikres du stabilt nett og god trådløs dekning. Den kan kombineres med én eller flere forsterkere.

Trådløst Bredbånd WiFi-ruter

Hvem kan få Trådløst Bredbånd – sjekk dekningskartet

For å kunne få Trådløst Bredbånd må man har god 4G dekning og kapasitet i mobilnettet. Sjekk om du kan få Trådløst Bredbånd der du har kontor.

Dekningskart

Hvilke hastigheter kan jeg forvente på mitt Trådløse Bredbånd?

Det finnes ulike abonnementer med forskjellig hastighet. De varierer fra 20 Mbit/s for det rimeligste til 100 Mbit/s for det dyreste som også forutsetter 5G-dekning. Når inkludert data er brukt opp reduseres hastigheten til 5 Mbit/s. Dette gjelder samtlige abonnementer.

Er det god nok hastighet for min bedrift?

Her gjelder det å velge abonnement som møter bedriftens faktiske behov. F.eks. ved et større behov for opplastninger eller bruk av skytjenester og videokonferanser, vil man trenge 40 Mbit/s eller bedre. Er behovet litt opp og nedlastinger og normal e-postbruk, vil man klare seg med mindre Mbit og 20 Mbit/s vil holde. På 20 Mbit vil inntil 6 personer kunne kjøre samtidige videomøter. 

Hvilke abonnement for Trådløst Bredbånd tilbyr Telenor?

Vi tilbyr fem alternative abonnement for Trådløst Bredbånd.

Abonnementpakker Trådløst Bredbånd

Les mer og bestill abonnement

Priser på Trådløst Bredbånd

Vi har flere forskjellige abonnementspriser tilpasset ulike behov. I tillegg er det en etableringskostnad på utendørs antenne og Wi-Fi ruter.

20 Mbit/s kr 799,- per måned

40 Mbit/s kr 999,- per måned

60 Mbit/s kr 1.199,- per måned

100 Mbit/s kr 1.399,- per måned

40 Mbit/s Avansert kr 1.290,- per måned

Utendørs antenne kr 3.999,-/etablering

 Wi-Fi ruter kr 990,-/etablering

Ta kontakt for mer informasjon

Trådløst Bredbånd ping

Ping eller responstid måler hvor lang tid enheten din bruker på å få et «svar» tilbake fra serveren den forsøker å nå. Ping er spesielt viktig for nettbruk som krever kjapp infoflyt frem og tilbake. Ping i 4G nettet ligger i snitt på 20 - 25 milisekund mot server i Oslo. Men vil også kunne være høyere basert på avstand til server og dekning. På første generasjon av 5G vil ping være ca. 20% lavere enn det man opplever på 4G.

Hvor mye inkludert data får man med Trådløst Bredbånd?

Du har 3 TB data inkludert per måned i alle abonnementene.

Er dette nok data for min bedrift?

Med så mye som 3 terabyte til rådighet hver måned skal bedriften ha tilnærmet ubegrenset mengde data. 3TB data tilsvarer ca. 6 millioner e-poster med 1MB vedlegg, 1200 timer streaming av HD video, eller 200 000 timer med surfing på internett.

Trådløst Bredbånd via 5G

Trådløst Bredbånd er klargjort for 5G og kan leveres der nettet er åpent for dette. 13. mars åpnet Telenor 5G-nettet, som første mobiloperatør i Norge. Telenor-kunder med en 5G-mobil kan nå koble seg på 5G her:

-          Kongsberg

-          Trondheim

-          Elverum

-          Bodø

-          Fornebu

-          Kvitfjell

-          Svalbard/Longyearbyen

-          Spikersuppa i Oslo

-          Askvoll/Flokeneset

I løpet av 2024 vil vi ha et landsdekkende nett i verdensklasse, til nytte og glede for våre kunder. Se utbyggingsplanen

Har Trådløst Bredbånd støtte for fast IP-adresse?

Ja, det er mulighet for dette.

Hva skjer med mitt trådløse bredbånd når 5G kommer?

Våre antenner er klargjort for 5G og dere vil automatisk få tilgang til høyere hastigheter når 5G kommer til deres bedrift. Alt dere trenger å gjøre for å få 5G-hastigheter er å kontakte Telenor for å oppgradere deres Trådløst Bredbånd abonnement.

5G betyr høyere hastigheter og at abonnementene har ulike hastigheter i seg: Dette betyr at man eventuelt må bytte abonnement for å få tilgang til 5G-hastighet.