Derfor bør du gjøre deg kjent med Microsoft Teams

Mobiltelefon som viser appen Microsoft Teams

Skulle du ønske det fantes en smartere og mer effektiv måte for teamsamarbeid? Det gjør det faktisk, og det brer om seg i rekordfart.

Microsoft Teams er et av verktøyene som er integrert i Office 365, der de beste Microsoft Office-programmene og tjenestene er samlet på ett enkelt sted. Teams er en av de mest spennende nyvinningene, og løsningen brer om seg i rekordfart i norske virksomheter.

– Det er et digitalt knutepunkt for samhandling, innhold og apper. Tjenesten støtter arbeidsformer der mobilitet, fleksibilitet og samhandling er rettesnoren, sier produktsjef for Microsoft Office 365 i Telenor Marius Fjeld.

Med Microsoft Teams kan de ansatte:
• Holde alle oppdatert på en rask og enkel måte
• Chatte eller Skype, og dele filer, programmer eller skrivebordet i nettmøter
• Få tilgang til felles innhold i Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, PowerBI og Planner. Dokumenter kan opprettes og redigeres direkte i Teams
• Skreddersy alt teamet ditt trenger i hverdagen. Du kan for eksempel feste ofte brukte filer og områder, slik at gruppen alltid har disse lett tilgjengelig

– De som er i gang med Teams melder om mer fleksible arbeidsformer, sier Fjeld.

Bilde av sikkerhetsguiden

Last ned guide for Microsoft Teams

Guiden til bedre samhandling i bedriften.
Last ned e-guide

En smart digital arbeidsflate

– Tiden for lange tråder med interne e-poster er forbi. I Teams kan arbeidsgrupper nå snakke sammen i sanntid, enten i grupper eller i en privat chat.

Du kan for eksempel ha en privat samtale med en kollega for å utvikle en idé, før den deles med resten av organisasjonen. Arbeidsgruppen kan også ha nettmøter med lyd og video i HD, dele filer og samarbeide på dokumenter.

- Telenor har også en egen ring-inn-til-møte-funksjon som gjør at deltagere kan ringe inn til møtet rett fra mobiltelefonen sin, sier Fjeld.

Teams gir med andre ord arbeidsgrupper alt som trengs for å skape et langt enklere, mer produktivt og effektivt samarbeid på tvers av organisasjonen.

Tjenesten ligger på toppen av ofte brukte verktøy som Word, Excel, PowerPoint, SharePoint og OneNote.

– De ansatte får en chat-basert arbeidsflate der innsikt, kunnskap og filer raskt blir tilgjengelig for alle ansatte/medlemmer av gruppen. Alle samtaler, innhold og verktøy samles i én kanal som kan gjenspeile emne, fag, prosjekt, eller sosiale hendelser, sier Fjeld.

Microsoft Teams støtter alle de mest utbredte plattformene som Windows, Mac, Android, iOS og ulike web-plattformer. Du kan i tillegg integrere andre favorittapper som Planner, Trello og GitHub

Bli kjent med Microsoft Teams

Kom i gang med Microsoft Teams