Cisco Meraki – sikker, oversiktlig og brukervennlig
Cisco Meraki – sikker, oversiktlig og brukervennlig
- Nettverk

Cisco Meraki – sikker, oversiktlig og brukervennlig

Publisert: 13. april 2021 kl. 14:00

Cisco Meraki har blitt en favoritt blant IT-sjefer og teknikere over hele verden. Årsaken er enkel – bokstavelig talt; nettverksløsningen er brukervennlig, lett å drifte, rask å tilpasse og enkel å skalere.

– Cisco Meraki er en robust plattform hvor hardware og software spiller veldig godt sammen. Brukervennligheten og den ekstremt lave nedetiden har gitt nettverksløsningen mange tilhengere, forteller Henning Elvestad, teknisk rådgiver i Telenor.

Kort fortalt er Cisco Meraki en komplett, skybasert nettverksplattform. Den ferdig-designede løsningen konfigurerer seg selv når du kobler nettverksboksene til strøm ute på et kontor, i en fabrikk eller i en butikk. I etterkant av den første installasjonen er det enkelt å bygge på med ny funksjonalitet knyttet til for eksempel skymigrasjon, tilrettelegging for samarbeid eller kundenett i en butikk. Og hele tiden er sikkerheten ivaretatt med avansert teknologi og løpende, automatiske oppdateringer.

– Det unike med Cisco Meraki er hvor fort kundene våre blir glad i løsningen. Med Cisco Meraki har IT-ansvarlig kontroll over hva som skjer i nettverket til enhver tid samtidig som løsningen leverer den fleksibiliteten og mobiliteten en moderne arbeidsplass krever, sier Elvestad.

Få med deg saken: Derfor bør du investere i nettverk nå

 Siden Cisco Meraki er skybasert har du tilgang uavhengig av hvor du er.
SKYBASERT: Siden Cisco Meraki er skybasert har du tilgang uavhengig av hvor du er.

Nettverksplattform designet for brukeren

Cisco Meraki har eksistert i nærmere femten år. I løpet av denne tiden har Cisco utviklet og optimalisert løsningen slik at den i dag utgjør et moderne, skybasert nettverk og fungerer som en svært stabil plattform for IT-driften. I starten var Cisco Meraki hovedsakelig beregnet på små og mellomstore bedrifter, men i dag brukes nettverksløsningen av flere av de største Telenor-kundene i Norge og globalt.

Fordi Cisco Meraki er skybasert har både Telenor og kunden tilgang uavhengig av hvor de befinner seg. Implementering og oppdateringer gjøres i fellesskap – og kundene avgjør selv hvor involvert de ønsker å være i den daglige driften av løsningen.

– Mange kunder setter pris på muligheten til å gjøre mindre justeringer i nettverket selv, forklarer Elvestad.

Administrasjonspanelet til Cisco Meraki er intuitivt, visuelt og enkelt å navigere.
FULL KONTROLL: Administrasjonspanelet til Cisco Meraki er intuitivt, visuelt og enkelt å navigere.

Flere IT-sjefer som har tatt i bruk Cisco Meraki forteller at de opplever å ha tatt tilbake kontrollen over nettverksdriften. Det visuelle dashbordet og den delingsvennlige plattformen gjør det enkelt å hente frem statusrapporter for komplett oversikt over nettverket, brukerne og potensielle trusler.

«Du kan stole på at Cisco Meraki fungerer som det skal».

— - Henning Elvestad, Telenor

Kostnadseffektivt nettverk og installasjon

Leveransen og installasjonen av Cisco Meraki krever svært få kontaktpunkter. Det kundespesifikke etableres av tekniker i skyen, og den fysiske leveransen av hardware setter kunde enkelt opp med en såkalt «zero touch»-installasjon.

Så fort det fysiske er satt opp kan teknikeren koble det opp mot det kundespesifikke i skyen. Dette kan gjøres fra hvor som helst og Cisco Meraki er derfor et godt valg for bedrifter med flere lokasjoner eller ansatte som sitter på hjemmekontor.

– Med en effektiv implementering og lite nedetid sparer bedrifter store beløp på driftskostnader for nettverk og IT under hele livssyklusen til Cisco Meraki, avslutter Elvestad.

info icon

Sertifisert Cisco gullpartner – Hva betyr dette for deg som kunde?

Det betyr at du som kunde får tilgang på:

- Konsulenter med meget høy kompetanse

- God kvalitet på utføring av leveranser

- Verdifullt samspill mellom viktige teknologier

- Ekspertise på implementering av avanserte ende-til-ende løsninger

- Ledende leverandør av nettverks- og sikkerhetsløsninger

- Leverandør av forretningskritisk og samfunnskritisk IT-infrastruktur

- Leverandør med kunnskap om leveranser til både privat og offentlig sektor

- Full verdi ut av dine investeringer

Les mer om våre Cisco gullpartnersertifiseringer

Vil du vite mer om Cisco Meraki og nettverksløsninger fra Telenor?

Vi tar gjerne en uforpliktende nettverksprat.

Ta kontakt!