Digitalisering

Telenors robuste 5G-nett endrer måten vi jobber på

Bedre helsetilbud, tryggere arbeidsplasser og nye konkurransefortrinn. Norske virksomheter er allerede godt i gang med å forbedre måten de jobber på, ved hjelp av 5G-teknologi.

Fra et sykehus

5G er en av de viktigste investeringene som vil skje i Norge de neste årene, og blir et stadig viktigere konkurransefortrinn for norske bedrifter og virksomheter.

5G er ikke bare 5G

Ikke bare er 5G mye raskere enn de tidligere G-ene. 5G er en helt ny teknologi, som åpner for et hav av muligheter innen kommunikasjon, innovasjon og drift. Blant annet tåler 5G-nettet at det kobles på langt flere enheter, tjenester og funksjoner enn før.

Dette er grunnen til at stadig flere bedrifter og virksomheter ser til 5G når de skal utvikle nye bruksområder og tjenester. Sånn blir 5G en døråpner for bedre helsetilbud, tryggere jobber, bedre logistikk og mer effektive produksjonsprosesser.

Med 5G Enterprise Network ønsker Telenor å tilby Norges beste 5G-nett, til dem som ser etter nye og bedre måter å drifte virksomheten sin på, og dem som vil stikke hodet frem og utfordre bransjen sin med ny teknologi.

Ookla speedtest

Norges raskeste mobilnett fem år på rad

For femte år på rad* kan Ookla slå fast at Telenor har Norges raskeste mobilnett. Kåringen baserer seg på over 105 000 hastighetsmålinger med Ookla Speedtest-appen i Telenors 4G- og 5G-nett i 2022. Telenor vant også kategoriene:

  • Norges raskeste 5G-nett**

  • Norges mest stabile 5G-nett**

  • Norges beste dekning**

Som vinner av disse tre kategoriene tildeles også Telenor tittelen som Norges beste mobilnett.


* Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data 2018-2022.
** Bruk av Ooklas varemerker er lisensiert og gjengitt med tillatelse..

Et nett som holder tritt med deg

Den lynraske nettilgangen du får med Telenors 5G, er spesielt viktig for virksomheter som krever høy kapasitet og lav forsinkelse på dataoverføringene sine.

I helsesektoren kan det i ytterste konsekvens være livsviktig med ukomprimert overføring av video og helsedata i sanntid. Og i industrien er det helt avgjørende for å unngå at selvkjørende maskiner kolliderer.

Her er Telenors 5G-nett best i klassen, og måler hastigheter over 1 gigabyte per sekund. Dette kan sammenlignes med hastigheten du får over fiber.

Drone med pilot
Denne ubemannede dronen har fløyet blodprøver helt fra Røros til Trondheim.

5G for de viktige oppgavene

Visste du at Røros sykehus, droneselskapet Aviant og Telenor i et prøveprosjekt har klart å frakte blodprøver mellom Røros og Trondheim med ubemannede droner? Eller at Røros sykehus tester hvordan 5G-teknologi kan bidra til å skape sikre, virtuelle undersøkelsesrom, slik at eksperten blir tilgjengelig uansett hvor du bor?

Les mer om hvordan Røros sykehus bruker 5G

God dekning og høy kapasitet – uansett hvor du jobber

Mange aktører innen områder som industri, havbruk og helse, opplever et behov for å kunne behandle store datamengder raskere enn de har kunnet til nå. Det nye 5G-nettet løser denne utfordringen. Med 5G kan nemlig datatrafikken til virksomheten din skilles ut og behandles lokalt. Dataene trenger altså ikke ta omveien om sentrale noder langt unna, for så å transporteres tilbake til virksomheten. I stedet kan du overføre store mengder data med skyhøy hastighet, akkurat der du befinner deg.

For dem som opplever at deres eksisterende nett ikke er tilstrekkelig og at de mister dekning når de beveger seg rundt i lokalene sine eller rundt på anleggsområder, vil en 5G-løsning være et godt alternativ. 5G gir ansatte fleksibiliteten til å flytte på seg. Enda flere enheter, tjenester og funksjoner kan kobles opp trådløst og du vil alltid ha dekning på hele arbeidsplassen – selv i store næringsbygg, utendørs på anleggsområder eller i heisen på vei opp til kontoret.

Fremover vil det foregå mye verdiøkning på digitale flater. Derfor er norske bedrifter avhengige av at det ikke oppstår flaskehalser i mobilnettet. Man må rett og slett ha den beste båndbredden og kapasiteten som er tilgjengelig.

Vil du vite mer om 5G Enterprise Network fra Telenor?

Kontakt oss
mobilmast
Nå bygges det doble samband, såkalt dual homing, til mange av Telenors basestasjoner.

Et nett som er oppe, selv når nettet er nede

Alt fra nødetater til industrianlegg etterlyser et nett som forblir oppe, selv når noe går galt. For i en hverdag der selvkjørende maskiner, nødteknologi og offentlig sikkerhet skal være avhengig av mobilnettet, kan det få store følger om det faller ut. Et pålitelig nett er ikke minst viktig fra et økonomisk perspektiv. Særlig kanskje for industrielle aktører, der hvert minutt med nedetid er kroner og øre tapt. Derfor er vi nødt til å ligge i forkant på teknologi og sikkerhetsmiljø.

Selve infrastrukturen i Telenors 5G-nett, er bygget for å være robust, og det er lagt store ressurser i å kunne tilby nettopp det mest robuste 5G-nettet. Til mange av våre basestasjoner bygges det nå doble samband, såkalt dual homing. Skulle en kabel til basestasjonen bli gravd over, vil det andre fortsatt være operativt. Telenors 5G-nett skal rett og slett tåle at ting kan gå galt – uten at du merker det. Les mer om hvordan dette gjøres i mini-guiden her

Selvkjørende kjøretøy
Denne dumperen kjører rundt på steinbruddet på Eikefet, helt uten sjåfør.

5G for de farlige jobbene

Et steinbrudd er et farlig sted, og det vil bety mye å kunne fjerne mennesker fra de farligste delene av prosessene. Derfor kjører gigantiske dumpere tonnevis av stein, helt uten sjåfører, i et steinbrudd på Eikefet.

 Les mer om hvordan 5G endrer norsk industri

Miniguide: 5G Enterprise Network fra Telenor

Last ned vår miniguide:

  • Bli bedre kjent mulighetene som ligger i 5G

  • Få innblikk i flere bedriftscaser

  • Få ordliste på begreper og uttrykk

Last ned

Rustet for fremtiden

Det er Telenors 8500 basestasjoner som sikrer at vi kan tilby et nett i verdensklasse. Over hele landet er basestasjonene i ferd med å oppgraderes og moderniseres – ingen liten jobb. Ikke bare oppgraderes 4G-nettet i denne prosessen, men et helt nytt 5G-nett ser verden. 

Det legges mye ressurser i å bygge robust 5G-infrastruktur. Dette har vært avgjørende for at Telenors 5G-nett skal kunne tilby beste dekning og kvalitet. Utbyggingen av det nye 5G-nettet utføres til en så høy standard, at det blir Norges råeste og sikreste, skreddersydd for å imøtekomme behovene til norske virksomheter – og resten av samfunnet.

Snakk med oss om 5G-mulighetene for din virksomhet.

Kontakt oss