Flere får høyere hastighet på bredbåndet

Telenor har oppgradert bredbåndsnettet, og kan tilby flere kunder høyere hastigheter på bredbåndet. Våre kunder kan være trygge på at de får det nyeste og beste av hva teknologien byr på.

Kundene etterlyser høyere hastigheter

For å møte våre kunders behov vil bredbånd over kobbernettet (ADSL/VDSL) fortsatt være et viktig satsningsområde. Telenor investerer årlig over 4 milliarder kroner i ny teknologi for at kundene våre skal oppleve høyere hastigheter og færre feil.

Høyere hastigheter

For to år siden lanserte vi nye bredbåndsabonnement med klare fordeler for kundene våre. Den største forskjellen fra tidligere er at flere vil kunne få nedlastingshastighet på rundt 20 Mbit/s, samtidig som vi økte høyeste tilgjengelige hastighet. I tillegg vil kundene våre få høyere opplastingshastighet ved sending av data, som er spesielt viktig med økende bruk av for eksempel hjemmekontor, skylagring og bildedelingstjenester.
Avhengig av bostedsadresse i forhold til nærmeste sentral kan vi levere hastigheter helt opp til 75 Mbit/s. 
Sammenligner vi med kunder som har fiber, har rundt halvparten av disse abonnement med hastigheter mellom 10 og 30 Mbit/s. Hastighetene over kobbernettet vil dekke behovet for de aller fleste.

Økt bruk av VDSL- teknologi

Bredbånd basert på VDSL-teknologi gir enda mer stabile linjer sammenlignet med tilsvarende hastigheter over ADSL-teknologi. Mens det har vært vanlig praksis å selge bredbånd over ADSL med hastighet 'opptil 20 Mbit/s', har det i realiteten vært svært få kunder som har kunnet få denne hastigheten. Våre beregninger viser at et tilsvarende 20 Mbit/s-abonnement basert på VDSL vil gi hastigheter på rundt 20 Mbit/s.
Med de hastighetene vi tilbyr, vil de fleste få en god opplevelse med TV- og videostrømming, og opplastning av bilder til skyen - også når mange deler linjen.

Se film fra noen steder hvor vi har bygget ut

Se filmen som enkelt forklarer bredbåndsutbyggingen som vil gi høyere fart og mer stabil internettforbindelse.

Superraskt bredbånd i Skaun kommune der innbyggerne lenge har slitt med dårlig bredbåndsforbindelse.

Vi legger sjøkabel med fiber til sentralene og benytter oss av det eksisterende kobbernettet for å legge bredbånd.