Film og serier

Derfor bør «Elsk meg» bli din nye bingefavoritt

Kan man være deppa og forelsket – samtidig? Söta bror viser muskler med den perfekte romantiske komiserien, «Elsk meg».

Stillbilde fra Elsk Meg.

At humor kan være et effektivt virkemiddel for å ufarliggjøre vanskelige temaer, er ikke noe nytt. Bare de siste årene har vi sett glimrende humorserier som «Fleabag» og «I May Destroy You» mestre balansen mellom latter og tårevåte øyeblikk. 

«Elsk Meg» er blant de siste skandinaviske seriene som definitivt lykkes i samme oppdrag. 

Viaplay Original-serien tar for seg tre familiemedlemmer som på hvert sitt vis takler livet etter morens uventede død, og blir nå heldigvis oppdaget av stadig flere. Du kan se den direkte på din T-We-boks, ettersom Viaplay Originals-serier nå finnes som et eget strømmearkiv i T-We

Her er syv grunner til at «Elsk meg» burde bli din nye bingefavoritt:  

1. «Solsidan»-stjerne skinner

Det var kanskje ikke så overraskende at «Elsk meg» ble stor i hjemlandet Sverige. Serien kommer nemlig fra råflinke Josephine Bornebusch, kjent som Mickan i «Solsidan», og i «Elsk Meg» både spiller hun, er manusforfatter og regissør. 

Stillbilde fra serien

Her er hun glitrende som den svært suksessrike, men også veldig ensomme legen Clara. 

Samtidig som hun må bearbeide egne skyldfølelser i etterkant av morens død, må hun også være der for sin umodne lillebror Aron og faren Sten - som forsøker å takle sorgen på sitt eget vis. 

2. Tragikomisk datinghumor

Clara er den viktigste karakteren i «Elsk meg», og hennes nitriste kjærlighetsliv står i sentrum for mange av seriens morsomste øyeblikk i starten av serien. 

Her har en Tinder-date nettopp fortalt at utseendet ikke teller, rett før han kritiserer Clara for å ha brukt for gamle bilder på datingappen. 

Alle som noensinne har vandret den pinefulle stien blant datingapper og Match.com-profiler vil forhåpentlig kjenne seg igjen i Claras flauser og mildt traumatiserende opplevelser.

3. Mange kommer til å le ...

Men du trenger selvsagt ikke være singel eller glad i dating for å kunne nyte «Elsk meg»

Ved å ha tre hovedroller som er såpass spredt utover i alder, har serien skapt en historie som treffer godt på tvers av målgrupper som liker intelligent romantisk komedie. 

Bornebusch har gjort en glimrende jobb med å skape uventede komiske situasjoner, som likevel fremstår som troverdige, og som treffer bredt uten å inngå for mange kompromisser.

4. … men husk lommetørkle

«Elsk meg» er i stor grad en komiserie, men i bakgrunnen lurer sorgen og ikke minst skyldfølelsen de tre hovedkarakterene går gjennom etter tapet av et familieoverhode. 

Skyldfølelse etter den siste samtalen man har hatt, følelsen av  å ikke ha vært tilstede nok og redselen for å glemme. Bornebusch takler denne tematikken med mye modenhet og innsikt.

Med sorg finnes ingen fasitsvar, og serien tyr aldri til klisjéer for å overbevise oss om at ting ordner seg uansett. 

5. Prisvinner på vei ut i verden

Det er ikke bare seere som har falt pladask for «Elsk meg» sin blanding av herlig humor og velskrevet drama. 

Tidligere i år ble serien nemlig tildelt Sveriges mest prestisjefylte TV-pris for «Årets TV-drama», som nærmest ble en hyllest til Bornebuschs flersidige arbeid.

Like etter ble det kjent at amerikanske ABC jobber med å gjøre en amerikansk remake av serien. 

6. Svært bingevennlig format

Der mange serier krever enormt med tid og innsats , er «Elsk meg» forbilledlig ukomplisert å komme seg gjennom.

Seriens to sesonger består av seks episoder hver på omtrent 40 minutter. Handlingen er godt variert mellom de to sesongene, og begge er tettpakket til den grad at du sjeldent får tid til å kjede deg mellom kjærestetrøbbel og litt kleine familiemiddager.  

– Jeg pleier å si at første sesong handler om å finne kjærligheten, mens andre sesong handler om å beholde den, forteller Bornebusch i et intervju med Dagbladet.

7. Tommel opp fra kritikerne

I år som i fjor har ikke de gode tilbakemeldingene på «Elsk meg» latt vente på seg, og både første og andre sesong får toppkarakterer i både Aftonbladet og Expressen. 

– «Elsk meg» tar knapt et eneste feilsteg i løpet av sine seks, varme, smarte og gøyale episoder, og er Viaplays desidert beste originalserie hittil, skriver Aftonbladet.

Stillbilde fra Elsk Meg

Expressen skriver om sesong to at Bornebusch får en gammel sjanger til å virke ny, og gjør den til sin helt egen greie

– Sesong to er såpass velgjort og engasjerende at man blir urolig for at serien bare kan gå nedover herfra. 

Her er det bare å binge i vei - god fornøyelse.

Se serien med Telenor T-We