Vårens store romantiske komedie

Telenor T-We

Tuva Novotny briljerer som svensk kvinne på jakt etter kjærlighet – og sæd – i Danmark. 

Nyter du draget av vår i lufta? Idet håpets årstid endelig begynner å bruse med fjærene i de fleste delene av vårt langstrakte land, er det på høy tid å få inn litt sårt tiltrengt feelgood-faktor i TV-dietten vår.

En ypperlig anledning til å gjøre nettopp det finner du i Viaplay-serien «Alt om Eva», som på passe lettbeint vis utforsker kjærlighetens kronglete kår i den moderne skandinaviske tilværelsen. 

Med like deler humor og varme, en jevn strøm av forviklinger og herlige skuespillerprestasjoner, er disse seks episodene essensielle for alle med et snev av interesse for romantisk anlagte dramakomedier. 

Flere serietips på Viaplay? Her er de beste seriene som finnes på strømmetjenesten akkurat nå.

Alt og Eva på Viaplay (Viaplay)

  • Se på Viaplay

  • Svensk / Dansk

  • Drama / Komedie

  • Med Tuva Novotny, blant andre

Velg Viaplay med Telenor T-We
Bilde fra Alt og Eva på Viaplay.

Svensk kvinne søker dansk sperm

I serien møter vi svenske Eva (Tuva Novotny), en kvinne i 40-årene som tilsynelatende har det meste på stell – en ordnet livssituasjon, en god jobb i Stockholms kunstverden og et knippe nære venner hun kan dele alt med. 

Drømmen om den store kjærligheten har hun imidlertid lagt på hylla, og når Eva kjenner på behovet for å bli mor, blir en dansk sæddonor løsningen. Men når Evas nysgjerrighet tar overhånd og hun på etisk tvilsomt vis avdekker identiteten til donoren – den joviale bareieren Mads (Joachim Fjelstrup) – utløser hun et skred av pinlige, såre og komiske hendelser.  

Kjemien mellom de to er nemlig åpenbar fra det øyeblikket Eva «tilfeldig» snubler innom Mads’ bar, og den vedvarer når han overrasker henne med et uannonsert besøk i Stockholm noen uker senere. Men kan det blomstre noe fruktbart ut av et forhold som er tuftet på bedrag?

Bilde fra Alt og Eva på Viaplay.

Nevrotisk hovedperson med herlige venner

I «Alt og Eva» står og faller det meste på Tuva Novotnys bunnsolide portrett av den nevrotiske, smådesperate og temmelig skruppelløse hovedpersonen. 

Novotny har vært aktiv som skuespiller i snart 30 år, og her til lands er nok 44-åringen best kjent fra serier som «Dag» og «Nobel» – selv om hun også har gjort seg bemerket i internasjonale filmer som «Annihilation» og «Borg vs McEnroe».   

Bilde fra Alt og Eva på Viaplay.

Her får hun imidlertid kyndig drahjelp av skuespillerne som tolker det herlige persongalleriet i serien. Den overskridende og selvsentrerte moren Inger (Sissela Kyle) tar stor plass i Evas univers, mens rapperen Jason «Timbuktu» Diakité, Sanna Sundquist og Bengt Braskered stråler som vennetrioen hun kan lene seg mot når verden truer med å rase sammen.  

Bilde fra Alt og Eva på Viaplay.

– En komisk fulltreffer

Serieskaper, regissør og manusforfatter Johanna Runevad vil nok være et ukjent navn for de aller fleste, men «Alt og Eva» gir god grunn til å merke seg dette komitalentet først som sist – i minst på grunn av hennes skarpe blikk for kulturforskjellene mellom Sverige og Danmark.  

I hjemlandet har serien blitt godt mottatt av anmelderne. Sydsvenskan kaller den «en komisk fulltreffer med Novotny og Timbuktu», mens MovieZine gir fire av fem av fem stjerner og skriver: 

– Tuva Novotny imponerer i en av Viaplays beste TV-serier på veldig lenge. 

Flere serietips: