De beste Viaplay-seriene akkurat nå

Bilde fra For the People

Saftig drama, glimrende reality og noe av det beste nordiske innholdet som kan strømmes.

Dersom du har valgt kanalpakken Viasat film inn i TV-pakken din, har du også tilgang til strømmetjenesten Viaplay. Les mer om hvordan du kommer i gang med dette her

Her får du noen av de mest nervepirrende dramaseriene, samt mye bingevennlig reality. Viaplay har også et bredt utvalg film- og serieperler. 

Her kommer de beste filmene og seriene på tjenesten akkurat nå:

«Partisan»

Bilde fra Partisan på Viaplay.

Velkommen til «Jordnära», et idyllisk, nydelig og nærmest perfekte jordbrukssamfunn i Sverige. I hvert fall virker det slik utenfra. 

Det er nemlig her vi befinner oss i historien til svenske «Partisan»; en krimthriller og skikkelig storsatsing fra Viaplay hvor idyllen fort går over til forferdelse. 

Lastebilsjåføren Johnny, spilt av «Westworld»-stjernen Fares Fares, oppdager dette og blir innblandet i skumle kultaktiviteter som umiddelbart drar sammenligninger til storfilmer som «Midsommar». 

Pressen har vært henrykt over serien siden den debuterte, spesielt over grensen. Expressen kaller serien «en av de beste svenske miniseriene noensinne», mens VG kaller «Partisan» «en av årets stiligste serier». 

Serien er svært unik innen krimthriller-sjangeren, og takler høyaktuelle tema i det skandinaviske samfunnet. «Partisan» passer glimrende som for de som er glad i nordisk spenning!

«Scrubs»

Bilde fra Scrubs på Viaplay.

Joda, du hørte riktig: Den elskede sykehuskomedien «Scrubs» finnes nå i sin helhet på Viaplay. 

Zach Braff og Donald Braisons ablegøyer som bromance-duoen J.D og Turk, absurde pasientsituasjoner og genuint bekymringsverdige vaktmester-stunt er bare noen av elementene som gjør «Scrubs» så bra som den er.

Slapstick-humor satt opp mot en nærmest surrealistisk tilværelse hvor hysteriske fantasisekvenser inntreffer hvert femte minutt er en helt suveren kombo, noe som hjalp serien med å sette en gylden standard for medisinsk moro i løpet av 2000-tallet. 

Om du liker humorserier som «Cougar Town» som er litt utenom det vanlige med et absurd karaktergalleri, burde «Scrubs» være et naturlig tillegg i seriehverdagen din.

«The Good Fight»

Bilde fra The Good Fight på Viaplay.

Hvor ofte følges en terningkast 6-serie opp med en terningkast 6-spin-off? Ikke så veldig ofte.

Dette er en av grunnene til at «The Good Fight» definitivt er verdt en titt. Den desidert verdige oppfølgeren til Julianna Marguiles-serien «The Good Wife» er blant de store serieperlene du finner på Viaplay. 

Serien tar for seg det samme politiske universet vi ble kjent med i løpet av dens forgjenger, med nok blanke ark til at vi fortsatt kan utforske nye historier uten at det føles gammelt. Serien finner sted et år etter slutten på forgjengeren, og tar for seg et polarisert og usikkert USA under en problematisk president. 

I denne «må-se»-oppfølgeren spiller Christine Baranski, kjent for mange nordmenn fra «Mamma Mia», Diane Lockhart, seriens råe hovedrolle. Etter å ha blitt frasvindlet alle sparepengene sine må hun ta en ny jobb ved et lovende advokatbyrå i Chicago, 

Intense Intriger, umulige etiske dilemma, samt en rekke fenomenale gjesteskuespillere gjør «The Good Fight» til en av våre store favoritter på strømmetjenesten.

«Åre Akutten»

Bilde fra Åre Akutten på Viaplay.

Om du skal teste noe nytt i kveld, hva med et vaskeekte sykehusdrama fra nydelige Åre i Sverige? 

Til tross for det lokkende landskapet, finnes det mange farer blant fjell og natur i Åre som stadig presser de lokale redningsmannskapene og sykehusarbeiderne til bristepunktet. 

Her blir vi kjent med arbeidernes private og profesjonelle liv, som tro til sjangeren ofte overlapper. Store følelser og intense personlige forhold må settes til side til fordel for jobbhverdagen, noe som er lettere sagt enn gjort. Mye lettere. 

Serien oppleves som slags briljant blanding av «Grey’s Anatomy», «Chicago Fire» og «Law & Order», med en jordnær og skandinavisk vri på dramaet, noe som slår veldig godt an hos oss. 

Her får du arbeidslivsdramaet du elsker uten at vi beveger oss over i det overdramatiske.

«Into the Dark»

Bilde fra Into the Dark på Viaplay

Om du er en grøsserfan og liker serier som er litt mer i det skumlere laget, burde «Into the Dark» være en god kandidat for TV-kveldene dine. 

Denne frittstående serien er det enkelt å hoppe rett inn uten forkunnskaper, da hvert avsnitt er en isolert historie dedikert til en passende høytid. Her utforsker vi de skumle sidene ved Halloween, julefeiringen, nyttårsaften og valentinsfeiringen, og gjør høytidene om til dager hvor grufulle handlinger bryter opp festlighetene.

Serien tar i bruk en rekke mindre kjente skuespillere, som får skrekken til å føles hakket mer ekte. Blant de største navnene finner man «Brooklyn Nine Nine»-stjernen Stephanie Beatriz og Judy Greer («Arrested Development»). Antologiformatet forhindrer oss i å bli for knyttet til karakterene, slik at vi holder oss på kanten av stolen gjennom hele opplevelsen.

«For the People»

Bilde fra For the People på Viaplay.

«For the People» er blant våre mindre kjente favorittserier fra de siste årene. Advokatserien kommer fra TV-giganten Shonda Rhimes’ produksjonsselskap (som står bak serier som «Grey’s Anatomy» og «Scandal»), og leverer engasjerende drama og beintøffe karakterer i bøtter og spann. 

I New Yorks “Mother Court” møtes to advokatbyrå - et som representerer staten og et offentlig byrå, såkalte “federal public defenders” - i tvister som omhandler alt fra nasjonal terrorisme til kontroversielle ICE-saker (“Immigration and Customs Enforcement”). De ferske advokatspirene biter fra seg i rettssalen hvor de tydelig må velge side, selv om det er ofte mot egne interesser og tanker. 

Det store spørsmålet her blir: Kan man være venner - og kanskje til og med elskere - dersom man daglig må kjempe mot hverandre med nebb og klør?

Relaterte artikler

Se flere artikler