Film og serier

Best på Viaplay akkurat nå

Saftig drama, glimrende reality og noe av det beste nordiske innholdet som kan strømmes. Se hva som er best på Viaplay akkurat nå.
Bilde fra utvalget på Viaplay, hva som er best på Viaplay

Dersom du har valgt Viaplay i poengpakken din, får du tilgang på et enormt underholdningsunivers.

Her får du nordiske serieperler på rekke og rad, deriblant storsuksessen Wisting, og utenlandske storserier som The Blacklist.

Viaplay har også et rikt utvalg av film i alle sjangre. Her ser du både klassiske storfilmer og rykende ferske titler som kommer rett fra kino.

Aldri valgt strømmetjenester ii T-We før? Les hvordan du gjør det her.

Sjekk innom hver uke for nye tips om hva som er best på Viaplay akkurat nå!

Velg V series & film på Mine sider

Wisting

Sjanger: Krim / Drama IMDB: 7,3 Sesonger: 4

Sven Nordin og en av nordens største krimsatsinger noensinne er tilbake for en tredje runde. 

«Wisting» ble fort en av den norske TV-frontens mest spennende titler etter en dramatisk førstesesong. Sesongen tok for seg et grusomt drap i Larvik og satte etterforsker William Wisting (Nordin) på sporet av en seriemorder som hadde lagt i dvale i 20 år. 

Når Wisting nå vender tilbake med en fjerde sesong er det med en helt ny historie fra forfatter Jørn Lier Horst. 

Her får vi se at pulsen blir høy for etterforskningsteamet når en liten gutt blir bortført. Det er kun snakk om timer før det blir for sent. Kan Wisting finne sporet av kidnapperen i tide? 

No Hard Feelings

Sjanger: Komedie IMDB-score: 6.4 Lengde: 103 minutter

Oscar-vinner Jennifer Lawrence («The Hunger Games») og nykommeren Andrew Barth Feldman spiller mot hverandre i denne strålende komifilmen. 

Handlingen i «No Hard Feelings» var inspirert av en ekte annonse som regissør Gene Stupnitsky snublet over, som bare gjør konseptet enda morsommere: 

En rik familie søker noen som kan date sønnen deres Percy (Feldman) en sommer før han skal dra på college. De er nemlig bekymret over hans introverte tendenser, og ønsker at en jente skal få ham ut av skallet sitt, uten å røpe for ham at hun blir betalt.

Her kommer Lawrence sin karakter inn: Maddie er en Uber-sjåfør med en ganske så tom bankkonto. Med et røft språk og voldelige tendenser er hun i utgangspunktet en dårlig match for unge Percy. Men, hun er desperat etter penger så hun kjører på.

«No Hard Feelings» er en tullete og ukomplisert komedie som briljerer og garanterer en lattermild opplevelse.

Based on a True Story

Sjanger: Thriller / Komedie IMDB-score: 7.2 Sesong: 1

«Only Murders in the Building» møter «The Flight Attendant» møter «Skrik»? 

Kaley Cuoco («The Big Bang Theory») og ** («Sharp Object») spiller et ektepar uten lidenskap og på ustødig økonomisk grunn i denne humoristiske spenningsserien. Førstnevnte spiller høygravide Ava, som er besatt av true crime-podcaster. 

Når en lokal jente blir funnet drept, klarer Ava å spore opp morderen før politiet. Da får hun en helsprø idé for å tjene masse penger: Hva om de lager en true crime-podcast om den aktive seriemorderen, og presser seriemorderen til å bli med på podcasten? 

«Based on a True Story» er en skarp og morsom satire som tar for seg USAs ekstreme fascinasjon ved true crime, og folks besettelse ved seriemordere som Ted Bundy og Jeffrey Dahmer. 

Samtidig byr den også på en historie som genuint er spennende og som holder deg på kanten av setet.

Ulvekrigen

Bilde fra Ulvekrigen, som er noe av det som er best på Viaplay.

Sjanger: Dokumentar Sesong: 1

Ulvedebatten har lenge vært brennheit tematikk i Norge, og nå kommer dokumentarserien som virkelig går i dybden i saken.

«Ulvekrigen» gir oss et intimt og unikt innblikk i de forskjellige sidene av saken, og går helt til ytterpunktene i samtalen.

Med journalisten Anders Kvaal i spissen tar dokumentarserien en nærmere titt på ulvejegere, aktivister og politiet som opererer i områdene av Norge og Sverige hvor ulven befinner seg. 

Er ulven, som et rovdyr, en trussel for lokalbefolkningen? Eller er den et vakkert dyr som blir urettferdig jaktet på? Kanskje begge deler? 

Paradise Hotel

Sjanger: Reality 

Seerfavoritten «Paradise Hotel» er tilbake, akkurat slik vi kjenner den. 

TIX og Triana Iglesias skal lede en heidundrandes ny sesong av programmet, som returnerer til det klassiske formatet. 

Her sjekker en rekke spennende profiler (kjente og ukjente) inn på et hotell i varmere strøk, hvor intriger, svik og pengespill foregår. 

Du ser nye episoder fra mandag til onsdag, på både Viaplay og TV3 (klokken 22.20).

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Sjanger: Eventyr / Superhelt IMDB-score: 8.7 Lengde: 140 minutter

Oppfølgeren til den Oscar-vinnende animasjonsfilmen fra 2018 er endelig her!

I «Spider-Man: Across the Spider-Verse» følger vi Miles Morales, også kjent som Spider-Man, på en reise på tvers av universer hvor han møter på utallige versjoner av Spider-Man. 

Sammen med Gwen Stacy, også kjent som Spider-Woman, må de prøve å stanse superskurken The Spot.

«Spider-Man: Across the Spider-Verse» er en superheltfilm helt utenom det vanlige, som presser mulighetene og grensene for animasjonsformatet langt forbi det vi vanligvis ser. 

Blant annet smeltes forskjellige tegnestiler sammen til et for å skildre forskjellige universer, som skaper et helt unikt uttrykk. Det er rett og slett fantastisk.

Hør her'a!

Sjanger: Drama / Komedie IMDB-score: 7.0 Lengde: 86 minutter

Årets feelgood-film kan endelig strømmes hjemmefra! 

Kaveh Tehrani har laget en rørende film basert på Gulraiz Sharifs suksessfulle bok, og den er vel verdt vår tid. 

«Hør her’a!» tar for seg en sommerferie i Oslo. Unge Mahmoud drømmer om å slappe av i varmen og nyte fritiden, men drømmen om en sommerferie uten stress faller fort i knus når onkel Ji kommer på besøk fra Pakistan. 

Mahmoud får nemlig jobben med å vise onkelen rundt i Oslo. Det byr på et massivt kulturkrasj for begge sider. 

Samtidig har lillebroren Ali en hemmelighet på lur som truer med å vende hele Mahmouds liv på hodet. 

Filmen har imponert både seere og kritikere. VG trillet en femmer i anmeldelsen sin, og berømmer filmen for å fortelle en solskinnshistorie fra Oslos østkant: 

– Alle miljøer fortjener en feelgood-film. «Hør her’a» er en utmerket slik.

King 21: Journey of a Legend

Sjanger: Drama / Sport Sesonger:

Gjør deg klar til å bli fullstendig hodestups forelsket i svensk hockey. Eller i hvert fall i én spesifikk hockeyspiller.

Viaplays nye originalserie tar for seg den svenske hockeylegenden Börje Salming, som gikk fra å være en helt vanlig gutt fra Kiruna i Nord-Sverige til å bli «The King» i NHL; verdens beste hockeyliga.

Salming er en uvurderlig og essensiell del av svensk sportshistorie, og da han ifjor gikk bort etter ALS-sykdom var det svenske folk i dyp sorg.

«King 21: The Journey of a Legend» er en seksdelt serie som tar oss gjennom Salming (spilt av Valter Skarsgård) sin vei til toppen av sportsgrenen han elsket via NHL-klubben Toronto Maple Leafs.

Enten du er glad i hockey eller ikke, så er dette en innertier for fans av gode og inspirerende historier fra virkeligheten.

The Winter King

Sjanger: Fantasy / Drama IMDB-score: 5.8 Sesonger:

Kjenner du fortsatt på et tomrom etter «Game of Thrones»? Da kan kanskje dette bli din nye strømmefavoritt! 

«The Winter King» er en britisk fantasyserie, som er basert på Bernhard Cornwells svært populære og kritikerroste «The Warlord Chronicles»-bøker. 

Historien i sentrum her er en slags gjenfortelling av historien om Kong Arthur, som har fått noen nye kreative preg. «The Winter King» følger en mektig kriger ved navn Arthur Pendragon, som regjerte over landet da Storbritannia ble formet som en nasjon. 

Her venter krig, episke kamper, uenigheter, sex og dramatikk som la grunnlaget for mangt en legende. 

Se serien her

Blueback

Sjanger: Drama IMDB-score: 5.9 Lengde: 102 minutter 

Er du klar for en av de mest rørende undervannshistoriene siden «Slipp Willy fri»?

Den australske filmen «Blueback», som er basert på den bestselgende boken ved samme navn fra 1997, er en vakker adapsjon av historien som har berørt uttallige mennesker. 

Her blir vi kjent med en ung dykker ved navn Abby (spilt av Mia Wasikowska) som blir venn med en såkalt blue groper, en achoerodus, en form for leppefisk. Hun blir fort engasjert i å beskytte det sårbare økosystemet i korallrevet fisken bor i, som trues av ødeleggelse. 

«Blueback» er en etterlengtet adapsjon av den populære boken, som har vært på bestselgerlisten i New York over lang tid. 

– «Blueback» er et vakkert filmet familiedrama med et økologisk bevisst budskap, skriver nettstedet Rotten Tomatoes.

Partnair: Den glemte tragedien

Sjanger: Dokumentar Sesonger: 1

Viaplay bygger videre på sin rekke av sterke dokumentarer om historiske hendelser i Norden med «Partnair: Den glemte tragedien». 

Her følger vi hendelsene den 8. september 1989, da et fly fra charterselskapet Partnair styrtet i havet utenfor Hirtshals i Danmark. Dette sies å være den dødeligste ulykken innen sivil luftfart for et heleid norsk flyselskap. 

Ombord på dette flyet var 55 nordmenn, der 50 av dem var fra rederiet Wilhelmsen Lines. Flyet var nemlig chartret for å frakte ansatte fra selskapet til en stabelavløpning i Hamburg. 

Nå har det gått 34 år siden ulykken, og den offisielle forklaringen på ulykken er at flyet hadde deler som ikke var godkjente. Likevel sitter overlevende familiemedlemmer med spørsmål om årsaken.

Superselgeren: Det store bedraget

Bilde av Superselgeren på Viaplay.

Sjanger: Dokumentar / Krim Sesonger: 1

Laila Mjeldheim har blitt omtalt som en av Norges største svindlere gjennom tidene. Hun står sentralt i den nye Viaplay-dokumentaren, «Superselgeren: Det store bedraget».

Serien tar for seg Mjeldheim, som står midt i en pågående rettsak i Oslo Tingrett. Det hele startet med hun ifølge Viaplay ønsket å skape et annerledes selskap, et selskap som hadde som mål å skape muligheter for rusmisbrukere til å leve normale liv. Dette kom etter at Mjeldheim selv mistet en bror til avhengighet.

Det gikk likevel ikke slik. Etter å ha fått anklager om vold, svindel og overfall står nå Laila igjen med en bot på 1.2 millioner kroner og en fengselsdom.

Gjennom intervjuer med Mjeldheim, som fortsatt hevder sin uskyld, får vi se hvordan det hele endte slik.

Se serien her

Strandhotellet

Sjanger: Krim / Drama IMDB-score: 3.5 Sesonger: 2

Den svenske stjerneforfatteren Camilla Läckberg («Mordene i Fjällbacka»-serien) er tilbake med en ny krimperle, denne gang satt til den idylliske kystbyen Saltsjövik.

«Strandhotellet» tar for seg de to familiene Gyllenmark og Grip, og den bitre konflikten som splitter dem.

I sentrum av det hele står strandhotellet, som familieoverhodet Werner Gyllenmark setter foran alt annet. Når hans bitre ekspartner Egil Grip, spilt av Dennis Storhøi, faller om – begynner anklagene å fly. Foregår det skittent spill mellom de to familiene?

Til tross for relativt lunkne anmeldelser fra kritikerne, har «Strandhotellet» rukket å bli en god seermagnet hos Viaplay. Mange har falt for det saftige dramaet, de gripende intrigene, og det mørke maktspillet bak kulissene.

Høres dette fristende ut for deg, så er nok «Strandhotellet» en rimelig god krimserie å følge i høst.

Se serien her

Fryktens Øyeblikk

Sjanger: Dokumentar Sesonger: 1

Viaplays nye, norske dokumentarserie tar for seg en rekke norske katastrofehendelser, og menneskene som ble rammet av dem. 

«Fryktens Øyeblikk» tar en nærmere titt på hvordan vi mennesker faktisk reagerer når vi blir utsatt for akutt fare, og hva slags spor dette setter på sinnene våre. 

Blant hendelsene som blir tatt opp i serien er blant annet Kongsberg-drapene i oktober 2021, da en mann med pil og bue gikk løs på tilfeldige forbipasserende. En annen episode tar for seg et drap på Bislett i Oslo, som fant sted en Halloween-kveld. 

De totalt fem episodene utkommer ukentlig på Viaplay.

The Blacklist

Sjanger: Krim / Drama IMDB Score: 8,0  Sesonger: 10

Da NBC-krimserien «The Blacklist» debuterte på skjermene våre for drøye 10 år siden, avfeide mange den som en uinteressant krimserie med en interessant hovedrolleinnehaver (James Spader) som folk ville gå lei av. 

Men, historien om den eks-kriminelle geniet snudde forventningene på hodet og syv år senere er «The Blacklist» fortsatt blant de mest populære krimseriene på skjermen. 

Spader gjør en utmerket rolle som Raymond «Red» Reddington, en mann som har vært en del av den innerste sirkelen hos noen av verdens mest ettersøkte kriminelle. før han tilbyr FBI sensitiv informasjon i bytte mot immunitet. Men, dette gjør han kun overfor Elizabeth (Megan Boone) - en fersking hos etterretningstjenesten.

Slik begynner jakten på noen av klodens verste kriminelle, samtidig som Red og Elizabeths profesjonelle forhold blir sterkere. Men, hva vil han egentlig med henne? 

Nå er seriens avsluttende 10. sesong her, og fremtiden til FBIs Reddington Task Force blir avgjort.

The Swarm

Sjanger: Sci-Fi / Thriller IMDB-score: 5.5 Sesonger: 1

Fra et av navnene bak «Game of Thrones» kommer en av vårens mest spennende nykommere, nemlig den gripende miljøthrilleren «The Swarm». 

I «The Swarm» så får vi se hva slags konsekvenser det kan få at vi behandler naturen og havene våre så hensynsløst som vi gjør. 

I serien viser det seg at det finnes en ukjent intelligent art dypt nede på havbunnen, som er truet av klimaendringene, og som ønsker å utslette menneskeheten for å forsvare seg selv. 

Serien er basert på Frank Schätzings bestselgerroman fra 2004, men er absolutt tidsriktig og treffende i 2023. 

I en av hovedrollene finner du Krista Kosonen, som du kanskje kjenner igjen fra den norske sci-fi-perlen «Beforeigners». 

The Swarm passer for deg som er glad i store globale historier med et hint av apokalypse, eller om du bare er veldig fascinert av de potensielle effektene av klimakrisen.

Se serien her

Aamodt Kilde

Bilde fra Aamodt Kilde-dokumentaren Tronarvingen på Viaplay.

Sjanger: Dokumentarserie Sesonger:

Det er lite som slår en god sportsdokumentar. Og det er få som slår Aleksander Aamodt Kilde i alpinbakken! Det siste året har et kamerateam fulgt Norges nye alpinkonges vei mot tronen.

I denne dokumentarserien kommer vi under huden på utøveren som setter liv og lemmer i fare i ekstreme bakker hver helg – og som nå fortsatt er den eneste blant norske hurtigløpere. Hvordan er det å bære forventingene til en hel nasjon på skuldrene sine?

Serien gir et nærmere blikk på miljøet rundt Kilde, med fascinerende karakterer som på godt og vondt jager sine egne fartsfylte drømmer.

Med serien om Henrik Kristoffersen friskt i minne gleder vi oss til å komme bak kulissene og se hva det er som gjør Aamodt Kilde såpass suveren!

Gulltransporten

Sjanger: Krigsfilm / Drama Lengde: 117 minutter

 Da tyskerne invaderte Norge 9. april 1940, hadde de fire klare mål foran seg: norskekysten, kongen, regjeringen – og den norske gullbeholdningen. 

 «Gulltransporten», Viaplays første norske spillefilm, tar for seg de sanne historiene til hverdagsheltene og soldatene som fikk gullet fraktet fra den Norske Bank i Oslo og til sikker oppbevaring.

 Med tyskerne hakk i hæl og regjeringen og resten av kommandohierarkiet satt ut av spill, sitter de i en tidsklemme. Hvordan skal de få gullet bort fra tyskerne? 

 Ypperlige prestasjoner fra norsk skuespillerelite, deriblant fra Jon Øigården, Ida Elise Broch, samt den uventede skøyerduoen Sven Nordin og Axel Bøyum, bidrar til å gjøre «Gulltransporten» til en av de mest gripende og spenningsfylte filmene vi har sett i norden det siste året. 

Se filmen her

Norske krimsaker

Bilde fra Norske krimsaker på Viaplay. Best på Viaplay

Sjanger: Dokumentar / Krim IMDB-score: 7.3 Sesonger: 4

Er du glad i virkelighetskrim, men kanskje er litt lei av å se de samme dokumentarene om Jeffrey Dahmer, Ted Bundy og de andre amerikanske seriemorderne på skjermen? Viaplay kan da by på ferske episoder av deres litt mer lokalproduserte krimdokumentar «Norske krimsaker». 

Her benyttes blant annet arkivklipp, intervjuer med pårørende og andre virkemidler for å gi nye perspektiver på de store kriminalsakene som har preget norsk historier. 

Fra uløste mord på bygda til terrorangrep på nasjonalt nivå: ingen sak er for stor eller for liten. 

Blant sakene som tas opp denne sesongen er Birgitte Tengs-saken fra Karmøy, drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen utenfor Larvik, drapet på Marit Ødegaard og kidnappingen av gallerieier og rikmannen Reidar Olsen.

Se serien her

Heder

Sjanger: Drama IMDB-score: 6.3 Sesonger:

Svenske «Heder» følger et advokatfirma som har som mål å forsvare kvinner som har vært ofre for seksuelle overgrep. 

De ansatte er dedikerte og brenner virkelig for saken. Men, på en slik arbeidsplass er det ikke lett å holde ting inne, og advokatenes egne mørke hemmeligheter begynner å bevege seg ut av skyggene.  

Dette oppslukende og saftige dramaet holder spenningsnivået høyt gjennom hele serien, og blir ofte beskrevet som en slags nordisk versjon av den ypperlige «Big Little Lies». 

Se serien her

NB: Filmenes IMDB-score er basert på poengsummen serien eller filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.