De beste Viaplay-seriene akkurat nå

Bilde fra utvalget på Viaplay.

Saftig drama, glimrende reality og noe av det beste nordiske innholdet som kan strømmes.

Dersom du har valgt kanalpakken Viasat film inn i TV-pakken din, har du også tilgang til strømmetjenesten Viaplay. Les mer om hvordan du kommer i gang med dette her

Her får du noen av de mest nervepirrende dramaseriene, samt mye bingevennlig reality. Viaplay har også et bredt utvalg film- og serieperler. 

Her kommer de beste filmene og seriene på tjenesten akkurat nå:

«Den som dreper - Mørket»

Bilde fra Into the Dark på Viaplay

Sjanger: Krim / Thriller IMDB Score: 7,5 Sesonger: 2

Danskene kan krim, og nå har de dratt nok en skatt ut av hatten. Slik som i «Broen» følger «Den som dreper - Mørket» politiet i København. Mer spesifikt en avdeling som etterforsker mord begått av seriemordere.

Den nervepirrende handlingen i sesong to er sentrert rundt tre uoppklarte mord på unge menn. Det er flere fellestrekk mellom drapene, og de er begått med få måneders mellomrom. Likevel er politiet rådville.

Saken skulle derfor passer perfekt til Louise Bergstein, ekspert i profilering og seriemordere.

Tobias Santelmann (Atlantic Crossing, Exit, Kon-Tiki) har en sentral og meget saftig rolle i den nye sesongen.

«Alien»

Bilde fra Alien på Viaplay.

Sjanger: Skrekk / Thriller IMDB Score: 8,4 Lengde: 117 minutter

Over 40 år har gått siden vi for første gang satte fot på romskipet Nostromo og beveget oss utenfor vår egen trygge atmosfære. 

Sigourney Weavers rollefigur Ellen Ripley og hennes kamp mot de ekle, penetrerende xenomorph-romvesenene er blant tidenes mest ikoniske skrekkfavoritter - mye takket være en rekke gørrfylte scener som vi aldri får helt bort fra netthinnen. 

Den Ridley Scott-regisserte filmen er også kjent for å ha et spesielt tidløst visuelt bilde, da spesialeffektene i stor grad ble gjort via praktiske effekter i stedet for å gjøre dem digitalt - noe som gjør romferden spesielt mye eklere. 

Viaplay har nå tilgang til alle filmene i franchisen, så kanskje det er på tide med en ny, skrekkinngytende romtur? 

Se trailer her.

«Clarice»

Bilde fra Clarice på Viaplay.

Sjanger: Skrekk / Thriller IMDB Score: 6,4 Sesonger:

«Hello, Clarice.»

Sitatet er kanskje ikke fullstendig korrekt, men Anthony Hopkins’ første møte med Jodie Fosters Clarice Sterling er like fullt blitt et ikonisk øyeblikk fra en av våre favoritthrillere gjennom tidene. 

«Clarice» er oppfølgeren til «Nattsvermeren», og fokuserer på Clarice perioden i etterkant av møtet med kannibalen. Hun er tilbake i Washington, og prøver å gå tilbake til en normal jobbhverdag. Vel, så vanlig som en jobbhverdag kan bli når den i stor grad kun involverer mordere og overgripere. 

Serien har høstet blandede tilbakemeldinger. I hjemlandet USA har kritikken vært god, og blant andre Wall Street Journal kaller den et «skarpt og velskrevet drama», og skryter av Rebecca Breeds portrettering av hovedrollen. 

Den norske pressen var dog ikke like fornøyd med serien, og påpeker blant annet at den ikke nødvendigvis bidrar med noe nytt til kildematerialet.  

Er du tilhenger av originalfilmen, er sannsynligvis «Clarice» verdt en titt likevel. 

Se trailer her.

«The Invisible Man»

Bilde fra The Invisible Man på Viaplay.

Sjanger: Skrekk / Thriller IMDB Score: 7,1 Lengde: 124 minutter

Elisabeth Moss («Mad Men», «The Handmaid’s Tale») fortsetter å gjøre smarte karrierevalg, denne gangen i en heftig psykologisk thriller/grøsser. I «The Invisible Man» spiller hun Cecilia, som lykkes med å flykte fra sin voldelige og manipulerende samboer, forskeren Adrian Griffin. Hun starter et nytt liv i nye omgivelser, selv om hun lever i evig frykt for at Adrian skal finne henne. 

Så får hun beskjed om at ekskjæresten har tatt livet av seg, og i testamentet har han etterlatt henne en betydelig pengesum. Når sjokket har lagt seg, begynner Cecilia endelig å se lyst på fremtiden igjen. Men hun føler seg fremdeles iakttatt, og snart starter en rekke skremmende hendelser å ramme henne og mennesker hun holder kjær. 

Holder hun på å bli gal, eller er det noen der ute som vil skade henne? Noen hun ikke kan se …?

Se trailer her.

«Quantico»

Bilde fra Quantico på Viaplay.

Sjanger: Drama / Thriller IMDB Score: 6,7 Sesonger: 3

 Når den ferske og lovende FBI-agenten Alex Parrish blir hovedmistenkt etter et terrorangrep på Grand Central Terminal i New York, må hun legge på en desperat flukt fra kollegaene sine for å bevise sin uskyld.

Dette er premisset for den populære thrillerserien «Quantico», som du nå kan se i sin helhet på Viaplay. 

Serien har over tre spenstige sesonger tatt for seg internasjonal terrorisme og konspirasjoner med høy hastighet og en solid dose spenning. I spissen som Alex står den indiske superstjernen Priyanka Chopra, som har høstet mye glimrende kritikk for hovedrollen. 

TV-nettstedet Vulture skrøt mye av serien da den først debuterte på amerikanske skjermer, og beskrev det som en dyktig blanding mellom «Grey’s Anatomy», «How To Get Away With Murder» og «Homeland».

Se trailer her.

«Vida»

Bilde fra Vida på Viaplay.

Sjanger: Drama IMDB Score: 7,2 Sesonger:

Når moren deres går bort, vender de meksikansk-amerikanske søstrene Lyn og Emma Hernandez tilbake til gaten de vokste opp på i Los Angeles. 

De to har vidt forskjellige personligheter, og i løpet av de siste årene har de mistet all kontakt. Dermed kommer det som et lite sjokk når de finner ut at moren i mellomtiden hadde giftet seg - med en kvinne. 

«Vida» er en varm serie om det å høre hjemme, og har vært en kritikerfavoritt siden begynnelsen. Hver av dens tre sesonger har blant annet 100% positive tilbakemeldinger på Rotten Tomatoes. 

–  Det er en serie av sjelden vare, som handler om familie, identitet og tilhørighet som fanger kompleksiteten ved hvordan vi ser oss selv og andre, skriver Time Magazine, og kaller den «glimrende» i en nærmest hyllest av en anmeldelse.

Se trailer her.

«Friheten»

Bilde fra Friheten på Viaplay.

Sjanger: Krim / Komedie IMDB Score: 7,5 Sesonger: 2 Trailer: YouTube

En pengelens dansk familie står på randen av ødeleggelse. Redningen? At ekskriminelle mamma og pappa (spilt av seriestjernene Lars Ranthe og Lene Maria Christensen) vender tilbake til gamle vaner og blir med på årets millionsvindel. 

Dette er premisset for Viaplay Originals-tittelen «Friheten», som nylig kom tilbake for en andre sesong på strømmetjenesten. Serien er en såkalt svindelkomedie, og blander humor inn en ellers alminnelig krimhistorie (forvent å se en solid mengde parykker og gøyale kostymer). 

På den måten skiller den seg ut fra mengden med skandinavisk noir-serier som vi allerede kjenner så godt.

– Den nye sesongen av «Friheten» er ekstremt god underholdning, og et friskt og muntert pust i en tid hvor dystre dramaserier dominerer, skriver Soundvenue i en anmeldelse.

Se serien her

«Lykkevika»

Bilde fra Lykkevika på Viaplay.

Sjanger: Krim / Drama IMDB Score: 3,8 Sesonger: 2 Trailer: YouTube

Viaplay-suksessen «Lykkevika» er endelig tilbake med en ny sesong, og det blodige trekantdramaet leverer stadig. 

– Jeg kan faktisk love at neste sesong kan by på enda mer spenning, dramatikk, kjærlighet og intriger, forteller manusforfatter Camilla Läckberg.

Serien tar for seg politiagenten Johanna, som i første sesong vender tilbake til hjemstedet Hammarvik for å begrave sin mor. Ting blir dog litt mer kompliserte, og hun blir dratt inn i en grusom mordetterforskning hvor hennes gamle minner og personlige forhold kommer på banen. Finnes det muligens en seriemorder blant lokalbefolkningen? 

Det såpeopera-aktige dramaet har fått mange fans på tvers av Skandinavia, og kan minne om en slags nordisk versjon av «Frustrerte fruer» eller «Big Little Lies». 

Se serien her

«Ramy»

Bilde fra Ramy på Viaplay.

Sjanger: Drama / Komedie IMDB Score: 8,0 Sesonger: 1

I dramakomedien «Ramy», skapt av komikeren Ramy Youssef, får vi en særdeles sjelden og  morsom innsikt i hvordan det er å være en ung muslim i samtidens USA. 

Hvordan balanserer man å være en troende innen islam, samtidig som man vokser opp rundt amerikanske tradisjoner? Hvilke regler i Koranen er obligatoriske å følge, og hvilke kan tøyes? Det finnes ingen enkle svar, men det hindrer ikke den unge mannen i å gjøre sitt ypperste for å finne ut av dem. 

Youssef har selv hovedrollen som Ramy Hassan. Han har én fot i religiøse tradisjoner (han drikker for eksempel ikke), men er samtidig liberal på en lang rekke andre områder - som at han syns det burde være lov å ha sex utenfor ekteskapet. Er det innafor? 

– «Ramy» gir et etterlengtet perspektiv på en kultur og en religion som sjeldent får nok oppmerksomhet og nyanse i vestlige serier. En serie alle burde se, skrev Filmpolitiet om serien og trillet terningkast 5

Se trailer her

«Black Sails»

Bilde fra Black Sails på Viaplay.

Sjanger: Drama / Eventyr IMDB Score: 8,2 Sesonger:

Eventyrlysten? Glad i serier som «Vikings»? Da kan piratdramaet «Black Sails» være noe for deg!

Serien er satt til tidlig 1800-tallet, og er en slags forløper til Robert Louis Stevensons klassiske «Treasure Island»-historie. Havet er en aktiv slagmark, og den fryktede Captain Flint er besatt av tanken på å kapre dets skatter. 

Til tross for at serien er litt cheesy og beskrivelsen er litt «Kaptein Sabeltann»-aktig, er «Black Sails» en langt mer blodig affære. Kampen om å overleve på havet i en tid hvor piratene er brennmerket som en fiende verden rundt er beinhard og grusom på alle måter. Blod, grov vold og sex er gjengående elementer på de syv havene i «Black Sails». 

Serien var inkludert på P3s liste over årets beste serie i 2016, og skrøt spesielt av seriens senere sesonger: 

– «Black Sails» ble en knallgod serie som beholdt sin underholdende tone og stil, men la til et troverdig og oppslukende storpolitisk bakteppe, og skrudde til et rollegalleri som stadig overrasket i både karakterutvikling og imponerende skuespill.

Se trailer her.

«Spin City»

Bilde fra Spin City på Viaplay.

Sjanger: Komedie / politisk satire IMDB Score: 7,2 Sesonger: 6

Glimrende politisk satire står på menyen i 1996-klassikeren «Spin City». Serien følger varaordføreren og den såkalte «spinndoktoren» Mike Flaherty og hans kollegaer som jobber med å opprettholde det offentlige imaget til New Yorks ordfører. 

En rekke stjerner som Charlie Sheen og Connie Britton stikker hodet innom det spinnville kontoret, men det største trekkplasteret er sannsynligvis seriens hovedrolleinnehaver.  

Rollen i «Spin City» var nemlig en tilbakekomst til TV for «Back to the Future»-stjernen Michael J. Fox, og gav ham den prestisjefylte Emmy-prisen for beste skuespiller i en komedie.

Se trailer her.

«Ugly Betty»

Bilde fra Ugly Betty på Viaplay.

Sjanger: Drama / Komedie IMDB Score: 6,5 Sesonger: 4

Livet snus på hodet for den aspirerende journalisten Betty når hun får en prestisjefylt assistentjobb for redaktøren ved et av verdens største motemagaziner. Haken? Hun er bare ansatt fordi sjefen mener hun er akkurat stygg nok til at redaktøren ikke kommer til å ligge med henne. 

Silvio Hortas glimrende dramakomedie bærer store preg av telenovela-verdenen den er basert på, og de såpeaktige kvalitetene ser vi mye i det fargerike og ikke minst minneverdige karaktergalleriet som står rundt America Ferreras hovedrolle. 

Gullfuglen er dog Miss America-tittelbæreren Vanessa Williams som Mode Magazines onde dronning Wilhelmina Slater, som forsøker å ta over sjefsrollen i Mode Magazine med utspekulerte planer kun en divadronning verdig. 

Selv et tiår etter seriens avslutning, lever arven av «Ugly Betty» videre. Senest i 2020 skrev Huffington Post en hyllest til seriens relevans den dag i dag, med tanke på representasjonen av latinamerikanske mennesker på TV. 

– Samtidig som TV har gjort fremskritt, er det fortsatt mangel på representasjon av latinamerikanske mennesker i underholdningsindustrien - som bare gjør arven etter «Ugly Betty» enda viktigere. 

Se trailer her.

«Stella Blòmkvist»

Bilde fra Stella Blòmkvist på Viaplay.

Sjanger: Krim / Drama IMDB Score: 6,8  Sesonger: 1

Dykk dypt inn i Reykjaviks styggeste kriminelle sirkler i denne islandske originalserien fra Viaplay. «Poldark»-stjernen Hedda Reed spiller tittelkarakteren Stella, en advokat som kommer på sporet av korrupsjon etter et mord i den islandske regjeringen. Hun er aggressiv, fryktøs og et glimrende midpunkt for serien. 

Historien er basert på den bestselgende bokserien om Stella, som er skrevet av en ukjent forfatter. Historien maler et bilde av en islandsk hovedstad som er preget av politiske skandaler, kontroversiell sex, dop og andre fenomener vi tradisjonelt assosierer med amerikanske storbyer. 

Da serien debuterte i Island, slo den alle rekorder og trakk mer publikum enn internasjonale storfavoritter som «The Handmaid’s Tale». 

Er du glad i krimserier med høyt tempo som «Killing Eve», burde «Stella Blòmkvist» falle i smak. 

Se trailer her.

«30 Rock»

Bilde fra 30 Rock på Viaplay.

Sjanger: Komedie / Satire IMDB Score: 8,2  Sesonger: 7

«Saturday Night Live»-veteranene Tina Fey og Alec Baldwin stiller råsterkt i denne prisbelønte og nå legendariske komiserien fra 2006. «30 Rock» tar for seg en slags fiktiv versjon av castet til sketchprogrammet (tittelen er basert på lokalet 30 Rockefeller Plaza - hvor «Saturday Night Live» produseres og spilles inn), og viser hvor kaotisk humorscenen kan være før og etter kameraet slutter å gå. 

Tina Fey fronter serien i rollen Liz Lemon - en nervøs og klønete manusforfatter for det fiktive humorprogrammet, som er sentrert rundt Tracy Morgans ustabile karakter Tracy Jordan. Baldwin stiller som nettverkets strenge og manipulerende sjef, mens andre humorgenier som Jane Krakowski og Jack McBrayer runder av den velbalanserte og solide casten. 

Gjennom seriens syv sesonger lange løp, ble «30 Rock» hyllet fra øst til vest av kritikere. I 2008 omtalte blant annet The Guardian serien som «det beste som finnes på TV», og de er ikke alene om den tanken. 

Om du ennå ikke har viet tiden din til Lemon og gjengen hennes, er hele serien nå tilgjengelig på Viaplay. Hva venter du på, egentlig? 

Se trailer her.

«Orca»

Bilde fra Orca på Viaplay.

Sjanger: Drama IMDB Score: 7,1 

«Sosial distansering», «ensomhet» og «isolasjon» er nøkkelordene for Viaplays nye originalfilm, som tar for seg mennesker som desperat prøver å håndtere følelsene de kjenner på når de mister deler av friheten de vanligvis har. 

Lengsel, sorg, kjærlighet og glede. Hvordan håndterer kroppen og sinnet egentlig å være isolert fra samfunnet og menneskene vi er vant til å se? 

Den innsiktsfulle filmen er skrevet og regissert av Josephine Bornebusch (kjent for å ha jobbet med storsuksesser som «Elsk meg» og «Solsidan»), som også spiller hovedrollen. Vi blir kjent med en rekke karakterer som takler lockdown-situasjonen på vidt forskjellige måter.

– Det er en film om sosial distansering. Om hvordan mennesker reagerer på å være alene. Vi vet ikke hvorfor de må holde seg unna hverandre, det kan være en pandemi eller noe annet, men vi vet at avstand påvirker mennesker og at vi har et behov for nærhet og samvær. Det er noe jeg tror at mange kan identifisere seg med i dag, sier Josephine Bornebusch.

Se trailer her

«The Blacklist»

Bilde fra The Blacklist på Viaplay.

Sjanger: Krim / Drama IMDB Score: 8,0  Sesonger:

Da NBC-krimserien «The Blacklist» debuterte på skjermene våre for drøye syv år siden, avfeide mange den som en uinteressant krimserie med en interessant hovedrolleinnehaver (James Spader) som folk ville gå lei av. 

Men, historien om den eks-kriminelle geniet snudde forventningene på hodet og syv år senere er «The Blacklist» fortsatt blant de mest populære krimseriene på skjermen. 

Spader gjør en utmerket rolle som Raymond «Red» Reddington, en mann som har vært en del av den innerste sirkelen hos noen av verdens mest ettersøkte kriminelle. før han tilbyr FBI sensitiv informasjon i bytte mot immunitet. Men, dette gjør han kun overfor Elizabeth (Megan Boone) - en fersking hos etterretningstjenesten.

Slik begynner jakten på noen av klodens verste kriminelle, samtidig som Red og Elizabeths profesjonelle forhold blir sterkere. Men, hva vil han egentlig med henne? 

Blant norske medier skrøt VG spesielt av Spaders bidrag til serien, og påpekte at han alene gjorde serien verdt å få med seg. 

Se trailer her

«Mr Robot»

Bilde fra Mr Robot på Viaplay.

Sjanger: Thriller / Drama IMDB Score: 8,5 Sesonger: 4

Rami Maleks banebrytende rolle som cybergeniet Elliot Alderson går mot slutten. Den fjerde og siste dosen med avsnitt fra kritiker- og fanfavoritten «Mr. Robot» er omsider her, og om du ikke har fått med deg denne ennå så finnes det ikke noe bedre tidspunkt enn nå. 

«Mr. Robot» tar for seg karakteren Alderson, en talentfull, men paranoid hacker og IT-arbeider som jobber for sikkerhetsselskapet Allsafe. En dag blir han kontaktet av en anonym cyberaktivist («Mr. Robot», spilt av dyktige Christian Slater) som trenger Aldersons hjelp med å slette all verdens gjeld. 

Serien har vunnet en drøss av prestisjetunge priser, deriblant to Emmy, og har høstet glimrende kritikk for dens nyskapende og modige historiefortelling.  

Se trailer her.

«Honey Boy»

Bilde fra Honey Boy på Viaplay.

Sjanger: Drama IMDB Score: 7,3 Varighet: 

Shia LeBouf er kanskje best kjent for sine glimrende opptredener i filmsuksesser som «Transformers» og «Disturbia». I «Honey Boy» har Hollywood-gutten skrevet manus ut fra personlige erfaringer og skaper en film som Rotten Tomatoes kaller for «filmatisert terapi» for mennesker fra alle typer bakgrunner. 

Filmen - som LeBouf faktisk skrev mens han tok del i et avvenningsprogram - handler om en barneskuespiller med et komplekst forhold til sin alkoholiserte far, et forhold som påvirker skuespilleren langt inn i voksen alder.

Innholdet er både røft, gripende og ektefølt.

The Guardian gir fire av fem stjerner og skriver at filmen er «smertefullt ærlig».

Se trailer her.

«The Catch»

Bilde fra The Catch på Viaplay.

Sjanger: Drama IMDB Score: 7,2 Sesonger: 2

Hun er en av de dyktigste privatetterforskerne i byen. Han er den ukjente, internasjonale svindleren hun jakter på. Haken? Han er også ektemannen hennes.

«The Catch» følger den intense jakten på spor og letetråder som kan lede Alice Vaughn (Mireille Enos) til ham som har vært rett foran nesen på henne - Benjamin Jones (Peter Krause). 

Dramaserien kommer fra produsentene bak serier som «Grey’s Anatomy» og «Scandal», og «The Catch» leverer alt man kan forvente av en serie av et slikt kaliber: Sex, plot twister og fengende karakterer man aldri får helt nok av. 

Se trailer her.

«Jojo Rabbit»

Bilde fra Jojo Rabbit på Viaplay

Sjanger: Drama / Komedie  IMDB Score: 7,9 Lengde: 108 minutter 

Den newzealandske filmskaperen Taika Waititi er kjent for sine eksentriske og sære roller, som den krevende vampyren Viago i «What We Do in the Shadows». Etter fjorårets «Jojo Rabbit» kunne Oscar-vinneren legge til en humoristisk versjon av Adolf Hitler til den listen. 

Filmen følger Jojo - et ungt medlem av «Hitlerungdommen» med en absurd fantasivenn skapt i Hitlers bilde (Waititi). Jojo og «Führeren» må møte egne fordommer og holdninger til krigen når de finner ut at guttens mor gjemmer en jødisk jente på loftet.

Komedien er, tross litt kontroversiell og politisk ukorrekt, en fulltreffer hos både kinobesøkende og kritikere. Blant annet sikret filmen hele seks Oscar-nominasjoner, og vant for beste adapterte manus. 

ITromsø var blant de mest fornøyde kritikerne her til lands, og trillet terningkast fem

– Dette er ordentlig filmkunst, hvor man leker med utallige virkemidler, koloritter og følelser. Resultatet er svært vellykket!

Se trailer her.

«The Good Doctor»

Bilde fra The Good Doctor på Viaplay

Sjanger: Drama  IMDB Score: 8,2  Sesonger: 3

Freddie Highmore beviser på nytt at han er en de mest spennende skuespillerne blant sin generasjon. Etter en fremragende hovedrolle i «Bates Motel», spiller den 28 år gamle briten for tiden i «The Good Doctor» som Shaun Murphy - en ung kirurg med autisme som møter utfordringer ved sin nye arbeidsplass. 

Serien er basert på et koreansk drama ved samme tittel, og har blitt en av de største suksessene ABC-nettverket («Grey’s Anatomy», «The Goldbergs») har hatt det siste tiåret. Om du er glad i eksepsjonelt godt skuespill, tårevåte øyeblikk og ikke har noe imot litt innvoller til tider, så er denne her verdt tiden din!

Se trailer her.

«Etterforskningen»

Bilde fra Etterforskningen på Viaplay.

Sjanger: Drama  IMDB Score: 8,0  Sesonger: 1

Vi har alle hørt historien om drapet på den svenske journalisten Kim Wall. «Etterforskningen» er serien som tar for seg politiets arbeid i etterkant av den forferdelige hendelsen - og den er verdt å få med seg.

Over seks episoder tar Oscar-nominerte og kritikerfavoritten Tobias Lindholm for seg historiene rundt drapet. Samtidig som serien har jobbet nærme med Walls familie, har de også tatt en rekke steg for å forhindre at serien blir spekulativ eller respektløs. Wall og Peder Madsen er for eksempel ikke å se i serien, da den dreier seg kun om arbeidet som omhandlet Danmarks mest omtalte drapssak noensinne.

VGs anmelder gir en positiv anmeldelse og poengterer at serien er «redelig», «respektfull» og ikke minst «lærerik», men at den ikke egentlig er skapt for krimentusiaster - men heller folk med interesse for saken og menneskene rundt den.

Se trailer her.

«Elsk meg»

Bilde fra Elsk Meg på Viaplay.

Sjanger: Drama / Komedie  IMDB Score: 8,0  Sesonger: 2

Den svenske serien «Elsk meg» har blitt en stor suksess også utenfor landegrensene – blant kritikere så vel som seere. Det er kjærlighet og relasjoner som står i fokus i Josephine Bornebuschs hverdagsdrama, der tre generasjoner svensker baler med problemer vi alle kan kjenne oss igjen i – død, vennskap, sorg og romantikk.

Denne her er omtrent obligatorisk for fans av «Solsiden».  

Se trailer her.

«Ford v Ferrari»

Bilde fra Ford v Ferrari på Viaplay.

Sjanger: Sport / Drama IMDB Score: 8,1 Lengde: 152 minutter

Vrooom! Det går unna i det biografiske sportsdramaet «Ford v Ferrari», der Matt Damon og Christian Bale spiller Carroll Shelby og Ken Miles – ingeniøren og racerbilsjåføren Ford leide inn for å knuse Ferrari i Le Mans i 1966.

Filmen var nominert til Oscar for beste film tidligere i år, og James Mangolds kritikerroste snapshot av tidsepoken byr på både action og drama i høygir.    

Se trailer her.

NB: Titlenes IMDB-score er basert på poengsummen serien/filmen har i skrivende stund. Vi tar forbehold om at det reelle tallet kan endres på IMDB i etterkant.

Relaterte artikler

Se flere artikler