Film og serier

De nye seriene du kommer til å elske i sommer

Strømmetjenestene sparer ikke på kruttet og lanserer en mengde strålende ferske serier du kan binge under parasollen.


ramy og hjerte

Man kan fort anta at sommeren er tid for repriser og gamle favoritter, men slik er det faktisk ikke lenger. De siste årene er det nemlig kommet en rekke spennende serienyheter mens dagene er på sitt lengste og varmeste. 

Stortitler som Amy Adams-thrilleren «Sharp Objects» på HBO Nordic og «Stranger Things» på Netflix har tidligere satt sine premieredatoer til sommermånedene, og klart å bli de store snakkisene ved bassengkanten. 

Her er noen av seriene du kan kose deg med i sommer:

* Skreddersy din TV- og strømmepakke her

Spenning hos NRK

Statskanalen har allerede tjuvstartet seriesommeren med danske «DNA», som du finner i NRK TV-appen. Fem år etter at hans eget barn forsvant under mystiske omstendigheter, klarer politietterforsker Rolf Larsen (Anders W. Berthelsen) å åpne saken igjen. 

Over åtte episoder spinner serien et massivt spindelvev hvor en rekke kidnappinger og mord viser seg å ha en sammenheng. Neglebitende og avhengighetsdannende! 

«Fatale Familiebånd» byr på mer spenning når den ankommer NRK TV-appen i løpet av sommeren. Her blir livene til tre søsken avbrutt når deres mor annonserer at hun er forelsket i en ny mann - kort tid etter at faren deres omkom. 

Alt står plutselig på spill for søskentrioen, og hemmelighetene og løgnene ender med et horribelt drap. Blant casten finner man blant andre den fabelaktige Imelda Staunton. 

Miniserien har høstet strålende kritikk i Storbritannia. 

Kriminelle familier og dronninger i anmarsj

Kalenderen hos HBO Nordic er også fullstappet av premierer. Blant seriene som allerede har startet opp finner du detektivserien «Perry Mason», som har tatt kritikerne med storm. 

En annen stor kritikerfavoritt er tyske «4 Blocks», som følger Ali «Toni» Hamady, lederen for en kjent kriminell familie fra Libanon. Toni vil egentlig droppe bransjen til fordel for et rolig liv med kona, men dette settes på vent når svigerbror Latif blir arrestert. Spenningene innad i familien øker når Toni tar ferske Vince som en potensiell kandidat til sjefsrollen.

Om du har sett HBO Nordic-flaggskipet «Killing Eve» kjenner du garantert igjen Jodie Comer som tar steget fra elsket seriemorder til elsket prinsesse i den historiske miniserien «The White Princess»

Serien forteller historien om bryllupet mellom Henry VII og Elizabeth av York som markerte slutten på de britiske «Wars of the Roses». Bryllupet forente de trøblete Lancaster og York-husene, til tross for at brudeparet ikke nødvendigvis elsket hverandre. Eller likte hverandre, for den saks skyld. 

Serien ankommer HBO Nordic 7. juli, sammen med ytterligere to bind fra samme serie: «The White Queen», som omhandler kvinnene og krigene som definerte «the Wars of the Roses», og «The Spanish Princess» som forteller om Catherine av Aragon, den spanske prinsessen som endte opp med å bli dronning av England. 

Dersom du liker historisk drama, får du med andre ord mye å godte deg med i sommer. 

Velg HBO Nordic på Mine sider

Etterlengtet humorserie

En av fjorårets store, men til tider oversette, serieperler er C More-serien «Ramy». I dramakomedien skapt av Ramy Youssef, får vi en sjeldent morsom og interessant fortelling om hvordan det er å være ung og moderne muslim i dagens USA. Youssef har selv hovedrollen som Ramy Hassan. Han har én fot i religiøse tradisjoner (han drikker for eksempel ikke), men er samtidig liberal på en lang rekke andre områder. 

– «Ramy» gir et etterlengtet perspektiv på en kultur og en religion som sjeldent får nok oppmerksomhet og nyanse i vestlige serier. Første sesong var svært god, sesong to er enda bedre, skriver Filmpolitiet og triller terningkast fem for årets nye sesong. 

«Grey’s Anatomy»-favoritten Patrick Dempsey står i spissen for en av C Mores spennende nykommere i sommer. «Devils» er en heftig dramathriller hvor en massiv økonomisk konspirasjon blir oppdaget av en gruppe handelsmenn. 

Serien har en solid dose dop, sex og alt man forventer fra finansindustriens frekke elite. Dempsey leverer godt i sin rolle som veteranen Dominic Morgan, men det er muligens italienske Alessandro Borghi og hans rolle som den egentlige hovedpersonen Massimo Ruggero som stjeler showet. 

Serien er basert på Guido Maria Breras glimrende roman med samme tittel.

Kjøp C More her

Japanske spøkelseshus

Om du heller kjenner på lysten etter noe litt skumlere og fryktinngytende i sommer, har Netflix muligens det du trenger. 3. juli kommer nemlig «JU-ON: Origins», en ny serie basert på Japans urbane myte som inspirerte en av landets største eksportsuksesser, nemlig «JU-ON: The Grudge» eller «Forbannelsen» som den ble kjent som her til lands.

Serien fokuserer på en ny historie rundt det samme, nifse huset i Tokyo der filmene foregår. Når en ung skuespiller begynner å høre mystiske fottrinn i huset på nattestid, kontakter hun TV-kjendisen Yasuo Odajima, som etterforsker overnaturlige fenomen. Blir den rasende forbannelsen for mye for ham? 

Sommerens snakkis?

8. juli kommer Cate Blanchett-prosjektet «Stateless» til Netflix, og den bringer en helt annen form for frykt hjem i stua.  

Serien følger Sofie Werner - løst basert på den sanne historien om en tysk-australsk kvinne som, etter å ha flyktet fra en kult, ble ulovlig anholdt i 10 måneder av de australske myndighetene etter mistanke om at hun ikke var en lovlig beboer i landet. 

Sammen med tre andre karakterer, sitter hun fast i et forferdelig innvandringssenter. I hovedrollen finner vi fenomenale Yvonne Strahovski, som mange kjenner som Serena fra «The Handmaid’s Tale», samt Blanchett som den karismatiske og absurde kultlederen Pat. 

Dette er tidsriktig må-se-TV, og blir definitivt en av sommerens store snakkiser. 

Kokain og dollars

Et lite tips fra FOX+ helt til slutt: I «Snowfall» blir vi introdusert for Los Angeles anno 1983, da den første crack-epidemien slo innover byen og dens kultur. Den nylig avdøde serieskaperen John Singleton («Boyz n the Hood») har satt sammen en kompleks historie hvor livene til forskjellige karakterer tilknyttet dopmiljøet overlapper med hverandre. 

På rollelisten finner vi blant annet den 19 år gamle dealeren Franklin Saint, nydelig spilt av engelske Damson Idris, Carter Hudson som CIA-agenten Teddy McDonald og Sergio Peris-Mencheta som «El Oso» - en proffbryter Franklin ser opp til. 

Kokain, konspirasjoner og store dollartegn setter fremtiden på spill for ungdommen, og resultatet er skambra drama som fikk TV-veteranen Vulture til å juble. Blant annet hylles serien for dens supernøyaktige gjenskaping av 80-tallets LA, og den uslåelige, forførende stemningen den skaper. 

Velg FOX+ på Mine sider