Film og serier

Elsker du fantasy-serier? Da bør du få med deg disse

En ny sesong av «Outlander» er endelig klar. Vi feirer med å løfte frem et knippe favoritter innen fantasysjangeren – som alle er tilgjengelige i T-We. 

Fantasy-serier: Outlander

«Det underligste showet på TV – på en god måte». 

Slik har Vanity Fair beskrevet det kritikerroste og dampende historiske fantasy-dramaet «Outlander», der vi følger den britiske krigssykepleieren Claire Randall Fraser, som på mystisk vis kastes frem og tilbake i tid på det skotske høylandet. 

Det er nå duket for sjette sesong av «Outlander» på V Series i T-We, og alle fantasy-hjerter gleder seg.    

Men det er masse annet snadder å kaste seg over innen sjangeren når den er unnagjort. 

Her er seks serier som på ulike vis tilfredsstiller suget etter overnaturlige skikkelser, eldgamle profetier, heroiske hjemkomster og elleville handlingsforløp som – på magisk vis – gir mening.     

Velg strømmetjenester i poengpakken

The Witcher (Netflix)

En morsom, spennende og fengende monstersaga med islett av såpeserie? Eh, ja takk! 

«The Witcher» – en av Netflix’ mest massive seriesuksesser – utspiller seg i middelalderen, på det mystiske og fiktive Kontinentet. Kjekkasen Henry Cavill spiller monsterjegeren Geralt av Rivia, en hvithåret og guløyd mutant som får betalt for å kverke de mange uhyrene som herjer når mørket faller på. 

Geralts veier krysser etterhvert med trollkvinnen Yennefer (Anya Chalotra) og den flyktende dronningen Ciri (Freya Allen), som også er i besittelse av magiske krefter. Sammen må de kjempe mot inntrengere fra kongedømmet Nilfgaard, samt en rekke groteske skapninger som i stor grad er hentet fra slavisk mytologi.

Se Netflix på T-We-boksen

Supernatural (Viaplay)

Historien om brødrene Sam (Jared Padalecki) og Dean Winchester (Jensen Ackles), som reiser gjennom USA i en Chevy Impala ‘67 for å bekjempe demoner, onde ånder og andre skrømt (inkludert selveste Lucifer), ble kanskje ikke tidenes kritikerfavoritt da den gikk på TV mellom 2005 og 2020.  

Publikum digget den imidlertid, og her er det bare å si seg enig med folket: Brødrenes kamp mot de mørke kreftene er engasjerende, humoristisk og actionfylt.

Og med 327(!) episoder som strekker seg over 15 sesonger, er dette en serie du kan nyte i lange drag – helt uten skam.

Velg Viaplay i poengpakken

His Dark Materials (HBO Max)

HBO-serien «His Dark Materials» er basert på Philip Pullmans enormt populære fantasy-trilogi for ungdom med samme navn, som har gledet eventyrlystne lesere over hele verden siden midten av 90-tallet. Filmversjonen fra 2007 var en reinspikka fiasko, men denne serien har truffet blink, både hos publikum og anmeldere. 

I dette universet finnes det parallelle verdener, snakkende isbjørner og daimoner – snakkende dyr som følger mennesker og er en manifestasjon av sjelen deres. Men historien om ungjenta Lyras episke og farefulle reise for å avdekke sannheten om et mystisk støv – og seg selv – er medrivende, spennende og teknisk briljant, uansett sjanger.

Velg HBO Max i poengpakken

Avatar: Legenden om Aang (Paramount+)

Psykokinese møter kampsport – og japansk anime møter amerikansk tegneseriestil – i «Avatar: Legenden om Aang», som ikke må forveksles med James Camerons scifi-film «Avatar» fra 2009. 

Serien handler om 12 år gamle Aang, en såkalt luftnomade som prøver å gjenopprette balansen i en verden der folkeslagene representerer de fire elementene: vann, jord, ild og luft. Noen kan temme elementet sitt som de vil, men Aang er Avataren og kan lære seg å temme alle. 

Det kommer godt med når han sammen med vennene sine må redde verden ved å bekjempe ildhersker Ozai og få en slutt på den destruktive krigen med Ildnasjonen. Disse tre sesongene passer både for barn og voksne.

Velg Paramount+ i poengpakken

Steven Universe (Toonix)

Mer moro for hele familien: Den amerikanske tegneserien «Steven Universe» handler om den unge gutten serien er kalt opp etter, som sammen med morsfigurene Perle, Granat og Ametyst – tre romvesener med magiske krefter som kaller seg Krystallsteinene – må beskytte menneskeheten mot utenomjordiske trusler. 

De fem sesongene er preget av humor, action og herlige animasjoner, men «Steven Universe» har i tillegg fått ros for å ta opp «tyngre» temaer som psykisk helse, selvfølelse, kjønnsroller og seksualitet på en lettfattelig og fengende måte.  

Velg Toonix i poengpakken

A Discovery of Witches (HBO Max)

Fans av serier som «Twilight», «True Blood» og «Buffy, the Vampire Slayer» har god grunn til å sjekke ut «A Discovery of Witches» – en herlig dose fantasy som kretser rundt forholdet mellom hekser og vampyrer. 

Diana Bishop er en ung og fremadstormende historiker – og heks, til tross for at traumer i barndommen har fått henne til å ta avstand fra denne delen av identiteten sin. Når hun vekker til live onde ånder via et gammelt og mystisk manuskript på universitetsbiblioteket i Oxford, trenger hun hjelp fra biokjemikeren (og vampyren!) Matthew Goode. 

Til tross for at forholdet mellom disse typene overnaturlige skapninger tradisjonelt har vært trøblete, finner de to raskt tonen – og det gjør også serien, der romantikk, okkultisme og et gammelt mordmysterium er blant de drivende elementene.  

Velg HBO Max i poengpakken