Finn den beste mobilen til barna

Mor og datter med mobil

I dag har så godt som alle barn og unge en mobiltelefon, men hvilken mobil passer best til de yngste i familien?

Ifølge Medietilsynet får de fleste barn sin første mobil i 9-årsalderen, og blant 11-åringene har over 90 prosent egen smarttelefon. Under har vi samlet et par ting du bør tenke på før du velger mobil.

Er dette barnets første mobil? Les våre 5 tips for en trygg mobilstart

Gå for noe kjent

Når du introduserer barnet ditt for smarttelefonverdenen, kan det være en idé å kjøpe en mobil fra samme produsent som resten av familien. Det er lettere å være til hjelp – og ha kontroll – når du selv kjenner operativsystemet og mobilmerket.

Om resten av familien har iPhone, kan det dermed være en fordel å gå for dette også til minstemann – da får du også tilgang til flere familiefunksjoner. Det samme gjelder Android, som har mange tilsvarende løsninger.

Jente på rulleskøyter som mister mobilen i bakken

Husk også hvordan barn flest bruker mobilen ...

Blir du litt nervøs av å la barnet ditt få en avansert duppeditt i hendene? En knust mobilskjerm er både irriterende og dyrt å reparere. Eksempelvis vil reparasjon av en knust iPhone-skjerm koste fra 1500,- til 8000,- avhengig av modell og skadeomfang. Kjøper du mobil med SWAP får du skjermforsikring med på kjøpet. Da betaler du kun en egenandel hvis uhellet inntreffer, og det kan være mange tusenlapper å spare. 

Hva slags mobil skal du velge?

9-åringen har nok ikke bruk for en av de dyreste toppmodellene. Vår erfaring er at når du skal velge mobil til barna er det ikke noe i veien for å gå en eller to generasjoner tilbake og likevel få en knallgod mobilopplevelse. Vi har derfor satt sammen noen anbefalinger for de yngste i familien.

God Som Ny - kjøp en brukt mobil

Det er ikke alltid en helt ny mobil er behovet. God Som Ny gjør det enkelt å finne en mobil som passer for barna – til en lavere pris! Det er også helt trygt å kjøpe brukt mobil fra Telenor. Du får en mobil som er grundig sjekket og satt i stand igjen. 

Garantien er dessuten den samme som hvis du kjøper en ny mobil, og ombestemmer du deg har du alltid 14 dagers fri retur.

Sjekk utvalget av brukte mobiler

  • 60 dagers åpent kjøp på mobil
  • Fri frakt og retur
  • Rask levering