Finn den beste mobilen til barna

Mor og datter med mobil

I dag har så godt som alle barn og unge en mobiltelefon, men hvilken mobil passer best til de yngste i familien?

Ifølge Medietilsynet får de fleste barn sin første mobil i 9-årsalderen, og blant 11-åringene har over 90 prosent egen smarttelefon. Under har vi samlet et par ting du bør tenke på før du velger mobil.

Er dette barnets første mobil? Les våre 5 tips for en trygg mobilstart

Riktig abonnement for de yngste

Første tips er å finne et abonnement som passer. Telenors U11 og U18 er skreddersydde for barn og unge.

Abonnementene inkluderer Data Kontroll og Sikker Bruk – du unngår overraskelser på mobilregningen og nummeret til barnet ditt er sperret for uønskede SMS og anrop.

Nå har alle U11 og U18-kunder også fått Nettslett inkludert i sitt abonnement. Med Nettslett får dere profesjonell hjelp til å fjerne uønsket innhold fra nettet – hvis barnet ditt skulle bli krenket, mobbet, misbrukt eller truet.

Men kanskje tenker du at et kontantkort er mer enn godt nok? Det kan faktisk være tryggere og mer kostnadsbesparende å kjøpe et abonnement. Skal du lade kontantkortet for mer enn 99,- i måneden, lønner det seg for eksempel med et U11-abonnement. Datakontroll og Sikker Bruk er inkludert, og i tillegg kan du legge til 0,5 GB i Familiebonus.

Gå for noe kjent

Når du introduserer barnet ditt for smarttelefonverdenen, kan det være en idé å kjøpe en mobil fra samme produsent som resten av familien. Det er lettere å være til hjelp – og ha kontroll – når du selv kjenner operativsystemet og mobilmerket.

Om resten av familien har iPhone, kan det dermed være en fordel å gå for dette også til minstemann – da får du også tilgang til flere familiefunksjoner. Det samme gjelder Android, som har mange tilsvarende løsninger.

Husk også hvordan barn flest bruker mobilen ...

4

Blir du litt nervøs av å la barnet ditt få en avansert duppeditt i hendene? En knust mobilskjerm er både irriterende og dyrt å reparere. Eksempelvis vil reparasjon av en knust iPhone-skjerm koste fra 1500,- til 8000,- avhengig av modell og skadeomfang. Derfor kan det være lurt å vurdere en mobilforsikring. Kjøper du mobil med SWAP får du skjermforsikring med på kjøpet. Da betaler du kun en egenandel hvis uhellet inntreffer, og det kan være mange tusenlapper å spare. 

Kampanje! Få med vår beste forsikring i 2 måneder når du kjøper mobil med SWAP. Plussforsikringen dekker alle typer skader, stjålet eller mistet mobil. Les mer

Hva slags mobil skal du velge?

9-åringen har nok ikke bruk for en av de dyreste toppmodellene. Vår erfaring er at når du skal velge mobil til barna er det ikke noe i veien for å gå en eller to generasjoner tilbake og likevel få en knallgod mobilopplevelse. Vi har derfor satt sammen noen anbefalinger for de yngste i familien.

God Som Ny - kjøp en brukt mobil

Det er ikke alltid en helt ny mobil er behovet. God Som Ny gjør det enkelt å finne en mobil som passer for barna - til en lavere pris! Det er også helt trygt å kjøpe brukt mobil fra Telenor. Du får en mobil som er grundig sjekket og satt i stand igjen. Standarden klassifiseres som en A-grade, noe som betyr at det kun evt. er mindre slitasje.

Garantien er dessuten den samme som hvis du kjøper en ny mobil, og ombestemmer du deg har du alltid 14 dagers fri retur.

Sjekk utvalget av brukte mobiler