Med disse mobilene tar du fantastiske bilder

Foto med iPhone 12 Pro

Når det kommer til bildekvalitet og kamerateknologi, overgår disse mobilene alt det vi har sett tidligere.

iPhone 12, 12 Pro og 12 Pro Max, Samsung Galaxy S21-serien, to Galaxy Note20-mobiler, Huawei P30 Pro og Sony Xperia 1II har noen av de beste mobilkameraene på markedet – med helt nye, unike kamerafunksjoner.

Her er noe av det som gjør dem så fantastiske:

iPhone 12, iPhone 12 Pro og 12 Pro Max

Apple har nylig lansert sin iPhone 12-serie, som alle kan skilte med fantastiske kamerafunksjoner ... som gir minst like fantastiske bilder.

Både iPhone 12 Pro og den større iPhone 12 Pro Max kan skilte med et trippelkamerasystem på baksiden, som samlet sett gir foto- og filmmuligheter på et svært viderekomment nivå.

Nye iPhone 12 og iPhone 12 Pro

De tre linsene er «vid», «ultra-vid» og «telefoto», noe som gir deg et stort optisk spillerom i zoom-nivåene – spesielt på iPhone 12 Pro Max, som kan skilte med hele 4x optisk zoom og 10x digital zoom (mot 2x optisk og 5x digital på iPhone 12 Pro og iPhone 12). De tre linsene på baksiden av iPhone 12 Pro-modellene jobber tett sammen – et godt utgangspunkt enten du tar bilder eller 4K-videoer.

Det er enda enklere å fange sylskarpe og svært detaljerte bilder og videoer med de nye mobilene, ettersom kameraene får god drahjelp fra den kraftige A14 Fusion-brikken – som bruker maskinlæring for å gi et perfekt resultat.

Du kan også forvente forbløffende bilder i mørke omgivelser, på Pro-modellene også godt hjulpet av den nye LiDAR-skanneren som bruker radarteknologi for å orientere seg i rommet rundt deg.

Nytt i denne omgang er at du også kan ta selfier i portrettmodus med nattmodusen aktivert, som er perfekt for sene kveldsturer i vintermørket.

Samsung Galaxy S21, S21+ og S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra

Alle de tre nye (og 5G-klare) Samsung S21-modellene er utstyrt med et avansert flerkamerasystem. De to rimeligste, S21 og S21+, har et kraftig hovedkamera, vidvinkel og et ultravidvinkel-objektiv, som gjør at kameraet kan fange det menneskeøyet ser. Dermed trenger du ikke være redd for at du ikke får fanget alt du ser for deg når knipser. Bildene har naturlig lys, god kontrast og balanserte farger.

Og som vanlig er kameraet helt rått i mørket. Alle S21-mobilene har en stor bildesensor, som blant annet kommer godt i nattmodusen. Da settes flere eksponeringer sammen til ett skarpt bilde – selv om lysforholdene ikke er optimale.

Bilde tatt med Samsung Galaxy S20 Ultra

Hovedkameraet på Galaxy S21 Ultra har en gigantisk bildebrikke på hele 108 MP, noe som gjør at du kan beskjære og forstørre deler av et bilde og likevel få et vanvittig detaljert sluttresultat.

Ønsker du ikke så mye etterarbeid, har Samsung en løsning på det og: S21 Ultra nemlig et ekstra zoomkamera på baksiden. De to kameraene samarbeider for å gjøre så enkelt som mulig å få gode resultater når du ikke kommer deg tettere på motivet. Faktisk er det mulig å oppnå absurde 100x zoom.

100x zoom Samsung Galaxy S21 Ultra
UTROLIG ZOOM: Her er 1x zoom
100x zoom Samsung Galaxy S21 Ultra
... 10x zoom ...
100x zoom Samsung Galaxy S21 Ultra
... og 100x zoom!

Filmentusiaster vil også glede seg over muligheten til å filme i 8K-oppløsning. Ikke bare får du videoer som er et kinolerret verdig – du kan også ta ut høyoppløselige bilder som ser glimrende ut på egenhånd.

Samsung Galaxy Note20 og Note20 Ultra

Note-serien er Samsungs kraftigste mobiler og de nyeste tilskuddene bygger videre på det knallgode kameraet til Galaxy S20-mobilene.

I år kommer Note i to varianter: Note20 og den enda råere Note20 Ultra. Den rimeligste modellen har et tilsvarende oppsett som det du finner på Galaxy S20+, mens Note20 Ultra bygger videre på det glimrende S20 Ultra-kameraet – med noen viktige forbedringer.

Nye Samsung Galaxy Note20 og Note20 Ultra har fantastiske kamera.

Note20 Ultra har forbedret optisk zoom, noe som gjør den vanvittige zoomen vi nevnte tidligere enda bedre. I tillegg har den kraftigste Note20 en lasersensor som gir enda raskere fokus, uavhengig av lysforhold.

Begge Note20-mobilene kan filme i inntil 8K-oppløsning og har en stor verktøykasse med innstillinger du kan leke deg med for å få flotte og skarpe videoer. Det betyr også at du kan ta ut stillbilder med svært høy kvalitet. I det morsomme «ett opptak»-moduset kan du filme motivene i noen sekunder og deretter få drahjelp fra den kraftige kunstige intelligensen til å finne ulike formater, utsnitt og redigeringsvalg.

Nye Samsung Galaxy Note20 og Note20 Ultra har fantastiske kamera.

S Pen-stylusen som følger med Galaxy Note20 kommer også godt med når du skal ta bilder. Pennen kan nemlig brukes som en fjernkontroll til kameraet – perfekt for gruppebilder! I stedet for at en person må ofres for å knipse bildet eller at den blir nødt til å ta beina fatt for å rekke tidtakeren for utløseren, styrer du det enkelt og greit med den kraftige pennen.

Sony Xperia 5 II 5G

Xperia 5 II 5G er i praksis en mer kompakt versjon av Sonys flaggskipmodell, Xperia 1 II – bare med en rekke forbedringer som gjør at førsteinntrykket er «wow». Det meste fra toppmodellen er videreført, inkludert kameraet, med prisvinnende teknologi fra Sonys Alpha-systemkameraer – samt en kraftig prosessor og et batteri som varer lenge, til tross for at mobilen er litt mindre.

Sony Xperia 5 II 5G har et fantastisk kamera

Mobilen har også en skjerm med veldig rask bildeoppdateringsfrekvens, som gjør det mer behagelig å bruke mobilen. Men hurtighet er et stikkord ikke bare for skjermen. Det beskriver også kameraet i Xperia 5 II 5G.

Som forgjengeren kan denne ta så mange som 20 eksponeringer i sekundet. Vanligvis vil det være uhyre vanskelig – om ikke umulig – å få et skarpt mobilbilde av en fugl som flyr avgårde eller en person som hopper fra et stupetårn. Xperia 5 II 5G gjør mye av jobben for deg: kameraet beregner både fokus og lysnivåer – mens bildene fanges.

Kameraet har tre linser med optikk fra tyske Zeiss, og brennvidde på 16, 24 og 70 mm – det vil si fra vidvinkel til 3x zoom. Hvert av dem tar bilder med oppløsning på 12 megapiksler. Det er mindre enn hos enkelte konkurrenter, men Sony begrunner det med at de heller bruker store piksler som tar inn mer lys (1,8μm, for de teknisk interesserte).

Sony har en fordel i at de kan bruke teknologi fra de profesjonelle systemkameraene sine, Sony Alpha, i mobilene. «Burst»-funksjonen (de raske bildeseriene) er et eksempel på det. Et annet eksempel er autofokus-teknologien deres. Mobilen legger automatisk merke til om det er mennesker eller dyr i bildet, og låser fokus på øynene deres. Det sikrer skarpe bilder selv når du eller motivet er i bevegelse.

Sony Xperia 5 II 5G gir deg full kontroll over bildene

Xperia 5 II 5G kan også filme i vakker 4K-oppløsning og det lange, kinoaktige formatet 21:9. De som virkelig har lyst til å utfordre kreativiteten, kan teste ut Cinema Pro- og Photo Pro-appene med brukergrensesnitt inspirert av Sonys anerkjente filmkameraer. Her kan du enkelt justere lukkerhastighet, hvitbalanse og hvilken kameralinse du vil filme med – på mange måter som profesjonelle filmfotografer gjør.

Siden du har en fysisk utløserknapp, kan du velge fokus ved å holde knappen halvveis inn, akkurat som på et tradisjonelt kamera. I alt er det et kamera som gir en skikkelig godfølelse, som føles proft og fullt av muligheter. Og når du skal se på det du har laget, gjør du det på den flotte 21:9-skjermen.

Huawei P30 Pro

Kamerakongen er tilbake med det nettstedet DxOMark mener er markedets beste mobilkamera. Huawei P30 Pro har fire kameraer på baksiden, deriblant et objektiv som sørger for svært nøyaktig dybdemåling. I tillegg har mobilen en avansert lyssensor som gjør at bildene får et mer naturlig lys og frodige farger, samtidig som det fungerer svært godt i dårlig belysning.
Huawei

Den kanskje mest oppsiktsvekkende oppgraderingen, er zoom-funksjonaliteten til P30 Pro. Med digital hjelp har den utrolige 50x zoom og kan zoome lengre enn noe annet mobilkamera med optikken alene. Perfekt hvis motivet du ønsker å ta bilde av er langt unna.

Zooming er lekende lett å gjøre. I søkeren ser du et tall som indikerer hvor mye du har zoomet inn, altså 1x, 5x eller 10x. Klikker du på et annet tall vil kameraet «bevege seg» nærmere.

P30 Pro fungerer også glimrende under dårlige lysforhold. Den kraftige lyssensoren gjør at bildene du tar i den vanlige bildemodusen tar langt lysere bilder i dårlig lys, men kamera-appen har også en egen nattmodus. Denne fungerer slik at kameraet tar flere eksponeringer med ulike innstillinger og syr sammen de klareste og tydeligste elementene fra hver av disse.

Og ja: P30 Pro gjør også susen når du filmer i mørket!

info icon

Ta godt vare på bildene dine

Som Telenor-kunde har du ubegrenset lagringsplass i Min Sky inkludert i ditt abonnement. Det betyr at du kan lagre bildene dine trygt i en sky, og du trenger ikke bekymre deg for minnene dine hvis du skulle miste mobilen eller gå tom for plass.

I Min Sky kan du lagre bilder og videoer, lage album og dele de med venner, og fremkalle mobilbildene dine direkte i appen!

Ta vare på minnene dine med Min Sky