Med disse mobilene tar du fantastiske bilder

Foto med iPhone 12 Pro

Når det kommer til bildekvalitet og kamerateknologi, overgår disse mobilene alt det vi har sett tidligere.

iPhone 12, 12 Pro og 12 Pro Max, Samsung Galaxy S20-serien, to Galaxy Note20-mobiler, Huawei P30 Pro og Sony Xperia 1II har noen av de beste mobilkameraene på markedet – med helt nye, unike kamerafunksjoner.

Her er noe av det som gjør dem så fantastiske:

iPhone 12, iPhone 12 Pro og 12 Pro Max

Apple har nylig lansert sin iPhone 12-serie, som alle kan skilte med fantastiske kamerafunksjoner ... som gir minst like fantastiske bilder.

Både iPhone 12 Pro og den større iPhone 12 Pro Max kan skilte med et trippelkamerasystem på baksiden, som samlet sett gir foto- og filmmuligheter på et svært viderekomment nivå.

Nye iPhone 12 og iPhone 12 Pro

De tre linsene er «vid», «ultra-vid» og «telefoto», noe som gir deg et stort optisk spillerom i zoom-nivåene – spesielt på iPhone 12 Pro Max, som kan skilte med hele 4x optisk zoom og 10x digital zoom (mot 2x optisk og 5x digital på iPhone 12 Pro og iPhone 12). De tre linsene på baksiden av iPhone 12 Pro-modellene jobber tett sammen – et godt utgangspunkt enten du tar bilder eller 4K-videoer.

Det er enda enklere å fange sylskarpe og svært detaljerte bilder og videoer med de nye mobilene, ettersom kameraene får god drahjelp fra den kraftige A14 Fusion-brikken – som bruker maskinlæring for å gi et perfekt resultat.

Du kan også forvente forbløffende bilder i mørke omgivelser, på Pro-modellene også godt hjulpet av den nye LiDAR-skanneren som bruker radarteknologi for å orientere seg i rommet rundt deg.

Nytt i denne omgang er at du også kan ta selfier i portrettmodus med nattmodusen aktivert, som er perfekt for sene kveldsturer i vintermørket.

Samsung Galaxy S20, S20+ og S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra

Alle de tre nye (og 5G-klare) Samsung S20-modellene er utstyrt med et avansert flerkamerasystem. De to rimeligste, S20 og S20+, har et kraftig hovedkamera, vidvinkel og et ultravidvinkel-objektiv, som gjør at kameraet kan fange det menneskeøyet ser. Dermed trenger du ikke være redd for at du ikke får fanget alt du ser for deg når knipser.

Bilde tatt med Samsung Galaxy S20 Ultra

Galaxy S20+ har også et ekstra kamera for dybdemåling, som gjør at det skiller motiver fra bakgrunnen enda mer nøyaktig – for eksempel når du tar portretter. Det er også mulig å ta flotte bilder der bakgrunnen er uskarp med S20, men da er det mobilens kunstige intelligens som gjør jobben.

Dette «DepthVision»-kameraet er også på plass i flaggskipet Samsung Galaxy S20 Ultra, som forøvrig kan gjøre alt det de andre modellene kan. Den store forskjellen? Optikken og maskinvaren er enda råere! Hovedkameraet kan ta bilder med en oppløsning på hele 108 MP, noe gjør at du kan beskjære og forstørre deler av et bilde og likevel få et vanvittig detaljert sluttresultat.

Bare se forskjellen mellom et bilde tatt av Nidarosdomen fra 50 meters avstand. Det første er beskåret fra et bilde med en oppløsning på 12 MP, det andre med 108 MP:

Statuer på Nidarosdomen tatt med standardkameraet på Samsung Galaxy S20 Ultra
statuer på Nidarosdomen tatt med 108MP på Samsung Galaxy S20 Ultra

Du er også i gode hender hvis du vil komme tettere på et motiv. Med S20 og S20+ kan du nemlig zoome inntil 30x med overraskende fine detaljer og lite bildestøy. Har du med deg familien i en dyrepark, kommer dere altså nærmere dyrene med en S20-modell enn det innhegningen tillater. Og storebroren S20 Ultra? Jo, den har vanvittige 100x digital zoom.

Det er også verdt å ta med seg at alle S20-mobilene har en stor bildesensor, som blant annet kommer godt i nattmodusen. Da settes flere eksponeringer sammen til ett skarpt bilde – selv om lysforholdene ikke er optimale.

En svært praktisk og morsom funksjon er éntagnings-modusen. Enkelt forklart tar den flere eksponeringer når du tar bildet. Etterpå hjelper mobilen deg med å velge de 5-14 beste bildene fra tagningen, veldig praktisk om du eksempelvis skal fange opp aktive smårollinger eller en leken hund.

Filmentusiaster vil også glede seg over muligheten til å filme i 8K-oppløsning. Ikke bare får du videoer som er et kinolerret verdig – du kan også ta ut høyoppløselige bilder som ser glimrende ut på egenhånd.

Samsung Galaxy Note20 og Note20 Ultra

Note-serien er Samsungs kraftigste mobiler og de nyeste tilskuddene bygger videre på det knallgode kameraet til Galaxy S20-mobilene.

I år kommer Note i to varianter: Note20 og den enda råere Note20 Ultra. Den rimeligste modellen har et tilsvarende oppsett som det du finner på Galaxy S20+, mens Note20 Ultra bygger videre på det glimrende S20 Ultra-kameraet – med noen viktige forbedringer.

Nye Samsung Galaxy Note20 og Note20 Ultra har fantastiske kamera.

Note20 Ultra har forbedret optisk zoom, noe som gjør den vanvittige zoomen vi nevnte tidligere enda bedre. I tillegg har den kraftigste Note20 en lasersensor som gir enda raskere fokus, uavhengig av lysforhold.

Begge Note20-mobilene kan filme i inntil 8K-oppløsning og har en stor verktøykasse med innstillinger du kan leke deg med for å få flotte og skarpe videoer. Det betyr også at du kan ta ut stillbilder med svært høy kvalitet. I det morsomme «ett opptak»-moduset kan du filme motivene i noen sekunder og deretter få drahjelp fra den kraftige kunstige intelligensen til å finne ulike formater, utsnitt og redigeringsvalg.

Nye Samsung Galaxy Note20 og Note20 Ultra har fantastiske kamera.

S Pen-stylusen som følger med Galaxy Note20 kommer også godt med når du skal ta bilder. Pennen kan nemlig brukes som en fjernkontroll til kameraet – perfekt for gruppebilder! I stedet for at en person må ofres for å knipse bildet eller at den blir nødt til å ta beina fatt for å rekke tidtakeren for utløseren, styrer du det enkelt og greit med den kraftige pennen.

Sony Xperia 1II

Den nyeste mobilen fra kameraekspertene i Sony slippes akkurat tidsnok til feriefotograferingen. Xperia 1II er utviklet i samarbeid med ingeniørene bak selskapets glimrende speilreflekskameraer som er kjent for sin bransjeledende autofokus-teknologi. Det er også trekkplasteret til Xperia 1II.

Sony Xperia 1II har et fantastisk kamera

Dette er nemlig verdens første smarttelefon som kan ta så mange som 20 eksponeringer i sekundet. Vanligvis vil det være uhyre vanskelig – om ikke umulig – å få et skarpt mobilbilde av en fugl som flyr avgårde eller en person som hopper fra et stupetårn. Xperia 1II gjør mye av jobben for deg: kameraet beregner både fokus og lysnivåer – mens bildene fanges.

Når du tar bilder av mennesker og dyr, søker mobilen automatisk etter øyne den kan stille fokuset etter. Dermed unngår du at bakgrunnen i bildene er skarpe, mens ansiktet til motivet ditt er grøtete og utydelig.

Dette gjør du appen Photo Pro, der du også har tilgang til en rekke andre avanserte kamerainnstillinger. Du kan blant annet stille inn ISO, lukkertid og blenderåpning, og velge hvilken av de tre kameralinsene du ønsker å bruke.

Sony Xperia 1II gir deg full kontroll over bildene

Xperia 1II kan også filme i vakker 4K-oppløsning og det lange, kinoaktige formatet 21:9. De som virkelig har lyst til å utfordre kreativiteten, kan teste ut Cinema Pro-appen med et brukergrensesnitt inspirert av Sonys anerkjente filmkameraer. Her kan du enkelt justere lukkerhastighet, hvitbalanse og hvilken kameralinse du vil filme med – på mange måter som profesjonelle filmfotografer gjør.

Og når du skal se på det du har laget, gjør du det på den flotte 21:9-skjermen.

Huawei P30 Pro

Kamerakongen er tilbake med det nettstedet DxOMark mener er markedets beste mobilkamera. Huawei P30 Pro har fire kameraer på baksiden, deriblant et objektiv som sørger for svært nøyaktig dybdemåling. I tillegg har mobilen en avansert lyssensor som gjør at bildene får et mer naturlig lys og frodige farger, samtidig som det fungerer svært godt i dårlig belysning.
Huawei

Den kanskje mest oppsiktsvekkende oppgraderingen, er zoom-funksjonaliteten til P30 Pro. Med digital hjelp har den utrolige 50x zoom og kan zoome lengre enn noe annet mobilkamera med optikken alene. Perfekt hvis motivet du ønsker å ta bilde av er langt unna.

Zooming er lekende lett å gjøre. I søkeren ser du et tall som indikerer hvor mye du har zoomet inn, altså 1x, 5x eller 10x. Klikker du på et annet tall vil kameraet «bevege seg» nærmere.

P30 Pro fungerer også glimrende under dårlige lysforhold. Den kraftige lyssensoren gjør at bildene du tar i den vanlige bildemodusen tar langt lysere bilder i dårlig lys, men kamera-appen har også en egen nattmodus. Denne fungerer slik at kameraet tar flere eksponeringer med ulike innstillinger og syr sammen de klareste og tydeligste elementene fra hver av disse.

Og ja: P30 Pro gjør også susen når du filmer i mørket!

info icon

Ta godt vare på bildene dine

Som Telenor-kunde har du ubegrenset lagringsplass i Min Sky inkludert i ditt abonnement. Det betyr at du kan lagre bildene dine trygt i en sky, og du trenger ikke bekymre deg for minnene dine hvis du skulle miste mobilen eller gå tom for plass.

I Min Sky kan du lagre bilder og videoer, lage album og dele de med venner, og fremkalle mobilbildene dine direkte i appen!

Ta vare på minnene dine med Min Sky