Med disse mobilene tar du fantastiske bilder

Foto med iPhone 13 Pro

Når det kommer til bildekvalitet og kamerateknologi, overgår disse mobilene alt det vi har sett tidligere.

iPhone 13 og 13 Pro, Samsung Galaxy S21-serien og Sony Xperia 1 III er noen av de beste mobilkameraene på markedet – med helt nye, unike kamerafunksjoner.

Her er noe av det som gjør dem så fantastiske:

iPhone 13, 13 Mini og 13 Pro

Apple har nylig lansert sin iPhone 13-serie, som alle kan skilte med fantastiske kamerafunksjoner ... som gir minst like fantastiske bilder.

Både iPhone 13 og den litt mindre iPhone 13 Mini kan skilte med et dobbelkamerasystem på baksiden, som samlet sett gir foto- og filmmuligheter på et svært viderekomment nivå.

Med 13 Pro får du sågar enda en linse: Toppmodellen har et trippelkamera som lar deg knipse bilder i både vidvinkel og ultravidvinkel.

Nye iPhone 13

iPhone 13 og 13 Pro har sannsynligvis verdens beste mobilkamera akkurat nå. Hovedobjektivet, som er det samme på alle de nye modellene, slipper inn 47 prosent mer lys enn før.

Ultra-vidvinkelobjektivet slipper inn hele 97 prosent mer lys enn i fjor. Det merkes godt når man er ute om natten og tar bilder. Dessuten er sensoren i hovedobjektivet så stor at man får en vesentlig kontrast mellom bakgrunn og forgrunn i bildene helt naturlig.

iPhone 13 Pro og 13 Pro Max kommer også med et teleobjektiv som kommer tre ganger tettere på enn vidvinkelobjektivet, og som lar deg zoome 10 ganger lengre inn digitalt. Alle objektivene kan brukes i nattmodus.

Kameraappen har også fått en ny funksjon kalt bildestiler, som lar deg velge mellom forskjellige forhåndsinnstillinger for farge i kameraet.

Samsung Galaxy S21, S21+ og S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra

Alle de tre nye (og 5G-klare) Samsung S21-modellene er utstyrt med et avansert flerkamerasystem. De to rimeligste, S21 og S21+, har et kraftig hovedkamera, vidvinkel og et ultravidvinkel-objektiv, som gjør at kameraet kan fange det menneskeøyet ser. Dermed trenger du ikke være redd for at du ikke får fanget alt du ser for deg når knipser. Bildene har naturlig lys, god kontrast og balanserte farger.

Og som vanlig er kameraet helt rått i mørket. Alle S21-mobilene har en stor bildesensor, som blant annet kommer godt i nattmodusen. Da settes flere eksponeringer sammen til ett skarpt bilde – selv om lysforholdene ikke er optimale.

Bilde tatt med Samsung Galaxy S20 Ultra

Hovedkameraet på Galaxy S21 Ultra har en gigantisk bildebrikke på hele 108 MP, noe som gjør at du kan beskjære og forstørre deler av et bilde og likevel få et vanvittig detaljert sluttresultat.

Ønsker du ikke så mye etterarbeid, har Samsung en løsning på det og: S21 Ultra nemlig et ekstra zoomkamera på baksiden. De to kameraene samarbeider for å gjøre så enkelt som mulig å få gode resultater når du ikke kommer deg tettere på motivet. Faktisk er det mulig å oppnå absurde 100x zoom.

100x zoom Samsung Galaxy S21 Ultra
UTROLIG ZOOM: Her er 1x zoom
100x zoom Samsung Galaxy S21 Ultra
... 10x zoom ...
100x zoom Samsung Galaxy S21 Ultra
... og 100x zoom!

Filmentusiaster vil også glede seg over muligheten til å filme i 8K-oppløsning. Ikke bare får du videoer som er et kinolerret verdig – du kan også ta ut høyoppløselige bilder som ser glimrende ut på egenhånd.

Sony Xperia 1 III 5G

Som én av verdens fremste kameraprodusenter har Sony tradisjon for å lage kameraorienterte smarttelefoner. Sony Xperia 1 III (uttales «one mark three») kommer med tre kameraer bak og ett foran.

Ultra vidvinkel, standard vidvinkel og et teleobjektiv med to brennvidder. Det muliggjøres av bevegelig glass som flytter på seg i objektivet: Man kan nesten si at du får to objektiver i ett.

Alle objektivene er på 12 MP og ønsker du full kontroll over bildene dine kan du velge å fotografere i RAW-format. 

Sony Xperia 1 III er en mobil for filmentusiasten

Og det er en knallsterk skjerm Sony disker opp med her. Oppdateringsfrekvens i skjerm er ikke noe alle er opptatt av, men når du først har tatt skrittet til 120 Hz, er det ingen vei tilbake. I forhold til for eksempel iPhone, med sine 60 Hz, oppleves skjermen silkemyk. Høy oppdateringsfrekvens koster mer batteri å drive enn lav oppdateringsfrekvens og derfor må du en tur i innstillinger for å aktivere 120 Hz.

Men det er det verdt.

Xperia 1 III er ekstra stas for de som foretrekker bevegelige bilder: I Cinema Pro-appen finner du en rekke valg, også for den kresne. Du kan velge mellom forskjellige fargeprofiler, oppløsning, ISO og objektiv – og filme i alt fra 23,98 til 120 bilder i sekundet.

Fargeprofilen Venice CS er en flat profil med høy dynamisk rekkevidde, som gir rom for fargekorreksjon i etterkant. Har du en filmskaper i magen kan du åpne klippene i Adobe Premiere og redigere og justere eksponering og farge. Med forskjellige fargeprofiler kan klippene bli rent cinematiske.

Her kan du se noen klipp som er laget med Xperia 1 III:

Telefonen kan også brukes som ekstern monitor om du arbeider med større kameraer. En nisjete funksjon, men som er verdt å trekke frem – også her er det flott at Sony tviholder på 3,5 mm lydutgang.

Også må det jo nevnes, spesielt for kameraentusiastene: Xperia 1 III har en fysisk utløserknapp, kan du velge fokus ved å holde knappen halvveis inn, akkurat som på et tradisjonelt kamera.

info icon

Ta godt vare på bildene dine

Som Telenor-kunde har du ubegrenset lagringsplass i Min Sky inkludert i ditt abonnement. Det betyr at du kan lagre bildene dine trygt i en sky, og du trenger ikke bekymre deg for minnene dine hvis du skulle miste mobilen eller gå tom for plass.

I Min Sky kan du lagre bilder og videoer, lage album og dele de med venner, og fremkalle mobilbildene dine direkte i appen!

Ta vare på minnene dine med Min Sky