Samsung

Test: KI-superkrefter gjør Samsung Galaxy S24 Ultra til en helt rå mobil!

Med Samsung Galaxy S24 Ultra dreier det meste seg om kunstig intelligens (KI). Vi har testet den utrolige mobilen og Galaxy AI – se video!

samsung galaxy s24 ultra test mobil og s pen

De siste ukene har vi testet den største av Samsungs nye toppmodeller, Galaxy S24 Ultra – noe du kan se resultatet av i vår videoanmeldelse.

Uten å avsløre for mye, kan vi røpe at mobilen er … helt rå! Ikke minst på grunn av de utrolige KI-nyhetene, som du også kan lese mer om under videoen.

5 ting vi elsker med Samsung Galaxy S24 Ultra

Før vi begynner: Flere av tingene som gjør Samsung Galaxy så bra, skyldes Galaxy AI. Samsungs KI er bakt inn i operativsystemet og dukker opp flere steder når du bruker telefonen. Bare se etter de tre stjernene i Galaxy AI-symbolet.

Visste du …

at kunstig intelligens på mobilen blir enda bedre med 5G fra Telenor?

Galaxy AI gjør forbløffende mye KI-magi på selve telefonen – men noen funksjoner krever tilkobling til skyen, deriblant KI-bilderedigering og (naturligvis) nettsøk med Circle to Search.

Med 5G fra Telenor er du sikret både topp dekning og ultrahurtig dataoverføring på Norges raskeste nett. Slik unngår du at samtalene går i rykk og napp, mens du venter på at data skal lastes opp til skyen og ned igjen.

Kombinert med KI-kraften i Samsung Galaxy S24-serien, gjør det at du får svarene du ønsker på et blunk!

1. Søk med en sirkel

Funksjonen Circle to Search gir deg en helt ny måte å søke på nettet – via bilder eller videoer. Tegn en runding rundt noe du vil søke etter – og vips: mobilen gir deg svar!

Er du for eksempel ute på handletur og har lyst til å se om bleiepakken eller den fine genseren er billigere andre steder? Eller lurer du på hvor du kan finne de fete solbrillene du ser i en Insta-video?

Da tegner du en sirkel rundt det du vil søke på med fingeren – eller S Pen, som selvfølgelig følger med Galaxy S24 Ultra. Takket være Galaxy AI og kraften i mobilen, får du svar på sekundet.

samsung galaxy s24 ultra test hender holder mobil bruker circle to search
SIRKULÆR SØKING: Tegn en sirkel rundt noe du vil søke etter på nettet – og la Galaxy AI gjøre resten. Foto: Ole Magnus Kinapel / NewsLab

Dette funker også på ting du ser på sosiale medier eller overalt ellers på nettet. Funksjonen er kjempelett å bruke, og det er ikke rart at Samsung hevder den kan revolusjonere nettsøkene dine.

2. KI-hjelp til skriving

Enten du er på forelesning, deltar på et seminar eller intervjuer noen, kan det være vanskelig å både følge godt med og ta notater samtidig. Galaxy AI gjør dette til en lek.

Med Samsungs nye mobiler kan du starte et lydopptak og få alt som blir sagt transkribert. Og enda bedre: Du kan deretter få dette oppsummert i en oversiktlig punktliste. 

Du finner også Galaxy AI i tastaturet: Når du har skrevet en melding, kan du be KI-en om å gjøre tonen for eksempel mer humoristisk, formell – eller kanskje mer shakespearsk

3. En tolk rett i lomma

¿Dónde está el baño?

Galaxy AI er til god hjelp når du er tissetrengt – og selvfølgelig også i andre situasjoner der du og en annen ikke snakker samme språk. Sammenlignet med det du kan gjøre med Galaxy S24-mobilene, vil oversettelsesapper fremstå like kronglete og utdaterte som fysiske ordbøker!

Du sier det du vil kommunisere, mobilen oversetter dette til den andres språk og leser det opp for vedkommende. Og så kan samtalepartneren gjøre det samme tilbake. 

Og det smått utrolige? Det funker også på telefonsamtaler! Her må du enn så lenge ty til engelsk (eller ett av tolv andre språk), men støtte for flere språk legges til fortløpende.

samsung galaxy s24 ultra test mobil i hånd live translate oversetter fra engelsk til kinesisk
HELLO, NǏ HǍO: Ikke bare oversetter Galaxy S24 Ultra i sanntid, den leser det opp også. Foto: Ole Magnus Kinapel / NewsLab

4. Enda bedre bilderedigering

At mobiler drar nytte av KI-funksjoner til bilderedigering, er ikke noe nytt. Samsung Galaxy S24-mobilene tar dette til et nytt nivå. 

Du kan rett og slett gjøre mye mer: alt fra å flytte eller endre størrelse på objekter, til å fjerne dem helt. Resultatet blir bedre enn noensinne. Med Samsungs nye mobiler kan du til og med fjerne speilbilde av deg selv hvis du tar bilde gjennom et vindu. Det blir ikke helt perfekt, men funker overraskende bra og kan redde mange fine bilder som ellers ville vært ødelagt.

For å få mest ut av KI-bilderedigering, må du være koblet til internett et godt eksempel på hvordan Telenors 5G-hastigheter kan ta mobilopplevelsen til nye høyder.

Samsung Galaxy S24 ultra test opptak av skjerm viser flytting av et objekt i et bilde
LEKENT: KI gjør bilderedigering enda morsommere. Foto: Ole Magnus Kinapel / NewsLab

Det er også gledelig at kameraet på Samsung Galaxy S24 Ultra har blitt enda bedre. Både teleobjektivet og hovedkameraet har høyere oppløsning, noe som gir bilder med imponerende detaljer. Det gjelder også for nattfoto, som også drar spesielt god nytte av at Galaxy S24 Ultra fjerner mer støy i bildet enn tidligere.

5. «Aldri» under 50 prosent

Det er ikke bare KI som gjør Galaxy S24 Ultra til kanskje den råeste mobilen vi har testet. Over hele linja er det små og store forbedringer, som både samlet og hver for seg gir en fantastisk mobilopplevelse. 

Og særlig en ting stikker seg ut: I løpet av tiden vi testet mobilen, gikk vi aldri til sengs med mindre enn 50 prosent strøm. Og vi brukte mobilen mye. Det store batteriet får en del av æren, men enda viktigere er det at den nye og smarte prosessoren gjør S24 Ultra ekstremt effektiv i bruk. 

samsung galaxy s24 ultra test mobil står oppreist med s pen og lekeklosser og viser bakkameraet
EFFEKTIV OG ELEGANT: Samsung Galaxy S24 Ultra er utrolig fin å se på – og svært effektiv i bruk. Foto: Ole Magnus Kinapel / NewsLab

Det er naturligvis ikke slik at mobilen alltid vil holde seg over 50 prosent – men det er ingen tvil om at Samsung Galaxy S24 Ultra er en mobil som takler å bli brukt!

Ikke minst takket være det nye Gorilla Glass Armor-glasset, som både gir svært god beskyttelse mot hverdagsbruk og riper … men også reduserer refleksjon i glasset med 75 prosent. Og med en ramme i supersolid titan, har du en ekstra holdbar mobil – som også er veldig god å holde i!

Opptatt av en god deal – og trygghet?

Kjøper du ny mobil med SWAP betaler du ned telefonen over to år med en fast, rentefri månedspris. I denne prisen er både skjermforsikring (verdi 2.376,-) og mulighet til å bytte mobil én gang per år inkludert.