200 megapiksler og mer kraft enn noensinne: Se Samsungs nye mobiler

Årets toppmodeller i Galaxy S-serien er avduket – og toppmodellen S23 Ultra fremstår kompromissløs. Les alle nyhetene fra Samsungs lanseringsevent. 

samsung galaxy s23: dette er nyhetene mann med penn mobil

200 megapiksler – hva sier du til det?

Tre nye mobiler fra Samsung er her: 1. februar viste Samsung frem sine skinnende nye toppmobiler under et lanseringsevent i San Francisco. Noe av det som kjapt står seg ut, er de svimlende tallene knyttet til den nye bildebrikken i flaggskipmodellen Galaxy S23 Ultra. Les også vår mobiltest og 5 grunner til hvorfor vi elsker Galaxy S23 Ultra

Det er et kompromissløst kamera som tydelig prøver å si at ikke noe motiv er for lite, for stort, for mørkt eller for langt unna til at du skal få et bra bilde eller video av det. 

Men, før vi løper avgårde med dette spinnville kameraet: Her er de viktigste nyhetene fra lanseringen og hva du kan forvente fra Galaxy S-serien til Samsung i år.

Dette lanserte Samsung – her er Galaxy S23

Samsung Galaxy S23: Dette er nyhetene skjerm

Som vi er blitt vant med de seneste årene, kommer årets utgave i S-serien i tre varianter: Galaxy S23, S23+ og S23 Ultra. Alle tre er bygget rundt den kraftige nye prosessoren Snapdragon 8 Gen 2 Pro.

De tre modellene har mye til felles. De er laget for å brukes, med flust av kraft og batteri for mange timer med opptak, bilderedigering, gaming eller hva det skulle ønske å bruke mobilen til. Batteriene er større, og varer også lenger takket være den nye prosessoren som trekker mindre strøm. 

At de er bygget for å brukes, reflekteres også gjennom flott design med ulike fargevalg – og en byggekvalitet som er ytterligere styrket med Armor Aluminium og Gorilla Glass Victus 2 i alle modellene. 

Samtidig er hver modell et trinn opp fra hverandre, både i størrelse og egenskaper. 

Den minste, Galaxy S23, måler 6,1" over skjermen, som er ørlite mindre enn fjorårsmodellen. S23+ måler 6,6 tommer – også en liten desimal mindre enn i fjor – mens Ultra-modellen forblir 6,8" som før. Alle skjermene har inntil 120 hz dynamisk oppdatering.

Alle tre er helt klart i toppsjiktet blant mobiler, men vil du ha det beste av det beste, er det Ultra som gjelder. Nevnte vi 200 megapiksler?

En Ultra-modell som lever opp til navnet

samsung galaxy s23: dette er nyhetene ultra s-pen

Inntil nylig hadde Samsung to ulike toppmodeller for litt ulike målgrupper, med S-serien og Note-serien. 

S23 Ultra er nå den ubestridte sjefen – men den har med seg arven fra Note, med innebygget S Pen (dette gjelder altså kun S23 Ultra). Med denne kan du ikke bare skrive og tegne på skjermen; den fungerer også som en fjernkontroll og fjernutløser som lar deg styre mobilen berøringsfritt. 

Det er én av tingene som gjør S23 Ultra til noe for seg selv. Men det er kameraet som tar kaka. Eller kameraene, flertall, såklart.

200 megapiksel-sensoren sitter bak mobilens vidvinkellinse. Sammen med denne finner du to ulike 10MP-telelinser – for 3x og 10x optisk zoom – samt en 12MP ultravidvinkel. Hovedkameraet har i tillegg laser-autofokus. Med alt dette i spill kan du ta bilder med 100x zoom og altså 200 megapiksler oppløsning, og skyte video i 8K-oppløsning. 

Samsung skal også ha videreutviklet deres allerede imponerende nattfoto. Selv under vanskelige forhold med dårlig lys, skal du få gode resultater med stor detaljrikdom. Kameraet har også RAW-muligheter for dem som vil ta mer manuell kontroll over fotograferingen. 

Disse vanvittige tallene betyr ikke bare at du i prinsippet antagelig kan forstørre bildene og filmene opp på en låvevegg. Først og fremst gjør det at du har mye å gå på for å få resultatene du ønsker, enten det er å fange opp detaljer, beskjære til mindre utsnitt eller fremkalle bilder og henge dem på veggen. 

Ved siden av S Pen og kameraet, skilter S23 Ultra med masse krefter og et stort batteri på 5000 mAh – som skal gi den hittil beste batteritiden i noen Galaxy-mobil.

Innhold som er ment for å deles

samsung galaxy s23: dette er nyhetene skjerm

Også S23 og S23+ har fått forbedrede kameraer, blant annet et 12MP selfie-kamera som de har felles med Ultra-modellen. Hovedkameraet i S23 og S23+ tar bilder med 50MP.

Her er også nattfoto fornyet og forbedret, og det vil gjøre det enda lettere å få gode bilder og video fra konserter og opplevelser innendørs og på kveldstid. For å gjøre det enkelt å skape flott innhold som er ment for å deles, skal Samsungs nattfoto og andre unike kamerafunksjoner være integrert direkte i apper som Snapchat, TikTok og Instagram.