Test: 5 ting som gjør Samsung Galaxy S23 Ultra til en fantastisk mobil

Vi har testet Samsungs nye toppmodell Galaxy S23 Ultra – se video!

Test: Samsung S23 Ultra

Ved første øyekast ligner Samsung Galaxy S23 Ultra veldig på fjorårets modell, sett bort fra mer firkantede sider og litt større kameramodul.

Men straks du tar den i bruk, skjønner du hvor mange grenser Samsung faktisk har klart å flytte.

Med Galaxy S23 Ultra har Samsung fått plass til en kraftigere prosessor, raskere lagring, bedre batteritid – og ikke minst et 200 megapiksel vidvinkelkamera!

Alt i alt er Galaxy S23 Ultra en kraftpakke fra Samsung som oppleves fremtidssikker – dette er en mobil du kan glede deg over i mange år.

Her kan du se vår videotest av Samsungs utrolige toppmodell – og lenger ned i artikkelen lese fem grunner til hvorfor den er så fantastisk:

Kjøp Galaxy S23 Ultra

Her er 5 grunner til hvorfor vi elsker Samsung Galaxy S23 Ultra:

1. Kameraet:

Kameraet i S23 Ultra er kanskje det beste i noen telefon noensinne. Standard vidvinkel på 200 megapiksler tar så høyoppløste bilder at man klippe ut en liten del av et bilde og beholde skarpheten. Forbedret optisk bildestabilisator gir skarpe bilder på farten og om natten, mens periskop-objektivet med 10 ganger zoom gir deg skarpe portretter på 100 meters avstand.

Samsung Galaxy S23 Ultra - baksiden

Til sammenligning har de færreste profesjonelle kameraer mer enn 50 megapiksler og bilder tatt med S23 Ultra blir latterlig skarpe. Likevel er det ikke alltid det lønner seg å fotografere på full oppløsning. Med 'pixel-binning' kan telefonen slå sammen 16 og 16 piksler slik at hver piksel mottar mer lys og får større dynamisk rekkevidde.

2. Batterilevetiden

Batteritiden i S23 Ultra er overlegen. Med et 5000mAh batteri, mer strømeffektiv prosessor enn i fjor og raskere lagring, varer denne telefonen i flere dager. Når jeg legger meg om kvelden har jeg stort sett mellom 70 og 80 prosent batteri igjen etter en hel dags bruk.

Samsung Galaxy S23 Ultra - skjerm

3. Pennen

Den beste pennen i noen smarttelefon sitter i S23 Ultra. Med 2,8 ms responstid sitter streken som limt på pennespissen og det føles nærmest som å skrive med ekte blekk på papir.

Samsung Galaxy S23 Ultra - pennen

Med pennen kan du få utløp for kunstneren i deg, signere viktige dokumenter, fjernstyre PowerPoint-presentasjoner og justere kamerainnstillinger uten å røre telefonen. Bare fantasien står i veien for mulighetene med penn.

4. Skjermen

Skjermen i S23 Ultra er den mest lyssterke i noen smarttelefon hittil. Rent fysisk er skjermen den samme som sist, men i år gjør en programvareoppdatering at den oftere når lysstyrken på hele 1750 nits når man er utendørs i sollys.

Det betyr at det aldri er vanskelig å se hva som foregår på skjermen, selv midt i ørkenen. Skjermen er silkemyk med 120Hz oppdateringsfrekvens og sylskarp med 1440p oppløsning. Og for noen farger den kan gjengi!

Samsung Galaxy S23 Ultra - skjermen

Skjermen justerer også fargetemperaturen hele dagen for å passe seg omgivelsene, noe som gjør den behagelig å se på og skånsom mot øynene.

5. Ytelsen

Med en skreddersydd andregenerasjons Snapdragon 8-prosessor og UFS 4.0 lagring er telefonen lynrask og takler alt fra heftig multi-tasking til de mest krevende Android-spillene.

Samsung Galaxy S23 Ultra - baksiden