Dette er Samsung Galaxy S22, S22+ og S22 Ultra 5G

Samsung vil «bryte reglene» med sine tre nye toppmobiler. Se alle nyhetene her!

Samsung Galaxy S22 Ultra kamera

Februar er blitt den måneden da lista for Android-mobiler legges på et nytt og høyere nivå ... og nå er det igjen klart for nye Samsung-mobiler i Galaxy S-serien.

I likhet med fjorårets mobiler – som ett år senere fortsatt er standarden for Android-mobiler – får vi tre nye varianter: S22, S22+ og S22 Ultra. 

Kaster du et kjapt blikk på spesifikasjonene, får du kanskje ikke inntrykk av at det har skjedd så mye siden S21-serien. Ultra-skjermen er like stor, mens de to andre modellene faktisk er blitt litt mindre og batteriene har omtrent samme kapasitet.

Men under panseret er historien en helt annen …

Kjøp Samsung Galaxy S22
samsung galaxy S22 ultra skjerm kamera
SMIL! Hovedkameraet på Samsung Galaxy S22 Ultra 5G er godt integrert i designen.

Superkameraet er blitt enda råere

I oppkjøringen til Galaxy S22-lanseringen har Samsung spurt oss om vi er «klare for å bryte reglene for hva som er mulig.» Den hårete ambisjonen starter med mobilkameraene.

På overflaten minner hovedkameraet om fjorårets flaggskip. Galaxy S22 Ultra har 108 MP med mulighet for inntil 100x zoom og laser-autofokus, mens S21 og S21+ har oppløsning opptil 50 megapiksler og 30x zoom. Alle kameraene har lav blender og bildestabilisering for både foto og video. 

«Kamerahuset» på Galaxy S22 og S22+ flyter sømløst inn i designen – slik vi har sett på Samsung Galaxy S21 FE – mens de fem (!) objektivene og sensorene på S22 Ultra er enda mer integrert på baksiden enn tidligere.

S22-mobilene er utstyrt med Samsungs største lyssensor noensinne. Det betyr at et allerede knallgodt nattkamera blir enda bedre. I samspill med forbedret bildestabilisering vil det være enda enklere å filme i 8K – også i mørket.

Samsung lokker også med nye spennende kamerafunksjoner som vi gleder oss til å teste. Adaptive Pixel kombinerer et høyoppløst bilde med et lyssterkt bilder på 12 MP. Det bør gjøre at bildene får både fargegjengivelse og detaljrikdom vi knapt har sett maken til.

I samarbeid med Snapchat, vil det med Galaxy S22 være mulig å bruke kameraets smarte funksjoner direkte i Snapchat-appen. Det bør ta snappene dine til et helt nytt nivå.

samsung galaxy s22+ skjerm selfiekamera
SØMLØST: Skjermen på Samsung Galaxy S22+ 5G dekker nesten hele fremsiden – kun avbrutt av det velkjente kamerahullet.

Lynrask 120 Hz-skjerm og ny kraftig prosessor

For å drive de kraftige kamerafunksjonene og optimalisere bruken av den kjappe skjermen, har Samsung utstyrt de tre S22-mobilene med deres raskeste prosessor. Exynos 2200, som er utviklet av Samsung selv, er på kun 4 nm og skal sørge for en lynkjapp og flott brukeropplevelse uten forsinkelser eller avbrytelser.

Alle S22-mobilene får OLED-skjermer med 120 Hz skjermoppdatering. De heldekkende OLED-skjermene er på 6,1 tommer på S22, 6,6 tommer på S21+, mens storebror S22 Ultra har hele 6,8 tommer. 

Skjermene skal være svært lyssterke – S22+ og S22 Ultra har en maks lysstyrke på absurde 1750 nits, noe som trolig er det høyeste man hittil kan oppnå med en mobilskjerm. Med andre ord: Det blir en smal sak å bruke skjermen selv på de mest solrike sommerdagene.

samsung galaxy s22 ultra s pen
PENN PÅ PLASS: Samsung Galaxy S22 Ultra har S Pen innebygd.

Helt nytt av året, er at Ultra nå har den smarte S Pen-stylusen innebygd, slik at det skal bli enklere å navigere på det gigantiske panelet.

Denne «pennen» lar deg skrive direkte på skjermen og få håndskriften digitalisert. S Pen kan også brukes som fjernutløser til kameraet og fjernkontroll til andre funksjoner. Du kan for eksempel gjøre et enkelt sveip i løse luften for å bytte mellom ulike kamerafunksjoner – og trykke på knappen for å knipse eller starte et opptak.

samsung galaxy s22 skjerm kamera
NOE FOR ALLE: Samsung Galaxy S22-mobilene kommer i flere elegante farger.

Flust med lagrings og battertid

Som seg hør og bør, byr Galaxy S22-mobilene på mer enn nok lagringsplass. S22 og S22+ kommer med enten 128 eller 256 GB lagring, mens S22 Ultra i tillegg fås med hele 512 GB.

Toppmodellen kommer også med svært romslig batterikapasitet på 5000 mAh. Ifølge Samsung vil 60 minutter med ladekabelen gi mer enn 24 timers batteritid. Alle S22-mobilene støtter hurtiglading, trådløs hurtiglading og batterideling (altså at du kan lade for eksempel en annen mobil eller ørepropper trådløst ved å legge inntil mobilen).

Mobilskjermene beskyttes av robuste Gorilla Glass Victus+ og er omkranset av solid aluminium. De bør altså tåle en god trøkk. Mobilene er også vannbestandige og støvtette.

Og dersom det skulle være noen tvil: Alle mobilene støtter selvfølgelig 5G, noe som vil gi deg den aller beste mobilopplevelsen på Telenors lynraske 5G-nett!

Kjøp Samsung Galaxy S22