Test: Samsung Galaxy S21 FE 5G – mobilopplevelse i toppklasse

Årets «Fan Edition» fra Samsung viderefører det viktigste fra Galaxy S21 – til en billigere penge.

Samsung Galaxy S21 FE 5G

Samsung imponerte oss med fjorårets serie med toppmobiler – særlig toppmodellen Galaxy S21 UItra, som vi beskrev som en mobil som «kan alt». Nå fullfører de serien en rimeligere «Fan Edition». 

Ideen bak fanutgaven er å samle alle de viktigste og mest populære Galaxy S21-funksjonene i en rimeligere innpakning, med nye farger for å matche din stil. Samsung hadde stor suksess med dette grepet i forrige S-generasjon, og etter litt tid med S21 FE kan trygt slå fast at de gjentar bragden i år.

Kjøp Samsung Galaxy S21 FE 5G

Sømløst og behagelig design

Designmessig er Galaxy S 21 FE relativt lik de andre mobilene i serien, men med et distinkt unntak: Hovedkameraet er enda mer integrert i selve designen og kamerahumpen glir sømløst over i baksiden av mobilen. Dette er et elegant grep og gir mobilen et særpreg.

Den lyssterke OLED-skjermen, som dekker så godt som hele fremsiden av mobilen, er på 6,4 tommer. Skjermen har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, noe som er svært gledelig på en mobil i dette prissjiktet. Enkelt forklart betyr det at skjermen kan oppdatere bildet 120 ganger i sekundet – dobbelt så raskt som selv de dyreste toppmobilene kunne bare et par år tilbake i tid.

Det er spesielt merkbart når du spiller spill, men skjermen er også utrolig rask og behagelig til vanlig bruk. Bare det å surfe i nettleseren er nærmest en helt annen opplevelse sammenlignet med mobiler med tregere skjermer.

Galaxy S21 FE 5G kommer i fire elegante farger (sort, hvit, olivengrønn og lavendel) og er vannavstøtende med IP68-klassifisering.

Skjermen på Samsung Galaxy S21 FE 5G

Utstyrt med Samsungs hittil raskeste prosessor

Hjernen bak alt du kan gjøre med Galaxy S21 FE er Snapdragon 888 – til nå den raskeste chippen Samsung bruker. Det er den vi kan takke for topp spillytelse, rask bildebehandling og at sveipingen på den flotte skjermen funker optimalt.

Totalt sett er mobilopplevelsen utrolig behagelig – alt bare flyter. Selv tyngre prosesser som bilderedigering og grafikktunge spill går mer eller mindre smertefritt, uten store forsinkelser.

Sammen med resten av programvaren, er chippen også avgjørende for at de mange nyttige og morsomme AI-funksjonene skal funke. Vi vil særlig trekke frem Gjenstandsviskelæret som kjapt – og overraskende effektivt – lar deg fjerne uønskede elementer fra bildet ditt.

Skjermen på Samsung Galaxy S21 FE 5G

Imponerende kamerateknologi

Hovedkameraet på Galaxy S21 FE består av ultravidvinkel-, vidvinkel- og teleobjektiver. Til tross for litt beskjedne antall megapiksler (henholdsvis 12, 12 og 8 MP) er kamerasystemet utrolig skarpt.

Igjen kan vi takke den kraftige prosessoren. Sammen med avansert programvare hjelper mobilen deg med forbedre bildene du tar, mens du tar dem. Det gjør at du kan knipse i vei og la mobilen gjøre den tyngste jobben.

Nå som svært mange av oss deltar i digitale møter flere ganger i uken, er det også verdt å notere seg at Galaxy S21 FE har en supert selfiekamera. Det har hele 32 MP og kan ta bilder med svært høy kvalitet, og i Portrettmodus har du mange effekter å leke deg med.

Mobilen har også mye å tilby de som liker å filme. Det er mulig å filme med både hoved- og selfiekameraet samtidig, noe de som egner seg godt til vlogging og lignende videoinnhold. Ønsker du å ta filmingen enda et steg lenger, kan du leke deg med Directors View. Her kan du se hva alle kameraene fanger og plukke ut de beste vinklene – mens du filmer. Dette er utrolig gøy å leke seg med, og kan gi svært unike filmer.

Kameraet på Samsung Galaxy S21 FE 5G

Stort og effektivt batteri

Også på batterisiden leverer Galaxy S21 FE. Batterikapasiteten er på meget respektable 4500 mAh, og kombinert med den smarte programvaren at du kan gå lang tid uten å måtte lade. For eksempel er skjermen dynamisk og kan styre oppdateringsfrekvensen etter hvordan du bruker mobilen – for å forlenge batteritiden.

Med litt måtehold kan den faktisk holde koken i to hele dager mellom ladingene. Det er spesielt nyttig i situasjoner du må være spesielt sparsommelig, for eksempel hvis du er ute på telttur eller en hytte uten strøm.

I tillegg støtter mobilen super hurtiglading, trådløs hurtiglading og trådløs batterideling, og du har dermed mange måter å fylle på når du går tom for strøm – eller dele med andre trengende.

Kjøp Samsung Galaxy S21 FE 5G