Mobil

Dette må du tenke på for å finne den beste mobilen til barna

En mobiltelefon står ofte øverst på ønskelisten hos de fleste barn og unge – men hva bør du tenke på når du velger mobil til barna? Det finner du ut her.

To søstre som ligger på et håndkle på stranda og tar bilder av seg selv med mobilen

Velg noe du kjenner selv

Når du introduserer barnet ditt for den store smarttelefonverdenen, er det lurt å kjøpe en mobil fra samme produsent som resten av familien. Det gjør det lettere å hjelpe, samtidig som du får tilgang til familiefunksjoner. Det er også praktisk å kunne dele lader og annet ekstrautstyr.

Hva er alderen på barnet som skal ha mobil?

Du bør tenke litt ulikt basert på alder og modenhet på den heldige mottakeren. Er det til en ungdom, brukes mobilen mer – på skolen, til kontakt med venner og underholdning. Da er det større behov for en rask mobil som takler alle store og små oppgaver. Et godt kamera blir også viktigere.

Er det derimot en liten en som så smått skal få begynne å føle på friheten, finnes det andre ting å vurdere enn bare mobiltelefon. Det er mer og mer vanlig å starte med en smartklokke tilpasset barn, som for eksempel Xplora. Da kan dere ringes og chatte, uten at barnet har tilgang til internett og sosiale medier.

Når får barn sin første mobil?

Ifølge Medietilsynet får de fleste barn sin første mobil i 9-årsalderen, og blant 11-åringene har rundt 90 prosent egen smarttelefon.

I aldersgruppen 12-14 år har dette økt til 97 prosent, og fra 15-16-årsalderen har alle mobil.

Liten jente med sin første mobil og mobilabonnement fra Telenor

Er toppmodellen nødvendig?

9-åringen har nok ikke bruk for en av de dyreste toppmodellene. Vår erfaring er at når du skal velge mobil til de yngste barna, er det ikke noe i veien for å gå en eller to generasjoner tilbake og likevel få en knallgod mobilopplevelse.

Er dette barnets første mobil? Les våre 5 tips for en trygg mobilstart

Må det være en splitter ny mobil?

Det er både bra for lommeboka og for miljøet å velge en brukt mobil. De fleste har i dag en tidligere mobil liggende i skuffen. Holder det kanskje å finne en arvemobil der, tilbakestille til fabrikkinnstillinger og kjøpe et nytt deksel?

Har du ikke en passende mobil liggende hjemme, kan vi hjelpe. Vi selger nemlig også brukte mobiler. Det heter God Som Ny, og da kjøper du altså en mobil som er brukt, men som er grundig sjekket og satt i stand. Garantien er dessuten den samme som hvis du kjøper ny mobil, og du har 14 dagers fri retur om du ombestemmer deg.

Se utvalget av brukte mobiler
Jente på rulleskøyter som mister mobilen i bakken
Velg mobil

Husk hvordan barn flest bruker mobilen

Blir du litt nervøs av å la barnet ditt få en avansert duppeditt i hendene? En knust mobilskjerm er både irriterende og dyrt å reparere. Eksempelvis vil reparasjon av en knust iPhone-skjerm koste fra 1500,- til 8000,-, avhengig av modell og skadeomfang.

TIPS: Kjøper du mobil med SWAP får du skjermforsikring med på kjøpet. Da betaler du kun en fast lav egenandel hvis uhellet inntreffer, og det kan være mange tusenlapper å spare.

Fordeler barna dine og du får med mobilabonnement fra oss

Mitt Telenor

Trygghet og full kontroll over bl.a. forbruk i Mitt Telenor-appen.

Data Rollover

Ubrukt data overføres automatisk til neste måned.

Nettslett

Med Nettslett får du hjelp til å fjerne uønsket innhold på nett.

Sikker Bruk

Sperrer for uønsket bruk, f.eks. SMS-er, 820-nummer og utlandssamtaler.

Datakontroll

Unngå overraskelser på regningen. Sperrer for overforbruk.

Nettvern

Et filter som blokkerer utrygge nettsider når barnet surfer på mobilen.