Finn den beste mobilen til barna

Mor og datter med mobil
I dag har så godt som alle barn og unge en mobiltelefon, men hva bør du tenke på når du velger mobil til barna?

Mobil til de yngste

Når du introduserer barnet ditt for smarttelefonverdenen, kan det være en idé å kjøpe en mobil fra samme produsent som resten av familien. Det er lettere å være til hjelp – og ha kontroll – når du selv kjenner operativsystemet og mobilmerket.

Om resten av familien har iPhone, kan det dermed være en fordel å gå for dette også til minstemann – da får du også tilgang til flere familiefunksjoner. Det samme gjelder Android, som har mange tilsvarende løsninger.

Jente på rulleskøyter som mister mobilen i bakken

Hva slags mobil skal du velge?

9-åringen har nok ikke bruk for en av de dyreste toppmodellene. Vår erfaring er at når du skal velge mobil til de yngste barna er det ikke noe i veien for å gå en eller to generasjoner tilbake og likevel få en knallgod mobilopplevelse.

Husk også hvordan barn flest bruker mobilen

Blir du litt nervøs av å la barnet ditt få en avansert duppeditt i hendene? En knust mobilskjerm er både irriterende og dyrt å reparere. Eksempelvis vil reparasjon av en knust iPhone-skjerm koste fra 1500,- til 8000,- avhengig av modell og skadeomfang. Kjøper du mobil med SWAP får du skjermforsikring med på kjøpet. Da betaler du kun en egenandel hvis uhellet inntreffer, og det kan være mange tusenlapper å spare. 

Mobil til ungdom

Når barna blir litt eldre bruker de mye tid på mobilen. Både skole, kontakt med venner og underholdning foregår på skjermen, så behovet for en rask mobil som takler alle små og store oppgaver melder seg.

Når store deler av sosialiseringen blant ungdom skjer over sosiale medier, og også et godt kamera er viktig for å kunne dokumentere og dele alle øyeblikk.

Se hele utvalget i nettbutikken
Velg mobil

God Som Ny - kjøp en brukt mobil

Det er ikke alltid en helt ny mobil er behovet. God Som Ny gjør det enkelt å finne en mobil som passer for barna – til en lavere pris! Det er også helt trygt å kjøpe brukt mobil fra Telenor. Du får en mobil som er grundig sjekket og satt i stand igjen. 

Garantien er dessuten den samme som hvis du kjøper en ny mobil, og ombestemmer du deg har du alltid 14 dagers fri retur.

Sjekk utvalget av brukte mobiler

Fordeler barna dine og du får som Telenor-kunder

 • Mitt Telenor

  Trygghet og full kontroll over bl.a. forbruk i Mitt Telenor-appen.
 • Data Rollover

  Ubrukt data overføres automatisk til neste måned.
 • Nettslett

  Med Nettslett får du hjelp til å fjerne uønsket innhold på nett.
 • Sikker Bruk

  Sperrer for uønsket bruk, f.eks. SMS-er, 820-nummer og utlandssamtaler.
 • Datakontroll

  Unngå overraskelser på regningen. Sperrer for overforbruk.