Internett

6 tips til aktiviteter når du er snødd inne på hytta

Ble ikke den siste hytteturen helt slik du håpet på? Fortvil ikke – med et raskt og stabilt bredbånd fra Telenor blir alle i familien garantert fornøyd neste gang. Se hvordan.

Bilde av en hytte som er snødd inne.

Skiturer, appelsin, en del kaffe og sjokolade, litt soling og kortspill i hytteveggen ... Alt dette er vinterklassiker på hytta – men hva gjør du når vinden uler og snøfillene danner små fjell som lener seg mot hyttedøra?

Finner du frem favorittbrettspillet igjen, eller åpner du døren til et hav av nye, spennende muligheter?

Her er 6 tips til digitale aktiviteter på hytta – for hele familien:

1. Ta med underholdningen til hytta

Hva med en koselig/spennende/skremmende/morsom/romantisk (velg det som passer) film eller serie mens snøen laver ned?

Ingen problemer! Husker du bare å bestille Trådløst Bredbånd fra Telenor før neste tur, har dere et raskt og stabilt bredbånd levert over «Norges beste mobilnett». Det betyr at dere kan strømme serier, se TV, game og surfe på hytta – akkurat som hjemme.

Aktiviteter på hytta

For selv om bredbåndet leveres over mobilnettet, fungerer det akkurat slik du er vant med fra «vanlig» bredbånd, og du kan bruke så mye data du trenger.

Har dere i tillegg  T-We hjemme, er det bare å bruke T-We-appen og velge og vrake i TV- og strømmeutbudet også på hytta – helt kostnadsfritt. 

2. Spill over nettet med barna

Lei av å kaste terning i de samme loslitte brettspillene år etter år? Gråter avkommet bitre tårer hver påske over å måtte prioritere hyttetur i stedet for The Gathering?

Da er det å spille dataspill sammen en god løsning. For eksempel spillet «Killer in the Cabin», hvor vi befinner oss på 50-tallet. Etter en bussulykke i den norske fjellheimen må en gruppe overlevende klare seg sammen på en hytte mens de venter på redningen. Det er bare ett problem:

Der det ikke er lov å le på hytta er det, ironisk nok, helt greit å drepe.

Én av spillerne er en hemmelig morder, og må ta knekken på resten av spillerne på snikete vis. Spillet spilles over nett i runder på 15 minutter, og ble til da spillveteran Jack Kristoffersen Wulff og sønnen Patrick lot seg inspirere av familiens mange runder i kortspillet «Mafia».

Det psykologiske spillet gjentar seg her, og kan være gøy for hele familien. Eventuelt kan man også ta en runde med favoritten «Among Us», som byr på lignende selskapslek på et romskip.

3. Bli oppdatert

Digitale aktiviteter er topp, men det hadde jo ikke vært så dumt å også rekke en liten skitur ... Hvor lenge varer egentlig dette uværet?

Yr er kanskje litt i overkant optimistiske i dag, så det kan være lurt å balansere ut med litt Weather Channel og TV 2-saker for å peile inn en cirka-forståelse av situasjonen.

Dette er også et godt tidspunkt til å dykke ned i digitale helgemagasiner, tidsskrifter og alle mulige dyptpløyende artikler fra leselista di – som du ikke har rukket over ennå.

Og om du ikke har en digital leseliste, bør du definitivt skaffe deg det. Appen Pocket lar deg lagre nesten hva som helst til senere, noe som også betyr at du endelig kan lukke de tjue fanene du har hatt åpne i nettleseren den siste måneden.

4. Lydbøker til barna, podkastdrama til deg

Der NRK har sine beste barnetilbud liggende parat i appene sine, og Storytel og andre tilbydere har lydbøker i fleng, er det én type lydfortelling som får litt mindre oppmerksomhet, men er desto mer verdt å sjekke ut: Lyddramaer.

Lyddramaer er noe helt annet enn lydbøker – en bedre beskrivelse er «film for ørene» – og er mer som å lytte-binge tv-serier. Lydarbeidet er ofte særdeles forseggjort for å skape stemning og innlevelse, og det er vanligvis ikke noen fortellerstemme.

Når snøen laver ned er det lurt med aktiviteter på hytta.

I ruskeværet er overnaturlige podkaster som «Mayfair Watchers Society» og «Sinkhole», eller klassikere som «Limetown» og «The Left Right Game», sikre kort. De byr på en passelig dose mysterier og uhygge, og det skal ikke mange episoder til før du er helt hekta.

Det finnes også noen utrolig fengslende thrillere i lyddrama-verdenen med store stjerner i hovedrollene, som «Homecoming» med Catherine Keener og Oscar Isaac, eller «Blackout» med Rami Malek.

Om du foretrekker å høre noe på norsk har NRK laget sine egne bidrag også her, i form av skrekkantologien «Mørke fortellinger» og feriethrilleren «Turister».

5G på hytta
  • Hvis du vil ha internett på hytta, er Trådløst Bredbånd en perfekt løsning.

  • Trådløst Bredbånd er et raskt og stabilt bredbånd levert over Telenors mobilnett – og klargjort for 5G, med høye hastigheter og stor kapasitet.

  • Selv om bredbåndet leveres over mobilnettet, fungerer det akkurat slik du er vant med fra «vanlig» bredbånd, og du kan bruke så mye data du trenger.

  • Vi bygger nå et 5G-nett i verdensklasse over hele landet og flere av de største hytteområdene har allerede fått 5G-hastigheter.

  • Sjekk din hytteadresse her.

5. Se nordmenn vinne

En av de store norske poetene* hevdet i sin tid at kjøleskap og TV var de essensielle kravene for å leve et liv vinterstid, og da gjerne med sport flimrende over ruta. Og antagelig helst vintersport, siden samme poet mente seire var morsommere å se på enn tap.

Bilde av skiskyting, som du kan se på om du er snødd inne.
Foto: Kimmo Brandt/EPA/Ritzau Scanpix

Legg til bredbånd i listen over essensielle goder og hytta er med ett perfekt rigget til for å strømme enhver direktesendt fysisk aktivitet som måtte være tilgjengelig via ulike nettjenester.

Og det er jo lov å håpe på at det skal være uvær i løypa som skiløperne på skjermen må skøyte seg gjennom. Det å ha det lunt og avslappet får nemlig en ekstra dimensjon når du samtidig kan se ansiktene til toppidrettsutøvere endre form, idet de jobber hardt med sitt.

6. Lag en spilleliste

Når vinden har løyet og du endelig kan kravle ut vinduet for å sette i gang med måkejobben er det greit å ha litt lyd på ørene.

Med Nick Cave-låta «Dig, Lazarus, Dig!!!» kan du grave spaden opp fra under snøhaugene med bare nevene, før du skufler unna kilo på kilo til «Informer» av Snow.

Bilde av en telefon som spiller en spilleliste, som er noe du kan gjøre om du er snødd inne.

Eller kanskje bare til lyden av noe som ikke har med hverken snø eller graving å gjøre. Ett forslag er indie-yndlingene i Wet Leg, som har gjort kometkarriere med hittene «Chaise Lounge» og «Wet Dream» og oppvarming for Foo Fighters og Harry Styles.

Garantert å bøte på humøret når du hakker løs på de verste isklumpene. Sjekk ut denne videoen med Wet Leg:

Ha en herlig innesnødd helg med alternative aktiviteter på hytta!

*Vi snakker selvfølgelig om Joachim «Jokke» Nielsen.