Slik får du bedre WiFi hjemme

mann på hjemmekontor med bedre wifi fra telenor

Sliter du med dårlig eller manglende nett i deler av boligen din? Med Alltid WiFi er du garantert å få stabilt og godt nett i hver krik og krok hjemme. 

Vi blir mer og mer avhengig av et godt og stabilt internett hjemme. At hjemmekontor er blitt en så viktig del av folks hverdag er sannsynligvis én viktig grunn. Men fritidssysler som seriefråtsing, filmkvelder og gaming foregår også i stadig større grad i hele boligen.   

I tillegg kommer det hele tiden nye dataenheter og smarte dingser inn i livene våre – fra støvsugere til stereoanlegg – som kobles på og fungerer via nettverket hjemme.  

Alle disse tingene gjør det viktigere enn noensinne å ha stabilt WiFi hjemme. Og ikke bare i rommet der ruteren er plassert.  

Heldigvis er det ikke nødvendigvis så vanskelig å få bedre WiFi, om du sliter i dag.

– Alle fortjener å ha et godt nett i hele boligen. Det handler først og fremst om å plassere ruteren riktig og at du ikke har gammelt utstyr. Så kan du også supplere med en WiFi Forsterker, om det trengs, forklarer Clas Mehus, produktsjef i Telenor. 

Sjekk om du kan få bredbånd med Alltid WiFi

WiFi for alle behov

Alltid WiFi er inkludert når du velger bredbånd og WiFi Ruter fra Telenor.

Da garanterer vi at du kommer til å bli fornøyd med dekningen hjemme.

Har du vanskelige dekningsforhold, kan du også leie en eller flere WiFi Forsterker, som kommuniserer med hverandre i et mesh-nettverk og sørger for optimale forhold.

Det er med andre ord slutt på at du skal slite med ustabile signaler på hjemmekontoret, eller at dere ikke skal kunne streame serier til kjellerstua. 

– Det er nok en del som automatisk tror at linja er for treg når det de egentlig opplever er dårlig dekning. Løsningen for å få bedre WiFi er ikke alltid å bestille mer fart. Forsøk å fikse på WiFi-nettet hjemme først, forklarer Mehus. 

Plassering av ruter for bedre wifi

Test linjen hjemme

Men hvordan vet du om WiFi-dekningen er god nok?

Clas Mehus poengterer at det ikke finnes et fasitsvar på dette spørsmålet.

– I utgangspunktet er jo dekningen akseptabel om du får brukt tjenestene du ønsker og dekket behovene du har på nettet. Sånn sett varierer hva som oppleves som god eller dårlig dekning veldig fra person til person, forklarer han.

Det er imidlertid ingen grunn til å være frustrert over nettet hjemme. Er du det, bør du ta grep så du får bedre WiFi.  

info icon

Alltid WiFi gir deg

 • Nytt utstyr med flott design

 • Mesh-løsning

 • Optimal WiFi-dekning i hele hjemmet

 • Smart WiFi - velger automatisk beste nett (2,4 og 5GHz)

 • Enkel oppkobling, enkelt å bruke

 • Eksperthjelp - uten ekstra kostnad

 • Fornøydhetsgaranti

Ruteren er nøkkelen

Merker du at nettet ditt bruker lang tid på oppgaver – eller i verste fall stopper helt opp – er ruteren det første du bør sjekke.

Står den optimalt plassert i boligen - plassert høyt og sentralt, og ikke i et skap? Er den flere år gammel? Og trenger den selskap av en WiFi Forsterker eller to?  

info icon

Sikrere surfing

 • Med Telenors wifi-utstyr er det tenkt sikkerhet i alle ledd. 

 • Om vi oppdager sikkerhetshull, sender vi en oppdatering direkte til ruteren - du trenger ikke å gjøre noe. 

 • Med bredbånd fra Telenor får du også Nettvern inkludert. 
  -Et filter som blokkerer de vanligste, utrygge nettsidene, slik at du kan surfe litt tryggere  – inkludert kun hos Telenor.​

Telenors WiFi Ruter har et rent og delikat design, og den er dermed skapt for å kunne stå fremme fremfor å gjemmes bort i skuffer og skap. Og det er nettopp når ruteren står høyt og fritt, for eksempel på en hylle, at du har best utgangspunkt for et godt nett hjemme.

Hvis du har hatt en gammel ruter fra før, vil du trolig merke forskjellen umiddelbart. 

– Det er en forskjell på de billigste og dyrere ruterne du finner i elektronikkbutikkene. Og en ruter som var på det jevne for fem år siden, er en dårlig ruter i dag. 

Garantert fornøyd

Leier du Telenors nyeste WiFi-utstyr, får du som nevnt en garanti om at du vil bli fornøyd med dekningen i hele huset ditt.

Om du ikke er fornøyd kan du - uten ekstra kostnader - kontakte våre dedikerte WiFi-spesialister, som kan hjelpe deg med å finne en løsning for å få bedre WiFi spesielt for ditt hjem.


Skulle du likevel fremdeles ikke være fornøyd, tilbyr Telenor deg muligheten til å sende tilbake utstyret – samt få tilbake det du har betalt i leie for inntil 60 dager. 

Tilgangen til eksperthjelp og fornøydhetsgarantien gjelder så lenge du leier utstyret fra Telenor. 

– Produktene våre har en programvare som gjør at det er mulig for oss å tilby en større grad av kundestøtte. Vi har spesielt gode verktøy for våre nye rutere, og det gjør at vi kan gå et steg lenger for å hjelpe deg om det skulle trengs, avslutter Clas Mehus.

Sjekk om du kan få bredbånd med Alltid WiFi

Relaterte artikler

Se flere artikler