Google

Google Pixel 7 Pro – Androids svar på iPhone

Publisert: 8. august 2023 kl. 17:06

Google Pixel er Androids svar på iPhone: En telefon der produsenten står for både maskinvare og programvare. Ved å lage alt selv kan Google skreddersy maskinvare og programvare mot hverandre så telefonen blir raskest og best mulig.

google pixel 7 pro
google pixel 7 pro
- Google

Google Pixel 7 Pro – Androids svar på iPhone

Publisert: 8. august 2023 kl. 17:06

Google Pixel er Androids svar på iPhone: En telefon der produsenten står for både maskinvare og programvare. Ved å lage alt selv kan Google skreddersy maskinvare og programvare mot hverandre så telefonen blir raskest og best mulig.

Pixel 6 var første telefon med Googles egen Tensor-prosessor. Årets Tensor G2 er den første prosessoren som utelukkende er laget av Google.

Det gir Pixel-telefonene samme fordel som iPhone har hatt i årevis: Prosessoren er skreddersydd for telefonen. Slik kan Google, i likhet med Apple, sørge for så effektiv samhandling mellom programvare og maskinvare som mulig.

Det gjør at Pixel 7 Pro føles hundre prosent silkemyk i bruk. Bare å skrive meldinger er en opplevelse. Googles tastatur har aldri vært bedre og jeg velger å ikke bytte ut tastaturet med alternativet Swift Key, som jeg har brukt i mange år.

Små ting som det, eller at skjermen skrus på når du plukker den opp, går i «ikke forstyrr»-modus når du legger den med skjermen ned, eller at den alltid lytter etter musikk i rommet, er ting man blir glad i. Pixel er selve Googles visjon med Android.

Kamera

Google Pixel 7 Pro har et av de beste mobilkameraene som er å oppdrive. Selv om telefonen er rimeligere enn andre flaggskip, har den et kamerasystem som mange foretrekker fremfor andre toppmodeller. Det er i stor grad takket være Googles programvare. Google forstår seg på bildebehandling og har finjustert fargene, den dynamiske rekkevidden og forbedret selve kamera-appen litt etter litt siden den første Pixel-telefonen ble lansert i 2016.

google pixel 7 pro kamera

7 Pro gjør det spesielt godt i lite lys og leverer detaljerte skyggeområder. Nattmodus skrur seg automatisk på og tar detaljerte og fargerike bilder selv om det er midt på svarte natta.

google pixel 7 pro natt
NATTMODUS: Bilder tatt om natten kan nesten bli for lyse i noen tilfeller.

Pixel 7 Pro har tre objektiver: En ultra vidvinkel som tar inn hele 125,8°, standard vidvinkel og et periskopobjektiv med 5X optisk og opptil 30X digital zoom. Det er det man trenger. Til sammenligning tar ultra vidvinkelkameraene som sitter i Samsung Galaxy S23 Ultra og iPhone 14 Pro Max 'kun' inn 120°.

google pixel 7 pro ultravidvinkel
Ultravidvinkel ...
google pixel 7 pro vidvinkel
vidvinkel ...
google pixel 7 pro tele
... og tele.

Man merker de ekstra gradene ved at bildene blir enda mer 'corny' og gøyale. Teleobjektivet er helt i andre enden av zoom-skalaen og lar deg ta detaljbilder av mark og fugler på laaaangt hold. Man kommer helt pinlig tett på med Pixel 7 Pro.

google pixel 7 pro ultravidvinkel
google pixel 7 pro tele

Vidvinkelen er på 50 MP, men med kameraets «pixel binning» slås bildene sammen til 12,5 MP for å få mer informasjon og høyere dynamisk rekkevidde i hver piksel. Zoomer du inn til 2X, bruker kameraet den midterste delen av sensoren til å stadig levere 12 MP-bilder. Snedig! Zoomer du inn til mer enn 5X skifter kameraet til periskopobjektivet på 48 MP, som også slår sammen pikslene til 12 MP. Den høye oppløsningen i kameraet muliggjør digital zoom inntil 30X.

google pixel 7 pro dynamisk rekkevidde
NATURLIG: Et godt eksempel på kameraets dynamiske rekkevidde. Her er det egentlig veldig lyst i lyset og mørkt i skyggeområdene. Likevel klarer kameraet å skape et bilde som ser naturlig ut, med masse informasjon i hele flaten.

Smarte funksjoner

I tillegg til å være et fantastisk mobilkamera, er det et par funksjoner som er verdt å nevne. Når du fotograferer justerer du enkelt både kontrast, eksponering og hvitbalanse før du knipser.

Disse enkle funksjonene gjør at du har kontroll over bildet uten å måtte inn i en eneste meny. Bildekvaliteten blir også bedre av at du justerer bildet før det tas. For entusiasten kommer det nok som en bonus at telefonen også kan fotografere i raw. Det gir deg kontroll over hvitbalanse og eksponering i etterkant.

Pixel-telefonene er blant de beste på portrettmodus. Googles programvare masker ut bakgrunnen så det ser naturlig ut og legger på uskarphet som du også kan justere senere. Med portrettlys legger du til en kunstig lyskilde etter at du har tatt bildet! Ganske magisk. En annen fin funksjon er det magiske viskelæret som enkelt lar deg fjerne objekter i bildet. Og er bildet uskarpt, fikser telefonen det.

Google gjør det enkelt å lage en mappe for bilder du verken vil at skal lastes opp i skyen eller at andre skal se. Ved å holde inne knappen som tar deg til bildene du har tatt i kamera, kan du velge å gå til sikker mappe.

Design

Visuelt skiller kameramodulen i Pixel-telefonene seg fra andre telefoner ved at den ligger som et belte over baksiden. Telefonen har aluminiumsramme rundt kanten og bør tåle en støyt med Gorilla Glass Victus. Skjermen er stor og lyssterk med 120 Hz adaptiv oppdateringsfrekvens. Det gjør animasjonene silkeglatte.

I motsetning til andre telefoner som har kameramodulen plassert på siden, vipper ikke telefonen når den ligger på bordet. Det er et pluss. Telefonen føles solid og ligger godt i hånden. Den er dessuten overraskende slank til å være såpass stor.

google pixel 7 pro design

Som Google-produkt får Pixel oppdateringer før andre telefoner. En gang i kvartalet kommer nye funksjoner som Google annonserer på sine nettsider under overskriften 'Pixel Feature Drop'. Google it! Sist annonserte de raskere nattkamera og at det magiske viskelæret er tilgjengelig for flere telefoner.

Andre ting som er verdt å merke seg er det store batteriet på 5000 mAh som du skal kjøre svært hardt for å klare å tømme i løpet av én dag. En annen ting er høyttalerne som låter bedre enn de fleste andre mobilhøyttalere jeg har vært borti.

Konklusjon

Google Pixel 7 Pro er en helstøpt og gjennomført Google-opplevelse, full av funksjoner drevet av kunstig intelligens. Kameraet er et av de aller beste og mest allsidige mobilkameraene og fotograferer det nære og det fjerne like godt, i dagslys som på natta.

Med Googles bildebehandling får bildene høy dynamisk rekkevidde og flotte naturlige farger. Det at Google selv lager en Android-telefon betyr at programvare og maskinvare passer som hånd i hanske. På Pixel 7 Pro ser Android bedre ut enn noensinne med sitt myke og boblete design.