Google

Test: 5 ting vi elsker med Google Pixel 8 og 8 Pro

Har Google laget de smarteste smarttelefonene? Kunstig intelligens står bak mye av det som gjør Google Pixel 8 og 8 Pro fantastiske. Vi har testet de nye toppmodellene – se video!

google pixel 8 og 8 pro hånd holder nye mobiler

Googles Pixel-mobiler er relativt nye på det norske markedet. Inntil nylig var de først og fremst å finne i hendene på dem som hadde tatt seg bryet med å kjøpe en Pixel i utlandet eller en utenlandsk nettbutikk. 

Sånn er det ikke lenger. I fjor var Pixel 7-serien å finne i butikkhyllene her til lands – og nå kommer oppfølgerne: Pixel 8 og Pixel 8 Pro.

Vi har testet Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro, og denne videoen viser hvor imponert vi er. En liten spoiler: Vi er veldig imponert. Lenger ned kan du lese fem høydepunkter vi er spesielt imponert over.

1. Unikt design

Googles har landet på et unikt og flott designspråk, både for Pixel 8 og Pixel Pro.

På baksiden skiller de seg fra konkurrentene med et kamerahus som brer seg rundt telefonen som et belte. Både forsiden og baksiden er Gorilla Glass Victus og med et belegg som absorberer fingeravtrykk.  

Pixel 8 Pro har også et lite termometer som er plassert på baksiden. Med den kan du måle temperaturen på alt mulig. Enn så lenge er det gøy å leke med bare en liten stund, men vi er helt sikre på at Google har noen morsomme planer med denne sensoren. 

google pixel 8 og 8 pro temperaturmåler

2.  Ekstremt lyssterke skjermer

Skjermene er også litt forskjellig på de to Pixel 8-mobilene, men de har en ting til felles: de er to av de mest lyssterke mobilskjermene vi har testet. Panelet på Pixel 8 er 6,2 tommer og kan bli opptil 2000 nits, mens den 6,7 tommer store Pixel 8 Pro kan skilte med opptil 2400 nits. I praksis betyr det at du sjelden vil slite med å se hva som skjer på skjermen.

Super Actua-skjermen på Google Pixel 8 Pro er et såkalt LTPO-panel som kan justere oppdateringsfrekvensen fra 120Hz og helt ned til 1 Hz. Når du ikke trenger en super-responsiv skjerm, sparer telefonen batteri. Derfor kan du fint ha alltid-på-skjerm aktivert, uten at det stjeler for mye strøm.

google pixel 8 og 8 pro lyssterk skjerm
LYSSTERK: Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro har to av de mest lyssterke skjermene vi har testet.

3. Lynrask

Pixel 8 og Pixel 8 Pro har Googles nye Tensor G3-prosessor, som er vesentlig raskere enn fjorårets. Til noen oppgaver er den faktisk dobbelt så rask. Denne prosessoren er skreddersydd for å kjøre telefonens mange verktøy som nyttiggjør kunstig intelligens (mer om det snart). 

Blant annet gjør det at ansiktsgjenkjenningen – for øvrig en utrolig etterlengtet funksjon – skjer utrolig raskt. Egentlig overflødiggjør den fingeravtrykkleseren, med mindre det er mørkt. I tillegg har Google også klart å gjøre ansiktsgjenkjenningen så god at den er godkjent for nettbank, Vipps, betalinger og alle tingene som krever høyeste sikkerhetsklarering.

4. Glimrende kamera

google pixel 8 og 8 pro kamera-app
OPPDATERT: Det gode kameraet fra fjorårets Pixel-serie er blitt enda bedre på Pixel 8 og Pixel 8 Pro.

Kameraene på Google Pixel 8 og 8 Pro har også fått en oppdatering. Hovedkameraet på begge mobilene er på 50 MP, og sensoren er 21 prosent mer lyssensitiv. Ultra vidvinkel-sensoren på Pixel 8 Pro er også oppgradert til 48 MP, i tillegg til at den har et 5x zoom-objektiv.

Med dette teleobjektivet kommer du svært nær ting som er langt unna, og ultra vidvinkel-kameraet fanger hele 125,5 grader av synsfeltet i begge telefonene.

Google var først ute med å introdusere det vi nå tenker på som nattmodus for smarttelefon-kameraer – altså at mobilen tar en haug med eksponeringer og syr det sammen til et lysere bilde. Og Pixel 8 og Pixel 8 Pro er fortsatt kanskje de aller beste på nattfoto. Takket være god etterbehandling får bildene naturlige sterke farger, selv når det nesten er helt mørkt. Og det gjør ikke noe at hånden din er litt ustø når du knipser – bildene blir likevel svært skarpe.

google pixel 8 og 8 pro nattfoto
LYST: ... og detaljrikt selv når det er mørkt.

5. Smarte KI-funksjoner

Vi sparer det beste til slutt: Pixel 8 og Pixel 8 Pro er fullpakket med utrolig smart programvare. 

Den kanskje aller mest imponerende funksjonen er noe Google kaller Magisk viskelær for lyd. Det lar deg enkelt og greit fjerne uønskede lyder (vind, trafikkstøy, osv.) i hvilket som helst filmopptak – en ganske utrolig funksjon. 

Foto har også fått noen fantastiske verktøy. De fleste av oss har vel forsøkt å ta bilder av en gruppe mennesker, men ikke fått et eneste bilde der alle ser fine ut. På et bilde blunker to personer, på det neste har smilet stivnet hos noen andre. Googles nye teknologi lar deg gå inn og velge den beste versjonen av hver person, så lenge du har tatt flere bilder. Og denne funksjonen fungerer overraskende godt.

Disse KI-funksjonene er utrolig morsomme – og nesten litt skremmende. Med Google Pixel 8 og 8 Pro blir det nemlig veldig lett å endre på virkeligheten. Hva som er ekte, er det ingen som vet lenger!