Her er vårens knallgode mobillanseringer

Vårens lanseringer

Mye snacks blant nyhetene.

Det har vært en begivenhetsrik vår for både de mest ihuga mobilentusiastene, men også de som er i beitet etter en ny mobil.

Lurer du på hvilken mobil som passer for deg? La oss ta en titt på vårens lanseringer.

Samsung Galaxy S10

Samsung

Det nyeste tilskuddet til Galaxy-familien er en sann nytelse når det gjelder funksjonalitet. I tillegg er den fantastisk å se på med en skjerm som strekker seg fra kant til kant, kun avbrutt av et lite «øye» der frontkameraet er plassert. 

Passer Samsung Galaxy S10 for deg? Her er 7 ting du MÅ tenke på:

Kamera:

 • Trippelkamerasystem på baksiden, som består av et vidvinkel-, et zoomobjektiv, samt et ultravidvinkelobjektiv. Dermed får du et svært allsidig kamera som tar bilder av akkurat det du ser, samtidig som det fungerer glimrende på avstand.
 • To blenderinnstillinger gjør at kameraene tilpasser seg lysforhold på samme måte som menneskeøyet og gjør det mulig å ta gode og skarpe bilder, selv i dårlig belysning.
 • Enda bedre autofokusfunksjon som medfører raskere fokusering på det som er viktig i bildene du komponerer.
 • Smart kamerateknologi hjelper deg med å optimalisere innstillingene for hvert bilde og kan gi deg forslag til hvordan du kan komponere bedre bilder.

Størrelse: 

 • I sedvanlig Samsung-stil er også en plussversjon inkludert i S10-lanseringen. Galaxy S10+ er litt større, med en skjerm som måler 6,4 tommer mot standardmodellens 6,1. Her er det lurt å se an behovet dutt: ser du mye film og serier på mobilen er det en klar fordel med en større skjerm. 
 • Galaxy S10 har god lagringsplass med 128 GB internminne. Selv om mange av oss har tatt i bruk skylagring, er det alltid lurt med litt å gå på – spesielt hvis du ikke flytter ting over i skyen hyppig. Da har du alltid plass til nye bilder, videoer og apper, uten at innholdet gjør mobilen treg. Er lagringsbehovet ditt stort, kan du vurdere Samsung Galaxy S10+. Den kommer i tre versjoner hvor den største har hele 1024 GB internminne! Både S10 og S10+ støtter minnekort opptil 512 GB. Med andre ord: Det skal vanskelig la seg gjøre å gå tom for minne.

Utseende: 

 • Galaxy S10 kommer i både svart og prismeaktig hvit, mens S10+ er tilgjengelig i svart. Disse tradisjonelle fargene gir mobilene en elegant og klassisk fremtoning. Samsung er gode på tilbehør, og har du behov for å et lite hamskifte kan du alltids gi utseendet litt krydder med et lekkert deksel.
Bestill Samsung Galaxy S10

Nokia 9 PureView

Samsung

Nei, dette er ikke Nokia slik vi kjenner dem fra 90-tallet. Med Nokia 9 PureView viser selskapet at de er vel så relevante i 2019 som de var i 1999. Den nyeste toppmobilen frir til de som virkelig interesserer seg for foto. Mobilen har nemlig et helt unikt kamerasystem som gir glitrende bilder.

Passer Nokia 9 PureView for deg? Her er 6 ting du MÅ tenke på:

Kamera:

 • Det unike kamerasystemet er satt sammen av fem objektiver med de samme egenskapene, der to tar fargebilder, mens de tre siste er myntet på å fange lys og detaljer selv i de mørkeste delene av bildet. Ved å sy sammen eksponeringer fra alle fem objektivene, får du helt vanvittig detaljrike og levende bilder.
 • Du kan endre fokus i etterkant ettersom bildene er sammensatt av såpass mange eksponeringer. Dersom motivet ikke blir helt skarpt eller du vil gjøre bakgrunnen uskarp, kan du enkelt gjøre det selv etter at bildet er tatt.
 • Glimrende Pro-modus med svært mange valgmuligheter. Mobilen kan ta bilder i RAW-format, noe som gir gode redigeringsmuligheter i Adobe Lightroom som er forhåndsinstallert på mobilen.

Størrelse: 

 • Skjermen er på 5,99 tommer og har svært høy oppløsning. Kamerasystemet på baksiden ligger plant med resten av telefonen, slik at mobilen ikke blir liggende og vingle når du legger den på bordet.

Utseende: 

 • Nokia 9 PureView har en mørk og dyp blåfarge med robust glass både foran og bak. 
 • Mobilen gir deg en ren Android-opplevelse med raske og hyppige programvareoppdateringer direkte fra Google. Dermed er du trygg på at mobilen er sikker og brukervennlig til enhver tid.
Bestill Nokia 9 PureView

Sony Xperia 10

Samsung

Dette er den ultimate mobilen for de som ønsker en altoppslukende filmopplevelse til en rimeligere penge. Sony Xperia 10 svært uvanlige dimensjoner: skjermen er nemlig i 21:9-format – det samme formatet som mange filmer og TV-serier spilles inn i. Det gjør det også mulig for deg å ta filmatiske bilder og videoer.

Passer Sony Xperia 10 for deg? Her er 7 ting du MÅ tenke på:

Kamera:

 • Et godt dobbelt kamera gjør at du kan ta flotte bilder med uskarp bakgrunn. Dette har tidligere vært forbeholdt toppmodeller, men med Xperia 10 er det også mulig i det mellomste prissjiktet.
 • Utnytt det unike skjermformatet til det fulle og ta bilder og videoer i ekte kinoformat. Xperia 10 har svært god bildestabilisering, og med det gode kameraet gjør det at du kan filme fartsfylte scener når de faktisk skjer.

Størrelse: 

 • Selv om skjermen er på hele 6 tommer, sørger det spesielle skjermformatet for at mobilen ligger godt i hånden uten å føles for klumpete. 
 • Den lange skjermen egner seg godt for multitasking. Ved å dele skjermen mellom to apper, kan du strømme fotballkampen samtidig som du følger med på andre matcher, eller navigere med Google Maps mens du svarer på tekstmeldinger. 
 • Med Xperia 10 har gode muligheter for lagringsplass ettersom mobilen støtter eksternt minnekort opptil 512 GB. Du kan også velge å bruke et ekstra SIM-kort, noe som er spesielt nyttig hvis du reiser mye.

Utseende: 

 • Ettersom Sony Xperia 10 kommer i elegante farger, finner sannsynligvis en som passer din personlighet. Mobilen fås i sort, sølv, mørkblå og rosa. 
 • Den flotte skjermen dekker nesten hele fremsiden ettersom fingeravtrykksleseren er plassert på høyresiden der tommelen faller naturlig når du holder mobilen i hånden.
Bestill Sony Xperia 10

Huawei P30

Samsung

Kamerakongene Huawei er tilbake med sitt nyeste flaggskip – og for en telefon det er! Det svært allsidige kamerasystemet er som skapt for norske forhold og tar zoom-funksjonalitet til et helt nytt nivå. 

Passer Huawei P30 for deg? Her er 7 ting du MÅ tenke på:

Kamera:

 • P30 har et kraftig trippelkamera som bygger videre på tidligere fantastiske kameramobiler fra Huawei. Med vidvinkel-, ultravidvinkel- og telefotolinser har du det du trenger når du skal ut å knipse. P30 Pro har i tillegg et fjerde objektiv som gir enda mer nøyaktige dybdemålinger.
 • Eventyrlig zoom! P30 her hele 30x digital zoom, mens Pro-modellen når opp til 50x. Uansett om du er i fjellheimen eller i byen skal det altså mye til for at du er for langt unna et motiv. Med god hjelp fra effektiv bildestabilisering unngår du for støy og uskarpe bilder, selv når du zoomer som en helt.
 • Mobilen tar fantastiske nattbilder ved å ta flere lange eksponeringer og sy sammen de beste elementene fra hver av disse. P30 har nattmodus for video som gjør at du kan filme i mørket og samtidig se det som skjer.

Størrelse: 

 • Skjermene på 6,1 (P30) og 6,47 (P30 Pro) er av ypperste kvalitet og støtter de aller fleste formater. Selv om kamerabehovet nok er tungen på vektskålen for hvilken modell du bør velge, er det lurt å også vurdere hvor stor skjerm du trenger til å se filmer og serier. 
 • Begge modellene har et batteri som varer gjennom hele dagen – og vel så det. Batteriet P30 Pro er riktignok enda kraftigere, og kan lade fra 0 til 70 prosent på en snau halvtime. I tillegg støtter storebror trådløs lading og «vennelading» slik at du kan gi litt strøm til en kamerat i nød.

Utseende: 

 • Skjermen strekker seg langs hele fremsiden av mobilen. Ettersom fingeravtrykksleseren er plassert i skjermen, er det kun en liten «dråpe» til frontkameraet som bryter opp på fremsiden. 
 • Begge modellene fås i tradisjonell sort, samt de to spreke fargene krystall og aurora. Hvis du ønsker en mobil som skiller seg ut, er Huawei P30 perfekt på alle mulige måter.
Bestill Huawei P30

Hvordan vil du betale for mobilen?

Svært mange velger nå å kjøpe mobil med SWAP. Betalingsordningen har flere fordeler, men dersom du ønsker å betale hele summen umiddelbart er det selvfølgelig mulig. Da trenger du heller ikke å kjøpe mobilen med et abonnement. Her bestemmer du selv hva som passer best for deg og ditt behov.

Usikker på hva SWAP innebærer? Her er 5 fordeler: 

 • Betal over tid – ingenting i kassen. Summen fordeles over to år og du nedbetaler mobilen med et fast, lavt månedsbeløp.
 • Bytt etter ett år ved å «swappe» til en ny mobil før betalingsperioden er utløpt. Utestående beløp slettes opp til tolv måneder og du starter en ny SWAP-avtale på samme vilkår.
 • Skjermforsikring er inkludert i SWAP-avtalen, og skulle uhellet være ute er det bare å melde fra. Telenor reparerer skjermen for deg og du betaler kun en egenandel.
 • Det er ingen bindingstid på abonnementet. Du må riktignok ha et Fleksi-, Medium, Yng-, Trygg- eller U18-abonnement, men mobilen låses ikke til et bestemt abonnement og du står fritt til å bytte når som helst.
 • Du kan «swappe» med god samvittighet. Når du bytter inn mobilen, tilbakestiller Telenor den og gir den nytt liv. Den vil være til glede for andre og ikke bli liggende å samle støv.