Toheed fant kjærligheten på Telenor Fornebu – men ikke slik du tror!

Han kom til Fornebu som utplasseringselev, fikk seg lærlingplass, og landet til slutt fast jobb. Nå er han nettopp forfremmet til Production and Process Manager. Bli kjent med Toheed Ahmed.

– Jeg ble forelsket i plassen, kulturen, folkene og faget!

Nybakt Production and Process Manager ved Telenor Fornebu, Toheed Ahmed, sparer ikke på konfekten når han forteller om sitt første møte med arbeidsgiveren sin.

Vi går et par år tilbake i tid: Toheed Ahmed gikk Elektrofag-linja på videregående og valgte å spesialisere seg innen dataelektronikk. På tredjeåret fikk han utplassering hos Telenor. Det var kjærlighet ved første blikk.

– For min del handlet det mye om det sosiale miljøet på Fornebu. Jeg ble tatt utrolig godt imot av kollegaene mine. Samtidig ble jeg introdusert for faget «på nytt», sier han og utdyper:

– På skolen var jeg egentlig ikke så glad i å jobbe med nettverk. Men hos Telenor ble jeg presentert for hvordan man jobber med LAN, WAN, WiFi, oppsett og installasjon av infrastruktur på en mer praktisk måte. Da så jeg at dette faget handler om mye mer enn det man får presentert i lærebøkene.

Telenor søker tech-folk med mot til å forandre: Våger du?

☎️ Hvordan har du det på jobb, Toheed?

Utplassering -> Lærling -> Fast jobb!

Forelskelsen ble gjengjeldt fra Telenor sin side. Utplasseringen på videregående førte til en lærlingplass via Telenors Young Engineers-program, som igjen førte til fast jobb da lærlingperioden var over. I skrivende stund har Toheed Ahmed nettopp blitt forfremmet, og har akkurat fullført sin første uke som Production and Process Manager.

– Det viser at Telenor virkelig satser på lærlingene sine, og jeg er veldig glad for muligheten jeg har fått, sier han.

Production and Process Manager er en tittel han deler med flere kollegaer. Selv om stillingstittelen er den samme, har de forskjellige PPM-ene ulike arbeidsoppgaver.

– Noen jobber med prosesser, andre med incidenter, og så har du meg: Jeg skal jobbe med databaser, overvåking og kontrakter for diverse utstyr. Databasen jeg har ansvar for heter CMDB, det står for Configuration Managemenet Database, forklarer Ahmed.

– En nydelig start!

Toheed Ahmed er fortsatt under opplæring i sin nye stilling. Så langt er alt vel:

– Jeg har hatt en nydelig start, smiler han.

– Jobben min er å passe på at alt vi har av overvåkingsutstyr ute hos kunde ligger i riktige kontrakter, og vedlikeholde kontaktdatabasen slik at den til enhver tid er korrekt og oppdatert.

I praksis betyr det at Toheed Ahmed bistår teknikerne når de er ferdige med et oppdrag ute hos kunde.

– Da gir de meg beskjed om hvilken switch, aksesspunkt eller annet nettverksutstyr de har montert opp. Deretter sørger jeg for å tagge utstyret med riktig serienummer, MAC-adresse og modell, og legger dette inn i CMDB.

☎️ Hva jobber du egentlig med?

Andre ganger må utstyr fjernes fra databasen.

– Dette gjelder for eksempel når kunden har fått bedre utstyr eller har endret lokasjon. Da er det min jobb å fjerne utdatert info fra CMDB, at kontrakter slettes og at utstyret ikke blir overvåket lenger, sier han.

☎️ Hva er det aller viktigste?

Lev i nuet – men vær i bevegelse!

Ahmed mener det er umulig å si hvilke dører som åpnes og lukkes i årene som kommer.

– Akkurat nå lever jeg i nuet, og er glad for å jobbe i et selskap som ikke bare har stor betydning for samfunnskritiske infrastrukturer, men som også tar et tydelig ansvar i klimakampen, sier han.

Det er viktig for Toheed Ahmed å jobbe med noe som faktisk er viktig for folk - og for samfunnet.


– Men det aller viktigste er faktisk å gjøre kundene våre glade. Når de er fornøyd, er jeg også glad!

Toheed Ahmed tror historien om hvordan han selv har gått fra a være lærling til manager på under to år, kan være en inspirasjon for andre unge tech-hoder, og har følgende råd:

– Et godt tips er å adoptere en såkalt growth mindset. Vær villig til å lære noe nytt. Dette er spesielt viktig innen tech, fordi det hele tiden kommer nye teknologier og systemer som du må lære deg for å henge med.

– I så måte er Telenor den perfekte plassen å være. Her har du alltid masse dyktige folk rundt deg, og du kan melde deg på kurs og seminarer for å utvikle deg faglig. Eller du kan delta på et av de mange sosiale arrangementene, som Telenordagene hos Tusenfryd, i stedet. Det er kanskje like viktig, smiler Toheed Ahmed.

Toheed Ahmed med en kollega på Fornebu

Vi er mange som våger - bli kjent med noen av oss!