Lærlinger i Telenor: En investering i fremtiden!

Lærlingordningen i norske bedrifter spiller en avgjørende rolle i utviklingen av arbeidsstyrken og samfunnet som helhet. Denne høsten ønsker vi årets kull med lærlinger hjertelig velkommen til Telenor, og vi gleder oss til å se dem lære og vokse - og ikke minst til at de også skal inspirere oss!

- Denne gjengen hadde i praksis hos Telenor en dag i uken mens de fullførte siste året på VGS med Informasjonsteknologi. Telenor ville ha disse dyktige elevene med i lærlingprogrammet Young Engineers, forteller programansvarlig i Telenor Norge Mads Aasen.

Han forklarer at de fem lærlingene vil jobbe og lære på fulltid de neste to årene. Elevene skal lære om drift av store kritiske nettverksløsninger og få førstehåndserfaring med sikkerhetsovervåking.

- Om ikke lenge vil vi ta inn nye praksiselever, og vi håper at lærlingene vil bli gode mentorer og rollemodeller for neste års lærlinger, forteller Mads Aasen som er strålende fornøyd med årets lærlingkull som kommer fra Bleiker VGS i Asker og Mailand VGS i Lørenskog.

Christian Westgaard, lærling i Telenor
Mads Aasen, programansvarlig for lærlinger i Telenor Norge

- Jeg valgte Telenor fordi det er en stor, kjent og «trygg» bedrift å satse på. Her er det gode fasiliteter og solide rutiner rundt lærlinger som kan hjelpe meg med å starte min karriere, sier Christian Westgaard som er i ferd med å gjøre seg kjent på Fornebu.

Christian forteller at han forventer å bygge nettverk med folk innen ulike fagfeltet.

- Jeg håper å lære mye innenfor faget og kunne vise frem min kunnskap og arbeidsetikk på en måte som lar meg fortsette å jobbe i Telenor også når lærlingtiden er over, sier den unge lærlingen som akkurat nå bare ser fremover!

- Jeg gleder meg veldig til vi blir så gode i jobben vi gjør, at vi kan håndtere stressende situasjoner på en rask og effektiv måte. For meg er det et mål å bli såpass god i det jeg driver med, at nye situasjoner ikke er skummelt - men moro!

Lærlingene har til felles at de går yrkesfag informasjonsteknologi og medieproduksjon, og de har valgt Informasjonsteknologi som spesialisering. 

Ilja Semjonovs kommer fra Bleiker videregående skole, og også han er veldig klar for utfordringene som nå venter de yngste ansatte på Fornebu.

- Allerede i praksisperioden likte jeg atmosfæren her, og jeg ønsket å lære alt det er mulig å lære om nettverk, og det tror jeg at jeg få til her, sier Ilja som sammen med Christian Westgaard, Kevin Srivetchasil Rudning, Emilis-Kasparas Caikauskas og Eirik Leon Lutro former årets lille, men svært kraftfulle team av lærlinger.

Årets kull med unge, lovende lærlinger

Jon Riisnæs er teamleder i Telenor Security Operations Center (TSOC) i Telenor Norge, og i år er sikkerhetsmiljøet i Telenor for første gang direkte involvert i opplegget rundt lærlingene. Det gir mening på alle måter.

- Lærlingene skal være en periode i Telenor sin sikkerhetsavdeling og delta aktivt i sikkerhetsovervåking. Her vil de delta i den daglige driften av en SOC (Security Operations Center). De vil bidra med alarmhåndtering og avlaste våre analytikere med håndteringen av disse, forteller Jon Riisnæs. Han er overbevist om at lærlingene er godt nytt for alle parter.

- Vi tror at det å ta inn lærlinger hjelper oss med å rekruttere viktig kompetanse på et tidlig tidspunkt. Vi ser at det særlig innen sikkerhet er svært vanskelig å finne kompetanse. Vi har fra før veldig god erfaring med nyutdannede, og jeg tror lærlinger vil bidra til å bygge kompetanse vi kan ha nytte av i tiden fremover, sier Riisnæs.

Ilja Semjonovs er ikke uenig, men på spørsmål om hva han ser mest frem til er svaret rett og slett:

- Jeg gleder meg mest til å jobbe egentlig!