Endringer for eFaktura-avtaler

For snart 2 år siden innførte bankene endringer på hvordan eFaktura bestilles og sendes ut - det vi kaller Ja Takk til Alle eller Alltid eFaktura. Frem til nå har de gamle eFaktura-avtalene som var opprettet før endringen fortsatt fungert som normalt, men fra 01. mars 2024 avvikler bankene denne varianten.

Privatkunde

Hva betyr dette for meg?

Hvis du ikke gjør endringer på din eFaktura-avtale, vil du motta faktura på papir fra mars måned.

Det kan være flere årsaker til at du har fått varsling på dette, men vanligvis er det en av disse grunnene:

  • Du har ikke aktivert Ja Takk til Alle/Alltid eFaktura i din nettbank

  • Den som mottar fakturaen din er en annen person (f.eks. ektefelle eller barn)

Hva må jeg gjøre for å fortsatt motta eFaktura?

Logg inn i din nettbank og aksepter Ja Takk til Alle/Alltid eFaktura. Trenger du hjelp til dette, kan du kontakte banken din.

Hvis det er en annen person som betaler din faktura i dag, må den personen settes som fakturamottaker hos oss. Vedkommende må også akseptere Ja Takk til Alle/Alltid eFaktura i sin nettbank. For å endre fakturamottaker, ringer du oss på kundeservice - så hjelper vi deg.

Bedriftskunde

Hva betyr dette for meg?

Hvis du ikke gjør endringer på din eFaktura-avtale, vil du motta faktura på papir fra mars måned.

For bedrifter skyldes det som regel at det er en privatperson som har opprettet eFaktura-avtalen for bedriften. Med den gamle varianten av eFaktura var dette mulig, men Ja Takk til Alle/Alltid eFaktura er kun mulig å bestille hvis fakturamottaker er en privatperson.

Hva må jeg gjøre for å fortsatt motta eFaktura?

Hvis det fortsatt er privatpersonen som skal motta og betale fakturaen, må denne personen settes som fakturamottaker hos oss/på kontoen. Ønsker dere gjøre dette, må dere kontakte oss på Kundeservice - så fikser vi det!

Hvis fakturaen skal betales av bedriften har dere to alternativer:

  • Bestill ePostfaktura - hvis dere allerede har avtale om ePostfaktura hos oss, vil de berørte kontoene overføres til samme avtale når eFaktura fjernes.

  • Registrere bedriften i Elma og få EHF-faktura