Kom i gang med eFaktura

Nå blir eFaktura enda enklere!

Nå trenger du kun å aktivere Ja takk til alle eller Alltid eFaktura i din nettbank for å bestille eFaktura.

Med en generell aksept vil du heretter motta eFaktura fra første regning fra alle de bedriftene som tilbyr eFaktura. Dette betyr at du ikke lengre må inn i nettbanken og bestille eFaktura fra hver enkelt tilbyder.

Du kan lese mer om disse endringene her: efaktura.no/privat. Merk at etter 1. desember er dette den eneste måten du kan bestille eFaktura-avtaler på. Det vil ikke lengre være mulig å bestille enkeltavtaler manuelt ved bruk av eFakturareferanse.

Hvis du ikke ønsker eFaktura fra en spesifikk tilbyder, kan du reservere deg mot dette i din nettbank.

Vi har følgende tilbydere:

Telenor Norge AS - Brukes på faktura for mobil, hjemmetelefon eller bredbånd
Telenor Norge AS TV/BREDBÅND - Brukes på på faktura for TV og bredbånd

Hvordan fungerer det?

Etter at avtalen er registrert, kommer fakturaene direkte til nettbanken istedenfor i posten. eFakturaen vil ligge i nettbanken til den godkjennes av deg.

Etter at du har godkjent gjennomføres betalingen. Har du AvtaleGiro i tillegg, slipper du å godkjenne - da skjer betalingen helt automatisk.

Du mister heller ikke oversikten: Med eFaktura kan du kan fortsatt gå inn i nettbanken å se alle fakturaene dine.

Utsette betaling med eFaktura

Har du behov for å utsette betalingen, kan du endre forfallsdato i nettbanken etter at du har ordnet med betalingsutsettelse på Mine sider.

Unngå papirfaktura-gebyr

Hvis du oppretter eFaktura, slipper du gebyret for papirfaktura (79,-).

Kom i gang med AvtaleGiro

I de fleste nettbanker vil du få tilbud om å opprette AvtaleGiro etter at du har betalt en faktura. Takker du ja til dette, blir avtalen registrert. Dersom du trenger hjelp til å opprette AvtaleGiro, kan banken din hjelpe deg med dette.

Hvordan foregår det?

AvtaleGiro gjør at fakturaen din betales automatisk ved forfall. Dette skjer ved at vi sender en kopi av fakturaen til banken din, og at banken trekker summen fra kontoen din for deg.

Husk at det er lurt å ha eFaktura i tillegg. Har du bare AvtaleGiro uten eFaktura vil du fortsatt få en papirfaktura i posten. Med eFaktura har du fortsatt tilgang til fakturaene dine i nettbanken.

Hva hvis jeg ikke har dekning på konto?

Dersom du ikke har dekning på konto, vil banken forsøke å trekke beløpet fra kontoen din de fire påfølgende virkedagene. Har du fortsatt ikke dekning på kontoen etter det, må du betale manuelt.