Endre innstillinger

Dette kan være nødvendig dersom du opplever problemer med å sende eller motta e-post. Her viser vi deg hvordan du endrer de utgående e-postinnstillingene, men du kan også følge veiledningen for å kontrollere andre innstillinger i e-postprogrammet.

NB! Veiledningen kan avvike fra din datamaskin hvis du har en annen versjon av operativsystemet installert.

POP eller IMAP?

Når du ser på innstillingene for Telenor e-post legger du kanskje merke til at det står imap.online.no. Har du derimot en POP-konto vil det stå pop.online.no på innkommende server. Dette er ikke feil, bare en annen standard for e-post.

Du trenger kun å endre de utgående innstillingene hvis du opplever problemer med å sende mail. Endrer du innkommende server til imap.online.no på en POP-konto vil du oppleve at innkommende mail slutter å fungere. Det er ikke noe i veien for å beholde en POP-konto hvis den allerede er satt opp slik, men vi anbefaler at nye kontoer settes opp med IMAP som beskrevet i oppsettet på denne siden.

info icon

Kontoinnstillinger for Telenor e-post

Kontonavn: Valgfritt

Brukernavn: Din e-postadresse (det som er før "@online.no", maks 8 tegn).

Passord: Ditt passord. Har du glemt passordet?

Innkommende server

  • Server: imap.online.no

  • Port: 993 m/SSL

Utgående server

  • Server: smtp.online.no

  • Port: 465 m/SSL (Du kan også bruke 587 m/SSL eller TLS)

NB! Fra 19.02.2020 er det påkrevd med autentisering på utgående server for alle som bruker Telenor e-post. Dette innebærer at du må legge til brukernavn og passord på de utgående innstillingene i tillegg til innkommende.

E-post oppsett

Her viser vi deg hvordan du kan gjøre klar e-postprogrammet Windows Mail for å sende og motta e-post med din @online.no-adresse.

NB! Veiledningen kan avvike fra din datamaskin hvis du har en annen versjon av operativsystemet installert.

Fant du ikke svar på det du lurte på?