4G Tale

Mann sitter i sofaen og snakker i mobiltelefon
Med 4G Tale, også kjent som VoLTE, kan du ringe uten problemer - selv steder  uten 2G- og 3G-signaler.

I Norge har folk flest god dekning. I enkelte områder kan noen likevel oppleve at 2G- og 3G-dekningen ikke er tilgjengelig. Dette gjelder spesielt i kontorlokaler, i skogen eller i bilen. 4G er et svært robust nett med god rekkevidde og kan nå frem til steder der 2G og 3G ikke trenger gjennom. Der det er 4G-dekning, kan du ta i bruk 4G Tale.

Dette er 4G Tale

  • Lydinformasjonen sendes som datapakker
  • Bedre dekning
  • Raskere oppkoblingstid
  • Lavere batteriforbruk
  • Bedre samtalekvalitet

4G Tale som teknisk heter VoLTE (Voice over LTE) og er en ny teknologi som tar i bruk 4G-nettet til tale. Det foregår ved at lydinformasjonen sendes som datapakker, ikke ulikt hvordan IP-telefoni og Skype-samtaler fungerer.

Telenor bygger kontinuerlig ut nettet med flere frekvenser som supplerer hverandre, og kombinerer frekvensbåndene 800-, 1800- og 2600-MHz etter behov. 800 MHz-frekvensbåndet er svært robust med god rekkevidde og perfekt for taledekning innendørs der tradisjonelle telefonsignaler ikke slipper gjennom. Dette gjelder spesielt for bygninger med mye glass som kontorlokaler eller nyere funkishus, i tillegg til bilen.

Med 4G Tale vil du kunne ringe uten problemer, selv om vanlig 3G og 2G ikke fungerer optimalt. 4G Tale fungerer fint over en frekvens, og 4G+ bidrar til bedre stabilitet.

Kom i gang med 4G Tale

i

Riktig mobil og SIM-kort

i

4G Tale på din mobil