4G Tale

Med 4G Tale, også kjent som VoLTE, kan du ringe uten problemer - selv steder  uten 2G-signaler.

Mann sitter i sofaen og snakker i mobiltelefon

I Norge har folk flest god dekning. I enkelte områder kan noen likevel oppleve at 2G-dekningen ikke er tilgjengelig. Dette gjelder spesielt i kontorlokaler, i skogen eller i bilen. 4G er et svært robust nett med god rekkevidde og kan nå frem til steder der 2G ikke trenger gjennom. Der det er 4G-dekning, kan du ta i bruk 4G Tale.

Dette er 4G Tale

Lydinformasjonen sendes som datapakker

Bedre dekning

Raskere oppkoblingstid

Lavere batteriforbruk

Bedre samtalekvalitet

4G Tale som teknisk heter VoLTE (Voice over LTE) og er en ny teknologi som tar i bruk 4G-nettet til tale. Det foregår ved at lydinformasjonen sendes som datapakker, ikke ulikt hvordan IP-telefoni og Skype-samtaler fungerer.

Telenor bygger kontinuerlig ut nettet med flere frekvenser som supplerer hverandre, og kombinerer frekvensbåndene 800-, 1800- og 2600-MHz etter behov. 800 MHz-frekvensbåndet er svært robust med god rekkevidde og perfekt for taledekning innendørs der tradisjonelle telefonsignaler ikke slipper gjennom. Dette gjelder spesielt for bygninger med mye glass som kontorlokaler eller nyere funkishus, i tillegg til bilen.

Med 4G Tale vil du kunne ringe uten problemer, selv om vanlig 2G ikke fungerer optimalt. 4G Tale fungerer fint over en frekvens, og 4G+ bidrar til bedre stabilitet.

Kom i gang med 4G Tale

i

Riktig mobil og SIM-kort

Du trenger en mobil som støtter 4G Tale. Dersom du ikke har byttet SIM-kort siden 2012 trenger du et nytt 4G SIM-kort. Dette bestiller du på Mine sider eller i Mitt Telenor-appen. Ved kjøp av ny mobil får du automatisk 4G SIM-kort.

i

4G Tale på din mobil

4G Tale skal være automatisk aktivert med siste software-versjon. Hvis du ønsker å forsikre deg om at det er aktivert kan du gjøre følgende:

  • iPhone
    Innstillinger - Mobilnett - Mobildatavalg - Aktiver 4G - Tale og Data

  • Samsung
    Innstillinger - Tilkoblinger - Mobilnett - 4G Anrop - På

  • Sony
    Innstillinger - Mer - Mobilnett - Aktiver VoLTE - På