Mobil

Så lett er det å kjøpe ekstra data og betale selv

Er du på ferie og trenger mer data på mobilen. Fortvil ikke, det er veldig lett å fikse dette selv. Med appen Mitt Telenor kan du ordne dette på ett par minutter.

Kjøp ekstra data og betal selv

Det er rett og slett såre enkelt å kjøpe mer data uten å bekymre seg for at arbeidsgiver må betale. Med tjenesten Betal Selv kan man enkelt kjøpe ekstra datapakker i Norge eller ute på reise. Og raskt betale for disse med Vipps.

På denne måten trenger man ikke å tenke på privat bruk av jobbmobilen. Dette gjør det lett for ansatte å bruke mobilen også på fritiden. Betal Selv kan brukes på alle bedriftsabonnement fra Telenor.

Appen Mitt Telenor

Kjøp ekstra data i appen Mitt Telenor. kjapt og superlett. Dette er løsningen som redder ferieunderholdningen, og småjobbene du bare MÅ få unna, når datapakken allerede er brukt opp. Med denne appen har du full kontroll over abonnementet til enhver tid.

Kjøp ekstra data

Kjøp ekstra data

Med noen få tastetrykk kan du enkelt kjøpe ekstra data, enten du er i Norge eller i utlandet. Sånn fungerer det:

Kjøp ekstra data
Kjøp ekstra data

Kan jeg bruke Mitt Telenor som bedriftskunde?

Er ditt abonnement registrert med deg som bruker (navn og fødselsdato) kan du laste ned og bruke Mitt Telenor.

Er ditt bedriftsabonnement ikke registrert med korrekt informasjon kan du ikke bruke Mitt Telenor-appen. Kontakt din telefoniansvarlig i bedriften, for enkelt å oppdatere informasjonen i Min Bedrift.

Hvor mye mobildata trenger man egentlig?

De fleste av oss har ikke egentlig noe forhold til dette til vanlig. Men det er sikkert mange som lurer på hva man faktisk bruker av mobildata på ulike apper. Her kan du se sånn omtrent hvor mye data de bruker.

 • Nettaviser, snapchat, facebook og diverse «normale» apper - 50 til 150 MB i timen

 • YouTube og andre videobaserte sosiale medier - ofte opp til 200 MB i timen

 • Netflix og andre strømmetjenester - ofte opp mot 1 GB per film

 • Podcast og musikk - opp mot 100 MB i timen

Dette er smart!

Det kan jo også være kjekt å vite hvor mye mobildata man faktisk bruker hver måned. Det kan du finne ut på følgende måte:

-       iPhone - Gå inn på innstillinger, og deretter velger du «Mobilnett» for å se oversikt over ditt dataforbruk. Nullstill statistikken ved månedsskifte, så ser du ved neste månedsskifte hvor mye data du har brukt.

-       Andriod - Gå inn på innstiller, og trykk deg deretter inn på «Databruk». Her kan du velge en viss periode for å se hvor mye data du har brukt i den valgte perioden, samt også hvilke apper som bruker mye mobildata. 

Tips – få datapakken til å vare lengre
 • Lydbøker og film
  Den beste måten å spare mobildata på hvis du vil se eller høre på innhold, er å laste ned innholdet på forhånd når du fortsatt er på Wi-Fi.

 • Wi-Fi-hjelp
  En funksjon som flere iPhone-eiere kanskje ikke er klar over at de har, er Apples Wi-Fi-hjelp. Denne kan bidra til at bruken av mobildata øker, da den får mobilen til å hoppe over på mobilnettet når Wi-Fi-forbindelsen er dårlig.

  Med Wi-Fi-hjelp kan du forbli tilkoblet Internett selv om du har en dårlig Wi-Fi-forbindelse. Hvis du for eksempel bruker Safari med en dårlig Wi-Fi-forbindelse og en nettside ikke lastes inn, vil Wi-Fi-hjelp aktivere og automatisk bytte til mobilnett slik at lastingen av nettsiden fortsetter. Du kan bruke Wi-Fi-hjelp med de fleste apper som Safari, Apple Music, Mail, Kart og flere.

 • App-oppdateringer
  For å spare mobildata kan du skru av funksjonen som gjør at apper oppdaterer seg automatisk når du bruker mobilnettet, slik at du kun oppdaterer apper via Wi-Fi eller manuelt.

 • Bakgrunnsoppdatering
  Mange apper oppdaterer innhold i bakgrunnen, altså selv om du ikke har de åpne, når du er koblet til Wi-Fi eller mobilnett. Det betyr for eksempel at e-posten din allerede er lastet ned når du åpner appen.

Håper disse tipsene hjelper deg til å kunne senke skuldrene i sommer!