Din informasjon – bare for deg

Det har skjedd at store bedrifter blir hacket og dine brukerdata lekker ut på «det mørke nettet», uten at du er klar over det.

Med SAFE ID-vakt varsler vi deg hvis noen prøver å selge eller dele din kortinformasjon eller e-postadresser på nett.

Slik fungerer SAFE ID-vakt

Monitorering av dine e-postadresser og kortinformasjon kan avverge et potensielt ID-tyveri. Fra tid til annen blir store bedrifter hacket og millioner av brukerdata lekker ut på «det mørke nettet». Der selges sensitiv informasjon til kriminelle som ønsker å utnytte dine brukerdata til blant annet økonomisk gevinst.

Med ID-vakt får du beskjed hvis vi finner din kortinformasjon eller e-postadresser på avveie, slik at du kan sikre informasjonen din.

Legge til betalingskort og e-postadresser

Du kan legge inn opptil fem e-postadresser du ønsker å monitorere i mitt Telenor-appen. Der kan du også legge til kortinformasjonen til fem av dine betalingskort.

Vi monitorerer ikke hva du bruker kortene dine til, eller e-postene du sender, men varsler deg hvis vi finner din informasjon på steder den ikke er trygg.

Dette skjer hvis du får varsel om et sikkerhetsbrudd

Hvis informasjonen din kommer på avveie, vil du få et varsel via SMS, og i Mitt Telenor eller på Mine sider. Der vil du se hvor sikkerhetsbruddet har skjedd og hvilke kontoer du må bytte passord på. Skulle den lekkede informasjonen resultere i et ID-tyveri, kan du benytte deg av ID-tyveriforsikringen som også ligger i SAFE og melde inn en sak.

Dette er SAFE ID-vakt
  • Vi monitorerer opptil fem e-postadresser og fem betalingskort

  • Du legger inn e-poster/kortnumre du ønsker å monitorere i Mitt Telenor eller på Mine sider

  • Vi du får varsel på SMS dersom uhellet er ute, du får både vite hvor informasjonen er lekket fra og hva du bør gjøre

  • Du har full oversikt over alle hendelser og statuser i Mitt Telenor eller på Mine sider

Merk! Vi monitorerer ikke hva som skjer på kontoen din, kun kortnummeret ditt.

Spørsmål og svar

?

Hva gjør banken min og hva gjør Telenor?

Vår tjeneste monitorerer kortnummeret ditt og varsler deg dersom vi finner det på nettsider eller andre steder på nett der det ikke burde være. Vi har ikke tilgang til din konto og kan ikke se bevegelser der. Banken derimot overvåker din konto og varsler deg dersom de ser unormale bevegelser i selve kontoen.

?

Kan Telenor se innholdet i e-posten min?

Nei, vi kan kun se om din e-postadresse er på avveie, på det mørke nettet, sammen med passordet ditt.

?

Får Telenor full oversikt over mine kredittkort?

Nei, Telenor benytter en 3.part sikkerhetsleverandør som er PCI DSS compliant. Dette betyr at sikkerhetsleverandøren følger et sett med strenge sikkerhetskrav for å kunne lagre kredittkortinformasjon. Telenor har ingen innsyn i kredittkortnummer som registreres i tjenesten.

I tillegg lagrer denne leverandøren kun kortnummer (PAN-nummer) og ikke navn, utløpsdato eller kortets sikkerhetskode (CVC).

?

Hvordan havner epostadresser og passord på det mørke nettet?

Typisk skjer dette ved at en tjeneste blir hacket og hackerne laster ned e-postadresser med tilhørende passord (eks. Tjenesten Last.fm ble hacket og det ble stjålet 37 millioner epost med tilhørende passord). Disse listene blir ofte publisert på darkweb tilgjengelig for nedlasting. Da er det viktig å bytte passord på alle tjenester som benytter denne kombinasjonen av e-postadresse og passord.

Også inkludert i SAFE:

SAFE WiFiSAFE Svindelforsikring