Med Sikker ID mottar du varslinger med en gang vi finner dine personopplysninger på avveie, og du får hjelp ved misbruk.

info icon

Sikker ID er ikke lenger i salg

Har du et Trygg-abonnement? Da har du fortsatt Sikker ID inkludert, selv om tjenesten ikke lenger er i salg.

Med nyheten SAFE sørger vi for at du surfer trygt med mobilen på trådløse nettverk, vi varsler deg hvis finner informasjon om dine betalingskort eller e-postadresser på nett – og du får hjelp hvis du blir utsatt for ID-tyveri.

Finn ut mer om SAFE

Hvordan fungerer Sikker ID?

Sikker ID består av tre elementer: ID-monitorering, ID-tyveriforsikring og Nettslett. Merk at ID-tyveriforsikringen starter automatisk ved bestilling, mens ID-monitoreringen må du selv aktivere ved å registrere minst én e-postadresse. For å benytte deg av Nettslett må du først opprette en sak, se hvordan under 'Spørsmål og svar'. 

ID-monitorering

Første skritt for å redusere risikoen for ID-tyveri er ID-monitorering. De fleste bruker sin e-postadresse som brukernavn på flere nettsteder. Med ID-monitorering blir du varslet hvis vi finner din epost-adresse og innloggingsdetaljer et usikkert sted på nettet. For å bli varslet må du først registrere hvilke e-postadresser som skal overvåkes.

  • Du kan registrere inntil 5 e-postadresser

  • E-postadressene registreres i Mitt Telenor eller på Mine sider, og må verifiseres via e-post

  • Når e-postene er registrert vil du bli varslet hvis mailen (ofte brukernavn/passord) ligger ute for salg eller misbrukes på nett 

ID-tyveriforsikring

Sikrer deg hjelp dersom du er blitt utsatt for ID-tyveri, slik at du får advokatbistand og økonomisk kompensasjon ved misbruk og svindel. I tillegg får du hjelp om noen har laget en falsk profil med dine opplysninger.

ID-tyveriforsikringen dekker deg selv, ektefelle/samboer og alle barn under 20 år som bor på samme adresse. 

Nettslett 

Med Nettslett får du hjelp til å fjerne uønsket innhold på nett. Dette gjelder både ting som blir skrevet om deg og private bilder på avveie. Du får advokatbistand og en kontaktperson som tar på seg jobben med å slette bilder og kommentarer for deg. Du får også økonomisk kompensasjon ved behov for psykologbistand og ved tap av lønnsinntekt i sammenheng med en Nettslett-sak. 

Spørsmål og svar

?

Hvem dekkes av samme Sikker ID?

?

Når kan jeg benytte Sikker ID?

?

Hvem kontakter jeg hvis jeg vil bruke ID-tyveriforsikringen eller Nettslett?

?

Hvordan kommer jeg i gang med ID-monitoreringen?

?

Hvor mottar jeg varsler om at mail (brukernavn/passord) er på avveie?

Vis flere spørsmål

Slik forhindrer du at data spres på nett

Ved å ta i bruk ID-monitoreringen og svare på eventuelle advarsler du mottar, kan du raskt reagere og redusere risikoen for at noen misbruker din data hvis dette blir spredt på internett.

Du er sannsynligvis registrert hos flere tjenester på internett, hvor du bruker e-postadressen din for å logge inn. Det kan være sikkerhetsbrudd i disse tjenestene som gjør at din informasjon spres på nettet. Hvis ID-monitoreringen finner sikkerhetsbrudd kan dette bety at din informasjon blir misbrukt av uvedkommende.

Varslinger ID-monitorering

i

Ved lav risiko

i

Ved middels risiko

i

Ved høy risiko