Film og serier

Tid for ømhet: Her er strømmetipsene som gjør Valentinsdagen ekstra romantisk

La deg treffe av Amors piler via fem TV-serier og filmer som kiler der det gjør godt. 

Collage av romantiske filmer

St. Valentine’s Day. Alle hjerters dag. Kjærlighetsdagen. 

Kjær dag har mange navn, men sikkert er det at 14. februar gir deg en velkommen anledning til å skjemme bort en du liker med roser, sjokolade eller andre oppmerksomme gester litt utenom det hverdagslige – eller til å drømme om vedkommende i skjul.     

Det finnes heldigvis TV-underholdning som er skreddersydd for anledningen – deriblant disse filmene og seriene. 

Og vil du ha flere tips, også til mer tradisjonelle romantiske filmer og serier, må du sjekke ut anbefalingene som ligger på T-We-boksen din. Her er nemlig de fleste kategorier representert.

Ha en kjærlighetsfylt Valentinsdag!

❤️ 

Flere amorøse tips

#1: Your Place or Mine

Kalenderen viser kanskje 2023, men i år feirer vi valentinsdagen med en romantisk komedie som føles som om den kommer rett ut av 2003.

«Your Place or Mine» kommer fra skaperen av klassikere som «27 Dresses» og «The Devil Wears Prada». I sentrum står Reese Witherspoon og Ashton Kutcher som Debbie og Peter, to bestevenner fra forskjellige byer som sjeldent får sett hverandre.

Når Debbie bestemmer seg for at hun ønsker å følge en av sitt livs største drømmer, sier Peter ja til å bytte hus med henne og samtidig sitte barnevakt for hennes tenåringssønn. Det er begynnelsen på noe som vil endre forholdet deres for alltid.

Se Netflix på boksen

#2: Marry Me (SkyShowtime)

«Marry Me», basert på Bobby Crosbys tegneserie ved samme navn, er en romantisk komedie av den gamle skolen – med to av tungvekterne innen sjangeren i de sentrale rollene. 

Popstjernen Kat Valdez’ (Jennifer Lopez) planer om å gifte seg foran publikummet sitt med sin like kjente forlovede Bastian (Maluma) går i vasken når det blir avslørt at han har hatt en affære med assistenten hennes. I øyeblikkets hete beslutter hun spontant å gifte seg med en ukjent mann i publikum, Charlie (Owen Wilson). 

Ikke overraskende oppstår det raskt en serie forviklinger av både rørende og morsom karakter. Dette er på ingen måte noe filmatisk mesterverk, men snarere en gøyal lettvekter som egenhendig kan bidra til å gjenreise troen på romantikken. Det er da noe?    

Se Marry Me med SkyShowtime

#3: Starstruck (HBO Max)

I denne britiske miniserien blir et one-night stand med en kjendis til en skakk kjærlighetshistorie gjennom to sesonger fulle av humor, kleinhet, forviklinger og romantikk.

«Starstruck» utspiller seg i London, der vi møter den rappkjefta newzealenderen Jessie (Rose Matafeo). En nyttårsaften møter hun kjekkasen Tom (Nikesh Patel), som hun ender opp til sengs med. Men når hun våkner dagen derpå, demrer det for henne at hun har hooket opp med Tom Kapoor – en av verdens hotteste og mest kjente skuespillere.  

Veien til kjærligheten skal vise seg å være lang og full av forviklinger for de to turtelduene – ofte med hylende morsomt resultat. 

Se Starstruck med HBO Max

4. Love (Netflix)

Mer skakk kjærlighetskomedie – denne gangen med Judd Apatow, mannen bak filmer som «The 40-Year Old Virgin», «Knocked Up» og «Funny People», blant serieskaperne. 

Her møter vi Mickey (Gillian Jacobs) og Gus (seriemedskaper Paul Rust), som angriper livet fra diametralt motsatt kant: Hun er en alkoholisert kruttønne som mer enn gjerne juger, både for seg selv og andre, mens han er en utilpass og emosjonelt umoden guttemann. 

Denne odde komboen resulterer i tre morsomme, realistiske og ofte rørende sesonger som skildrer kjærlighetens opp- og nedturer, med nær unison ros fra verdens kritikere. 

Se Netflix på boksen

5. Love Life (TV 2 Play)

Hvordan ser livet ditt ut om du kikker på det gjennom kjærestene du har forelsket deg i, blitt sammen med og etter hvert dumpet – eller blitt dumpet av? Finnes det en riktig person for oss alle ventende der ute et sted? 

Disse spørsmålene baler BBC One-produksjonen «Love Life» med. Gjennom to sesonger – den første med Anna Kendrick («Up in the Air», «Pitch Perfect») i hovedrollen, den andre med William Jackson Tyler («The Good Place», «Midsommar» – følger vi Darby og Marcus gjennom romantikk, skuffelser og ekte kjærlighet. 

Begge sesongene har fått gode kritikker, med fire av fem stjerner fra The Guardian og skryt for sjarmen, nyansene og menneskeligheten som gjennomsyrer serien.

Slik får du TV 2 Play på boksen
Bonustips: Romantiske filmer

Ticket to Paradise (T-We Filmleie)

A Love Song (T-We Filmleie)

The Lost City (SkyShowtime)

Anything's Possible (T-We Filmleie)

Hold My Hand (V Film)

Bonustips: Romantiske serier

Normal People (HBO Max)

Conversations with Friends (HBO Max)

Elsk Meg (Viaplay)

Hjerteslag (TV 2 Play)

Heartstopper (Netflix)

A Million Little Things (TV 2 Play)