Gåsehud-alarm! Dette blir årets største seriebegivenhet

Telenor T-We

Netflix-favoritten «The Crown» går mot slutten, og serieskaperen bekrefter at de har endret slutten i lys av dronningens bortgang. Er du klar for årets store TV-snakkis? 

Det er bare å gjøre klar de fineste lommetørklene du har: 

«The Crown», selveste kronjuvelen i Netflix-katalogen, runder straks av etter syv storslåtte år på skjermen. 

Men, det gjenstår fortsatt mye drama på agendaen før seriens utgave av Buckingham Palace lukker dørene, og vi kan forvente en særdeles følelsesladd sistesesong. 

«The Crown» beveger seg nå for alvor nærmere nåtiden.

Vi begynner å se historier på skjermen som mange husker fra virkeligheten, og presset på serien om å fortelle historiene riktig har aldri vært større enn det er nå.  

PS: Gjør deg klar for premieren ved å velge Netflix inn i T-We-abonnementet ditt for dine inkluderte poeng.

Les mer om det her.

The Crown

  • Se på Netflix

  • Drama / Historisk

  • 8.6 IMDB

  • 6 sesonger

Velg Netflix i T-We

Alt man ønsker seg fra et kongelig drama

Siden den første dosen med episoder ble sluppet på strømmetjenesten i 2016, har «The Crown» vært en bauta blant Netflix sine originalserier og en av våre personlige favoritter. 

Med rørende skuespillerprestasjoner, nydelig historiefortelling og et produksjonsbudsjett som ryktes å være på svimlende 4,4 milliarder norske kroner for de første fem sesongene, har «The Crown» gitt oss alt det vi har ønsket oss fra et drama om det britiske monarkiet i en gavepakke. 

Resultatet: 10 prestisjefylte Emmy-priser, et flust av andre nominasjoner, og en plass på toppen av Netflix underholdningsbibliotek. 

Og det er ingen grunn til å tro at de sparer på kruttet når de siste episodene treffer strømmetjenesten.

Bilde fra The Crown på Netflix.

Gåsehudfremkallende trailer

Den siste sesongen av «The Crown» slippes i to bolker, hvor den fire episoder lange første delen (som slippes 16. november) følger de siste dagene til Prinsesse Diana før den tragiske dødsulykken i august 1997. 

I en fersk trailer får vi se at prinsessens privatliv fortsatt invaderes av verdens tabloider og at det oppstår en tærende avstand mellom henne og barna i forkant av en tur til Paris sammen med partneren Dodi Al-Fayed.

At vi alle vet hva det er som er i ferd med å skje, og ikke minst det globale omfanget av tragedien, gjør at traileren føles utrolig spesiell. 

Det er rett og slett en 2 minutter og 22 sekunder lang gåsehud-opplevelse. 

Hvordan skal vi klare oss gjennom fire episoder med dette, når vi sliter med å komme oss gjennom en smakebit uten å få en fysisk reaksjon?

Endret slutten etter dødsfallet

Årets dose av «The Crown» blir uvanlig av flere grunner. Deriblant er det den første som har blitt spilt inn i etterkant av dronningens bortgang i september i fjor.

For å vise respekt for dronningen ble innspillingen av de nye episodene stanset. Både på dagen da hun gikk bort, og dagen hun ble begravet. 

Bilde fra The Crown på Netflix.

Serieskaper Peter Morgan røpte nylig for bransjebladet Variety at dronningens bortgang førte til at han gjorde endringer på slutten av serien. 

– Vi hadde alle nettopp opplevd begravelsen. Så, på grunn av at alle ble så berørt av den, så måtte jeg prøve å finne en måte hvor den siste episoden kunne takle karakterens dødsfall, selv om hun ikke hadde dødd ennå, sier Morgan.

Kontroversiell fanfavoritt

Gjennom de siste syv årene har «The Crown» bestått som en av Netflix’ mest populære serier. 

Men, populariteten har ikke kommet uten et par kontroverser – naturlig nok når det gjelder et så hett debattema som kongehuset. 

Bilde av The Crown på Netflix.

Også årets sesong beveger seg inn i farvann hvor det gjelder å trå litt varsomt, som London-bombene i 2005, Charles og Camillas første steg ut i offentligheten som et par og ikke minst Dianas siste dager.

Når det gjelder sistnevnte har serieskaperen bekreftet at de ikke vil vise liket av prinsessen eller selve ulykken. 

– Åh, gud. Vi hadde aldri vist krasjet. Aldri, sier Morgan sjokkert til Variety.

– En nostalgisk reise gjennom historien  

Selv om vi lenge har visst at serien gikk mot slutten, og selv om vi vet at Morgan og Netflix ser på mulighetene for å gjøre en forløper, blir det virkelig trist å ta et farvel med «The Crown». 

Som en fan skriver på YouTube: 

– Jeg kan ikke tro at «The Crown» slutter. Denne serien har vært et mesterverk fra start til slutt. Det er ikke bare en serie, det er en nostalgisk reise gjennom historie som har sent frysninger nedover ryggen på meg i hver eneste episode. 

Vi kunne ikke sagt det bedre selv. 

Du ser «The Crown» på Netflix nå. Sesong 6 slippes i to deler som henholdsvis har premiere 16. november og 14. desember.

Gladnyhet: Velg Netflix i T-We

Som nevnt er det nå mulig å velge Netflix inn i din TV- og strømmepakke

Det betyr at du nå kan bruke dine inkluderte poeng til å velge inn strømmetjenesten i abonnementet ditt, i stedet for å ha et abonnement på siden. 

Du kan velge Netflix via Innholdsvelgeren på T-We Boks II, i Mitt Telenor-appen eller Mine Sider. 

Velg Netflix i T-We

Brukertips og serieanbefalinger